KKE Τρικάλων : τα νέα αντιλαικά μέτρα ξεπαστρεύουν την φτωχή και μικρή αγροτιά Reviewed by Momizat on . Κατά χιλιάδες θα είναι οι μικροί και φτωχοί αγροτοκτηνοτρόφοι που θα οδηγηθούν στην εγκατάλειψη της παραγωγής εξαιτίας των νέων αντιλαϊκών-αντιαγροτικών μέτρων Κατά χιλιάδες θα είναι οι μικροί και φτωχοί αγροτοκτηνοτρόφοι που θα οδηγηθούν στην εγκατάλειψη της παραγωγής εξαιτίας των νέων αντιλαϊκών-αντιαγροτικών μέτρων Rating: 0

KKE Τρικάλων : τα νέα αντιλαικά μέτρα ξεπαστρεύουν την φτωχή και μικρή αγροτιά

KKE SSS
Κατά χιλιάδες θα είναι οι μικροί και φτωχοί αγροτοκτηνοτρόφοι που θα οδηγηθούν στην εγκατάλειψη της παραγωγής εξαιτίας των νέων αντιλαϊκών-αντιαγροτικών μέτρων που φέρνει η νέα συμφωνία της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-της τρόικας και των κομμάτων της αντιπολίτευσης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ.
Τα νέα μέτρα που ψήφισαν όλοι μαζί την περασμένη Τετάρτη στη βουλή , μαζί με την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ μέσω της οποίας από φέτος πετσοκόβονται οι επιδοτήσεις κατά 15% (και θα φορολογούνται από το πρώτο ευρώ )και κατά 50% ως το 2019 , ξεπαστρεύουν την φτωχή και μικρή αγροτιά.
Προστίθενται στα ήδη αβάσταχτα βάρη των προηγούμενων μνημονίων και εφαρμοστικών νόμων των συγκυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ
Αποτελούν εργαλείο συγκέντρωσης της γης και της παραγωγής στα χέρια των μονοπωλιακών ομίλων –εμποροβιομηχάνων –μεγαλοαγροτών , οδηγούν εκτός παραγωγής στη φτώχεια και την εξαθλίωση τους μικρούς αγροτοκτηνοτρόφους.
agrotes
Τα νέα μέτρα σημαίνουν
– Αύξηση του συντελεστή φορολόγησης από 13 % σε 26% από το πρώτο ευρώ.
– Αύξηση της προκαταβολής φόρου από το 27,5% στο 100%.
– Κατάργηση της απαλλαγής από φόρο των επιδοτήσεων και αποζημιώσεων για ποσό έως 12.000 ευρώ.
– Αύξηση ΦΠΑ στο 23% από 13% σε πλήθος προϊόντων και υπηρεσιών που χρησιμοποιούν τα λαϊκά στρώματα.
– Κατάργηση της επιστροφής για τον φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο για τους αγρότες.
– Μείωση στο μισό της επιδότησης του πετρελαίου θέρμανσης για τον προϋπολογισμό του 2016.
– Αύξηση της τιμής του αγροτικού ρεύματος.
– Σχεδιάζεται ο τριπλασιασμός εισφορών στον ΟΓΑ ενώ ήδη το 38% δεν έχει να πληρώσει τον ΟΓΑ.
– Αύξηση του ΦΠΑ στο 23% από 13% στα αγροτικά εφόδια (λιπάσματα, φυτοφάρμακα, κτηνοτροφές κλπ), και υπηρεσίες στην αγροτική παραγωγή
– Αύξηση των κρατήσεων στις αγροτικές συντάξεις για την υγεία

Αγρότες –κτηνοτρόφοι

Το ΚΚΕ σας καλεί μαζί με τα άλλα φτωχά λαικά στρώματα τους εργάτες ,τους άνεργους ,τους αυτοαπασχολούμενους , τους συνταξιούχους , τη νεολαία και τις γυναίκες να πείτε το πραγματικό και ανυποχώρητο «ΟΧΙ» ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΊΑ – ΜΝΗΜΟΝΙΟ που υπέγραψαν κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης με τους ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ
Όλοι μαζί με λαϊκή συμμαχία να οργανώσουμε την αντεπίθεση ενάντια στα βάρβαρα αντιλαικά , για να μην οδηγηθεί ο λαός στη χρεοκοπία .Με λαϊκή συμμαχία να δυναμώσει το λαϊκό κίνημα για να ανοίξει ο δρόμος για να μπορέσει ο λαός να απαλλαγή από την εξουσία και του κεφαλαίου και τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις , να αλλάξει ο αρνητικός συσχετισμός δυνάμεων , υπέρ του λαού , κόντρα στην μοιρολατρία και την υποταγή , στους παλιούς και νέους διαχειριστές της βαρβαρότητας του καπιταλιστικού συστήματος .
Να οργανώσουμε την πάλη μας μέσα από τους Αγροτικούς Συλλόγους και τις επιτροπές αγώνα , τις λαϊκές επιτροπές , να γίνουν κέντρα αντίστασης και αλληλεγγύης , κανένας μόνος του στη κρίση να απορρίψουμε την λογική «ο σώζω εαυτό σωθήτω»
Ισχυρή λαική συμμαχία που θα παλεύει για πραγματική ρήξη με τα μονοπώλια , το κεφάλαιο και τις συμμαχίες του , η οποία θα θα οδηγήσει σε λαική εξουσία που θα πραγματοποιήσει την αποδέσμευση από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ , την μονομερή διαγραφή του χρέους , την οργάνωση της οικονομίας και της κοινωνίας με κοινωνική ιδιοκτησία , κεντρικό σχεδιασμό με εργατικό-λαϊκό έλεγχο .

Με την κατάργηση της καπιταλιστικής αγροτικής εκμετάλλευσης και τη συνεταιριστικοποίηση της αγροτικής παραγωγής, από τη δημιουργία και στήριξη παραγωγικών συνεταιρισμών των μικρομεσαίων αγροτών, που θα ενοποιούν τις μικροϊδιοκτησίες στη μεγάλη συνεταιριστική, με κοινές καλλιεργητικές φροντίδες και συλλογή, με κρατική επιστημονική στήριξη, με ινστιτούτα που θα λύνουν προβλήματα, θα μειώνεται συνολικά το κόστος παραγωγής. Θα αξιοποιούνται καλύτερα οι παραγωγικές δυνάμεις, στην προοπτική της πλήρους μηχανοποίησης και άμεσης σύνδεσής της με τη μεταποίηση. Και, φυσικά, θα δημιουργηθεί κρατικός φορέας συγκέντρωσης και εμπορίου αυτών των αγροτικών προϊόντων.
Αυτό σημαίνει ότι θα παράγουμε ό,τι χρειάζεται ο λαός μας. Δεν θα γίνονται εισαγωγές σε ό,τι προϊόντα παράγουμε και φυσικά κανένας μικρομεσαίος αγρότης δεν θα ξεκληριστεί, δεν θα έχει καμιά αγωνία σε τι τιμή θα αγοράσει φυτοφάρμακα, λιπάσματα, ζωοτροφές κ.ά. και σε τι τιμές θα πουλήσει τα προϊόντα του. Θα εργάζονται ανθρώπινα στον παραγωγικό συνεταιρισμό ή το κρατικό εργοστάσιο και φυσικά καμιά αβεβαιότητα δεν θα υπάρχει στους εργαζόμενους για τη δουλειά τους.
Αυτός ο τρόπος παραγωγής θα σχεδιάζεται για κάθε προϊόν και κλάδο γεωργίας και για την κτηνοτροφία, για παραγωγή εγχώριων τροφίμων φτηνών και ποιοτικών, που θα καλύπτουν τις διατροφικές και άλλες ανάγκες του λαού. Το ίδιο θα γίνεται και στους άλλους τομείς της οικονομίας.
Αυτός ο παραγωγικός τρόπος εξασφαλίζει δουλειά, και όχι ανεργία, εγγυάται ανάπτυξη παραγωγικών δυνάμεων σε όφελος της λαϊκής ευημερίας, δίνει προοπτική και συμφέρει τους μικρομεσαίους αγρότες, εργατοϋπαλλήλους, μικροεπαγγελματίες, νέους. Σε αυτήν τη βάση θα διαμορφωθούν προϋποθέσεις για αύξηση του χρόνου ξεκούρασης των αγροτοπαραγωγών, θα δίνεται εναλλακτική εργασιακή διέξοδος στους νέους, θα υπάρχει ολόπλευρη οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη του χωριού.
Μόνο για αυτή την εξουσία αξίζουν οι αγώνες του λαού μας

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή