KKE – «Άλλη μια συμφωνία – Άλλη μια λεηλασία. Φτάνει πια! Reviewed by Momizat on . «Άλλη μια συμφωνία - Άλλη μια λεηλασία. Φτάνει πια! Με το ΚΚΕ, για το δίκιο μας, για τις σύγχρονες ανάγκες μας!» Με το σύνθημα αυτό, η Τομεακή Οργάνωση Τρικάλων «Άλλη μια συμφωνία - Άλλη μια λεηλασία. Φτάνει πια! Με το ΚΚΕ, για το δίκιο μας, για τις σύγχρονες ανάγκες μας!» Με το σύνθημα αυτό, η Τομεακή Οργάνωση Τρικάλων Rating: 0

KKE – «Άλλη μια συμφωνία – Άλλη μια λεηλασία. Φτάνει πια!

KKE – «Άλλη μια συμφωνία – Άλλη μια λεηλασία. Φτάνει πια!

«Άλλη μια συμφωνία – Άλλη μια λεηλασία. Φτάνει πια! Με το ΚΚΕ, για το δίκιο μας, για τις σύγχρονες ανάγκες μας!»

Με το σύνθημα αυτό, η Τομεακή Οργάνωση Τρικάλων του  ΚΚΕ πραγματοποιεί αυτές τις  μέρες  εξόρμηση στους εργαζόμενους, καλώντας τους σε οργάνωση της πάλης ενάντια στο πακέτο μέτρων που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, διακινώντας πλατιά το νέο φυλλάδιο του Κόμματος. Στα πλαίσια αυτής της δραστηριότητας διοργάνωσε δυναμική πικετοφορία  το απόγευμα της Δευτέρας , την ώρα που συνεδρίαζε το eurogroup ,στους κεντρικούς δρόμους των Τρικάλων με εκκίνηση την πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Πριν την εκκίνηση της πικετοφορίας  μίλησε στους συγκεντρωμένους ο Σωτήρης Σωτηρόπουλος, γραμματέας της ΤΕ Τρικάλων του ΚΚΕ, τονίζοντας ότι:  “ Η νέα συμφωνία θα κλιμακώσει την επίθεση απέναντι σε μισθωτούς, αυτοαπασχολούμενους, συνταξιούχους, σε όλο το λαό. Φέρνει νέες ανατροπές σε εργασιακά δικαιώματα, νέες περικοπές στις συντάξεις, νέα επίθεση στο λαϊκό εισόδημα, μέσω της φοροληστείας. Προετοιμάζει το αντιλαϊκό πλαίσιο για μετά το 2018.Τα νέα μέτρα δεν είναι μόνο οι απαιτήσεις των δανειστών, όπως τα παρουσιάζει η κυβέρνηση, για να στηρίξει μια ακόμη φορά το παραμύθι της σκληρής διαπραγμάτευσης.Είναι κατευθύνσεις της ΕΕ, του ΔΝΤ, του ΟΟΣΑ που εφαρμόζονται σε όλες τις χώρες. Είναι οι απαιτήσεις των βιομηχάνων, εφοπλιστών, μονοπωλίων στη χώρα μας, προϋπόθεση για να στηριχτεί η κερδοφορία τους.

Γι’ αυτό και το κεφάλαιο είναι το μόνο που μπορεί να πανηγυρίζει για το κλείσιμο της «αξιολόγησης».

Δε χρειάζεται καμιά αναμονή – καμιά ανοχή στη νέα κοροϊδία των «αντιμέτρων» και της «δίκαιης ανάπτυξης». Οποια «αντίμετρα» υπάρξουν, εάν κι εφόσον υπάρχει υπεραπόδοση των αντιλαϊκών μέτρων, θα κατευθύνονται στη διαχείριση της πιο ακραίας φτώχειας. Κυρίως, θα αφορούν τη στήριξη και ελάφρυνση του κεφαλαίου. Αυτό εννοούν κυβέρνηση και ΕΕ, όταν μιλάνε για «αναπτυξιακά μέτρα», «νέο μείγμα πολιτικής». Θα είναι ψίχουλα, όπως έκανε η κυβέρνηση και με τη «13η σύνταξη – μαϊμού». Δεν θα αναπληρώνουν παλιές και νέες απώλειες. Η μείωση σε αφορολόγητο και συντάξεις, που θ’ αφαιρέσει από την τσέπη του εργαζόμενου, του συνταξιούχου έναν ολόκληρο μισθό, μια ολόκληρη σύνταξη, δεν αντισταθμίζεται.

Οι τσακωμοί της κυβέρνησης, της ΝΔ και των άλλων κομμάτων δεν γίνονται για τα λαϊκά συμφέροντα

Πίσω από τους καβγάδες για το «θεαθήναι» κρύβεται η πραγματική αιτία της αντιπαράθεσής τους: Ποιος είναι πιο ικανός να περάσει τις «μεταρρυθμίσεις» που ζητά το κεφάλαιο. Σε αυτό δίνουν εξετάσεις. Η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα αστικά κόμματα δεν βρίσκονται απέναντι από την κυβέρνηση, αλλά μαζί της, στην ίδια όχθη. Μαζί, άλλωστε, έχουν ψηφίσει και το 3ο μνημόνιο.

Τώρα  χρειάζεται ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ Δυνατό εργατικό κίνημα και κοινωνική συμμαχία για την εξουσία!

Αυτό που χρειάζεται είναι να ανασυνταχθεί το εργατικό κίνημα, να μπουν νέες δυνάμεις στη μάχη. Ολοι μαζί, εργάτες, υπάλληλοι, βιοπαλαιστές αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ, νέοι και γυναίκες ενάντια στον κοινό εχθρό, το καπιταλιστικό σύστημα και τα μονοπώλια, που φέρνουν συνεχώς νέα βάσανα.

Μόνο έτσι μπορούμε να τους σταματήσουμε. Να αντεπιτεθούμε!

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για να αποκρούσουμε την επίθεση στα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα, να διεκδικήσουμε αναπλήρωση των απωλειών, στοιχειώδη ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών.

ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΕΛΑ ΝΑ ΤΟΝ ΒΑΔΙΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ! ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ – ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ»

Η πικετοφορία κινήθηκε στους κεντρικούς δρόμους των Τρικάλων με συνθήματα όπως: «ΠΑΣΟΚ-ΝΔ μας είχανε ματώσει ήρθε και ο ΣΥΡΙΖΑ να μας αποτελειώσει» & «Έφτασε η ώρα να ξεσηκωθούμε, μνημόνια διαρκείας εμείς δεν θα δεχτούμε!» να δίνουν τον τόνο της συγκέντρωσης.

 

ΤΡΙΚΑΛΑ ,20 Μάρτη 2017                        ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο.  ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή