"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

27 C
Trikala

KKE : Ξεχείλισε η υποκρισία της συγκυβέρνησης

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

 

Απέρριψε χτες η κυβέρνηση, χωρίς καμία συζήτηση, την τροπολογία του ΚΚΕ με την οποία προτεινόταν η ακύρωση του νομοθετικού πλαισίου που ποινικοποιεί τους αγώνες της φτωχομεσαίας αγροτιάς, εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων, καθώς και η παύση κάθε προηγούμενης δίωξης σε βάρος τους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για «αδικήματα» που τους φορτώθηκαν στη διάρκεια παλιότερων κινητοποιήσεων.

Η απόρριψη της τροπολογίας δείχνει την πρόθεση της κυβέρνησης να διατηρήσει στο ακέραιο το κυνηγητό και τις διώξεις σε βάρος των αγροτών και των εργαζομένων και προπάντων να αξιοποιήσει σαν μπαμπούλα την υπάρχουσα νομοθεσία, προκειμένου να αποτρέψει αντιδράσεις στην αντιλαϊκή της πολιτική, η οποία κλιμακώνεται στο μέτωπο του Ασφαλιστικού, των Εργασιακών, του Φορολογικού κ.ά.

Κι αυτό όταν, κάτω από την πίεση των μικρομεσαίων αγροτών και άλλων λαϊκών στρωμάτων που βρίσκονται αντιμέτωπα με διώξεις για παλιότερες κινητοποιήσεις, η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί πριν από λίγες μέρες ότι θα μεριμνήσει «υπό όρους» για την παύση των διώξεων. Η απόρριψη της τροπολογίας του ΚΚΕ δείχνει ότι στόχος της είναι να νομοθετήσει μια κολοβή διάταξη, που θα αφήνει ανέγγιχτο τον πέλεκυ της Δικαιοσύνης πάνω από το κεφάλι οποιουδήποτε αγωνίζεται.

 

      Δεν έδωσε καν εξηγήσεις

 

Η τροπολογία – προσθήκη είχε κατατεθεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με τίτλο «Συστήματα Εγγύησης Καταθέσεων (ενσωμάτωση Οδηγίας 2014/49/ΕΕ), Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων και άλλες διατάξεις». Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλ. Τσακαλώτος, όταν πήρε το λόγο για να αναφερθεί στις βουλευτικές τροπολογίες που γίνονται δεκτές, αρνήθηκε να δώσει την παραμικρή εξήγηση για την απόρριψη της τροπολογίας του ΚΚΕ.

Στις πέντε παραγράφους της τροπολογίας οριζόταν συνοπτικά ότι εξαλείφεται το αξιόποινο των αδικημάτων που φέρεται να «τελέστηκαν» κατά τη διάρκεια αγροτικών κινητοποιήσεων, όπως επίσης και από εργαζόμενους διαφόρων   άλλων κλάδων  και μέλη σωματείων, αλλά και ιδιοκτήτες και οδηγούς αυτοκινήτων δημοσίας χρήσεως (φορτηγών και ταξί), καθώς και όσους συμμετείχαν σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας σε σταθμούς διοδίων, κατά τη διάρκεια κινητοποιήσεών τους για την ικανοποίηση αιτημάτων τους.

Αν η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της προδικασίας ή βρίσκεται λίγο πριν από τη δίκη, η τροπολογία προέβλεπε σε κάθε περίπτωση να τεθεί στο αρχείο, ενώ αν έχει δικαστεί και εκδοθεί καταδικαστική απόφαση, το δικαστήριο που την εξέδωσε όφειλε να την ακυρώσει. Τέλος, προβλεπόταν πως αν η καταδικαστική απόφαση έχει εφαρμοστεί, οι ποινές να παραγραφούν και να διαταχθεί η διαγραφή των ποινών από το ποινικό μητρώο.

 

   Ξεχείλισε η υποκρισία της συγκυβέρνησης για ακόμη μια φορά

 

Από τη μια βγαίνει ο πρωθυπουργός και λέει ότι εμείς δεν θα εφαρμόσουμε τις ποινικές διώξεις ενάντια στους αγωνιζόμενους αγρότες, εργάτες, αυτοαπασχολούμενους και όταν καταθέτει το ΚΚΕ τροπολογία, που ακυρώνει το νομικό πλαίσιο που επιβάλλει το κυνηγητό, την ποινικοποίηση των αγώνων, η κυβέρνηση  «ποιεί την νήσσαν»

Η συγκυβέρνηση διατηρεί άθιχτο ένα νομοθετικό πλαίσιο το οποίο επιτρέπει την ποινικοποίηση των αγώνων. Και από την άλλη μεριά λέει , εντελώς υποκριτικά, ότι  δεν έχει ευθύνη «για το αίμα που τρέχει». Αυτά φτάνουν για να δείξουν τον ταξικό χαρακτήρα της κυβερνητικής πολιτικής, τον βαθύτατα αντιλαϊκό χαρακτήρα. Τα υπόλοιπα που προβάλει η κυβέρνηση είναι μόνο και μόνο για κατανάλωση σε μία προσπάθεια να εγκλωβίσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια στο πλαίσιο του συστήματος και ταυτόχρονα να χειραγωγήσει το εργατικό – λαϊκό κίνημα, κόντρα στην ανάγκη να οργανώσει ακόμα με πιο αποτελεσματικό τρόπο, με πιο δυναμικές μορφές, το αντιπάλεμα της κυβερνητικής πολιτικής . Στην ουσία η κυβέρνηση «παίρνει τα μέτρα της»  μπροστά  στη προοπτική συνολικότερης πολιτικοποίησης του αγώνα, για ριζικές ρήξεις και ανατροπές που έχει σήμερα ανάγκη η ελληνική κοινωνία και ο ελληνικός λαός.

 

ΤΡΙΚΑΛΑ  04/3/2016                           ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο.  ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης