"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

2.7 C
Trikala

«καὶ μὴ εἰσενέγκῃς ἡμᾶς εἰς πειρασμόν»

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στα αυτιά μας ηχεί σαν καμπάνα εκέινο το «καὶ μὴ εἰσενέγκῃς ἡμᾶς εἰς πειρασμόν». Αλλά…ο σατανάς σπρώχνει το χέρι μας να γράψουμε εκείνη τη ρήση του Καμύ: «Σίγουρα – έλεγε – δεν υπήρχε θεός, αφού στην αντίθετη περίπτωση, οι παπάδες θα ήταν άχρηστοι»…

Ετούτος όμως ο ρασοφόρος, ο μητροπολίτης Ικονίου Θεόληπτος, δεν είναι καθόλου άχρηστος.

Το αντίθετο θα λέγαμε. Η παρουσία του και τα λόγια του προσφέρουν θεάρεστο έργο στην κοινωνία, γιατί προσφέρουν ακάλυπτο το πρόσωπο του κακού ώστε να μπορεί κανείς να το αποστρέφεται. Αποσχηματίζουν το σχήμα, αποκαθηλώνουν το ράσο και αποκαλύπτουν ότι αν υπάρχει θεός σίγουρα ο ίδιος δεν είναι εκπρόσωπός του.

Η τάχα “συγνώμη” του για τα όσα αισχρά είπε εναντίον της Μ. Καρυστιανού  είναι χειρότερη και από την ύβρι που εξαπέλησε. Χειρότερη, επειδή έχει την αποφορά της γλίτσας.

Κατά τ’ άλλα… “Θου Κύριε φυλακήν τω στόματί μου”!

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μεσαίωνας, ιερά εξέταση, σκάνδαλα ποικίλης ύλης (οικονομικά,παιδεραστίας)
    σκοτεινός ρόλος σε περιόδους πολιτικής ασταθειας(δοσιλογισμος,κουκούλες, συνεργασία με τον εκάστοτε κατακτητη)
    Όλα τα σκεπαζε το ΡΑΣΣΟ!!!!
    (Εκτός ελαχίστων).

  2. Απλώς, ο “κληρικός” ούτος είναι βλάξ, ηλίθιος, γελοίος, συμπλεγματικός, χαμηλότατού επιπέδου ηθικής και μορφώσεως, που καλυπτόμενος πίσω απο το αξίωμα του, το παίζει ως “θεόπεμπτος” . Θα πρέπει μία Κυριακή κατά την διάρκεια της λειτουργίας οι πιστοί να αναφωνήσουν τρείς, ΑΝΑΞΙΟΣ!!! …. ΑΝΑΞΙΟΣ!!! ….ΑΝΑΞΙΟΣ!!! Αλλά δυστυχώς το ποίμνιο, το μόνο που μπορεί να πεί είνα: “ΜΠΕΕΕ!!!..”ΜΠΕΕΕ!!…”ΜΠΕΕΕ!!!

  3. Είμεθα εις πειρασμόν…
    Απολαύσαμε χθες στις ειδήσεις το γνωστό (χα, χα, χα) Μητροπολίτη Ικονίου, Θεόληπτο (η Ψυχιατρική Επιστήμη ορίζει το λήμμα ως: αυτός που νομίζει ότι επικοινωνεί με το Θεό), όστις κατέκρινε την κυρία Καρυστιανού, για την κατάθεση μήνυσης στον αξιό-τιμο εφέτη ανακριτή. Πόθεν γνώριζε την άξιαν τιμή αυτού, δεν διευκρινίζει. Όπως επίσης, τι τον ένοιαζε αυτόν, ξάδελφο τον είχε; Συνεχίζω στο πνεύμα του:
    Ο γνωστός (χα, χα, χα,) ιερωμένος, εξερχόμενος εκ του κομμωτηρίου, με το περιποιημένο γενάκι του (ενώ η θρησκεία του λέει να μην το κουρεύει, όπως και την κόμη του) και το πόμελο (φράπα λαϊκώς) μούτρο του από την καλοπέραση, προθυμοποιήθηκε να μας διαφωτίσει για το εάν υπήρχε εύφλεκτο υλικό στο τρένο και για σαχλαμάρες τινές που λένε μερικοί για τη φωτιά (μπορεί να ήτο το πυρ το εξώτερον). Καθορίζει δε, τη σωστή νομική τακτική των χαροκαμένων γονιών. Διαβλέπει επίσης και το μύχιο πόθο τους, να γίνουν βουλευτές ‘’επάνω’’ στις καμένες σάρκες των τέκνων τους. Προειδοποιεί, ότι θα γελάσει και η ποικιλόχρους αιξ, εάν δεν είναι κάποιος ευφυής (ως αυτός, προφανώς) και δεν καταλαβαίνει τι λέει.
    Άκου λοιπόν μπάρμπα, που επαγγέλεσαι το μεγαλύτερο σκοταδισμό που ‘’άνθισε’’ ποτέ στην Ιστορία της ανθρωπότητος. Φυσικά περνάς καλά (να φανταστώ πληρώνεσαι ντάγκα-ντάγκα ανελλιπώς, διαθέτεις τζάμπα αυτοκίνητα, ταξίδια κλπ). Ασχολήσου λοιπόν με την Αγάπη, που κήρυξε κάποιος πριν 20 αιώνες περίπου (αυτός, που τάχα υπηρετείς) και άσε τα υπόλοιπα, για τους κοινούς θνητούς. Εσύ, μόνο αγάπησε τους (εάν δύνασαι). Όσον αφορά για κανένα …εξτραδάκι, πάρε τους δρόμους με καμιά εικόνα και εναπομείναντες σάρκες και κόκκαλα ανθρώπων (από τα νεκροταφεία) και διάβαινε τους δρόμους μαζί με τους πιστούς σου (που δεν ερευνούν) για να σταματήσετε τους σεισμούς, λιμούς και καταποντισμούς.
    Αυτά γράφω εγώ λοιπόν, μετά πλήρους γνώσεως. Και δεν θα ενδυθώ στις Απόκριες …κότα, όπως ενδύθηκες εσύ (πρωίμως), ζητώντας συγγνώμη μετά το τηλεφώνημα του …Κονσιλιέρι. Μας πέρασες δε για χάπατα, λέγοντας ότι όλα αυτά που διαβάσαμε από εσέ, ‘’δεν αντιπροσωπεύουν τις προσωπικές σου απόψεις’’. Άσε, τα μάθαμε αυτά από το ‘’δρόμο που χάραξε’’ ο πρωτοπόρος Σπυρίδων –Άδωνις και τον μιμούνται πλέον (μετά ζήλου) όλοι, μέχρι και ο Πρωθυπουργός.
    ΥΓ.1. Στο κείμενο σου, διακρίνουμε μόνον το ΜΙΣΟΣ. Κάνω λάθος, ή τα Ελληνικά μου δεν είναι τόσο καλά; Τα δικά σου πάντως( Μπακαίμη, συνοδεύετε, μιά, μπορούσαι και άλλα ψιλά) δε συνάδουν με το αξίωμα σου.
    ΥΓ.2. Εάν σε ενόχλησε ο ενικός, θα σε θυμίσω ότι με τον ίδιο γραμματικό αριθμό, προσφωνώ τον Κύριο σου. Χάρη σε κάνω, που σε εξυψώνω άθελα μου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης