KKE : Τιμάμε τους αλύγιστους της ταξικής πάλης -Τιμάμε τον Άρη Βελουχιώτη Reviewed by Momizat on . Στην πορεία συμπλήρωσης 100 χρόνων ζωής και δράσης το ΚΚΕ τιμά τους αγώνες, τις θυσίες, την αντοχή των κομμουνιστών και αγωνιστών του λαού για το δίκιο και την Στην πορεία συμπλήρωσης 100 χρόνων ζωής και δράσης το ΚΚΕ τιμά τους αγώνες, τις θυσίες, την αντοχή των κομμουνιστών και αγωνιστών του λαού για το δίκιο και την Rating: 0

KKE : Τιμάμε τους αλύγιστους της ταξικής πάλης -Τιμάμε τον Άρη Βελουχιώτη

ARIS KKE

Στην πορεία συμπλήρωσης 100 χρόνων ζωής και δράσης το ΚΚΕ τιμά τους αγώνες, τις θυσίες, την αντοχή των κομμουνιστών και αγωνιστών του λαού για το δίκιο και την απελευθέρωση της εργατικής τάξης.
Σ’ αυτή τη μακρόχρονη πορεία το ΚΚΕ στέκεται όρθιο και δυνατό , γιατί σφυρηλατήθηκε με ιστορικούς δεσμούς αίματος με την εργατική τάξη και τη φτωχή αγροτιά, γιατί επέδειξε σταθερή προσήλωση σε θεμελιώδεις αρχές για ένα επαναστατικό, εργατικό, κομμουνιστικό κόμμα.
Το ΚΚΕ στέκεται με σιγουριά στην εκτίμηση πως ,όταν υπάρχει μια πρωτοπορία έτοιμη και αποφασισμένη, η λαϊκή ανταπόκριση στο κάλεσμα που απαιτούν οι καιροί για να βαδίσει η κοινωνία μπροστά, θα έρθει. Αυτό, άλλωστε, έχει επιβεβαιωθεί ιστορικά, στις μεγάλες ανατάσεις του λαού μας.
Αποδείχθηκε περίτρανα , όταν το ΚΚΕ σάλπισε από την πρώτη στιγμή την αντίσταση στη Γερμανοιταλική φασιστική κατοχή στη χώρα μας. Μια χούφτα κομμουνιστές, ξεκίνησαν τον αγώνα για να αναπτυχθεί η αντίσταση μέσα σε αφάνταστα δύσκολες συνθήκες. Γι’ αυτό το ΚΚΕ αναδείχθηκε, μέσα από το καμίνι του πολέμου, σε εμπνευστή, οργανωτή και κύριο αιμοδότη της μεγάλης ΕΑΜικής αντίστασης του λαού μας .
Τιμούμε τους αλύγιστους εκείνου του μεγάλου αγώνα ,τους αλύγιστους της ταξικής πάλης, τιμούμε μια από τις ηγετικές φυσιογνωμίες του, τον πρωτοκαπετάνιο του αντιστασιακού κινήματος ,τον Άρη Βελουχιώτη(Θανάση Κλάρα). Στις μέρες μας συμπληρώνονται 70 χρόνια από το θάνατο & 110 από τη γέννησή του, καθώς και 70 χρόνια από τη μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών.
Ο Άρης Βελουχιώτης αναδείχθηκε σε ηγετική μορφή του εθνικοαπελευθερωτικoύ αγώνα , γιατί έθεσε τον εαυτό του στις υπηρεσίες του λαού, στηριγμένος στην ολόπλευρη υποστήριξη του κόμματός του, του ΚΚΕ, και στις ανεξάντλητες λαϊκές δυνάμεις . Ανέλαβε και έφερε σε πέρας το καθήκον του.
Ήταν οργανωτής και μπροστάρης των λαϊκών αγώνων , γιατί ήταν σπλάχνο από τα σπλάχνα του λαού , γιατί ήταν στέλεχος του ΚΚΕ, γιατί ήταν Κομμουνιστής.
Στη λαϊκή συνείδηση η μορφή του Άρης Βελουχιώτη είναι άρρηκτα δεμένη με την ηρωική πορεία του ΚΚΕ , του ΕΑΜ και του λαϊκού στρατού του, του ΕΛΑΣ, στον αγώνα για την ανατροπή της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας
Εμπνεόμαστε, διδασκόμαστε από την ιστορία των λαϊκών αγώνων, συνεχίζουμε στο σήμερα και το αύριο. Βαδίζουμε στους μικρούς και μεγάλους αγώνες του μέλλοντος πιο έμπειροι και πιο εξοπλισμένοι, με μεγαλύτερη ορμή και γνώση !
Πορευόμαστε με έναν και μόνο σκοπό: Να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των καιρών, να οικοδομήσουμε τη Λαϊκή Συμμαχία που θα αντιπαλέψει την αντιλαϊκή πολιτική και θα βάλει τέλος στη βαρβαρότητα του καπιταλισμού.
Τις επόμενες μέρες προγραμματίζουμε μια σειρά εκδηλώσεων στις συνοικίες της πόλης των Τρικάλων, που θα περιλαμβάνουν έκθεση φωτογραφικού αρχειακού υλικού, έκθεση βιβλίου, προβολή βίντεο για την ιστορία του Κόμματος, για την ΕΑΜική Αντίσταση, την αντιφασιστική νίκη των λαών , τα 70 χρόνια από το θάνατο του Άρη Βελουχιώτη.
Συγκεκριμένα:
• την Πέμπτη 11 Ιούνη στην πλατεία Βουβής,
• τη Δευτέρα 15 Ιούνη στην πλατεία Παλιού Δεσποτικού
• την Τρίτη 16 Ιούνη στην πλατεία Προσφυγικού Συνοικισμού
(όλες τις παραπάνω μέρες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από 7μμ εως 9:30μμ)
• Την Παρασκευή 19/6, στις 8.30μμ, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου των Τρικάλων , θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση τιμής στον Άρη Βελουχιώτη και τοποθέτηση πλάκας στους φανοστάτες, στο σημείο όπου κρέμασαν τα κεφάλια των συντρόφων μας.
Θα παρευρεθεί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας ,και στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο των 5 εκτελεσθέντων ΕΠΟΝιτών.

ΤΡΙΚΑΛΑ 05/6/2015
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή