KKE Τρικάλων : Aνοίγουμε το δρόμο για διέξοδο υπέρ του λαού Reviewed by Momizat on .              Με εξαιρετικά ταχείς ρυθμούς οι αστικές πολιτικές δυνάμεις, με τη μία ή την άλλη έκφρασή τους, επιχειρούν ένα νέο εγκλωβισμό του λαού στο μονό              Με εξαιρετικά ταχείς ρυθμούς οι αστικές πολιτικές δυνάμεις, με τη μία ή την άλλη έκφρασή τους, επιχειρούν ένα νέο εγκλωβισμό του λαού στο μονό Rating: 0

KKE Τρικάλων : Aνοίγουμε το δρόμο για διέξοδο υπέρ του λαού

          KKE

 

Με εξαιρετικά ταχείς ρυθμούς οι αστικές πολιτικές δυνάμεις, με τη μία ή την άλλη έκφρασή τους, επιχειρούν ένα νέο εγκλωβισμό του λαού στο μονόδρομο που οδηγεί στην ανάκαμψη των καπιταλιστικών κερδών με το ταυτόχρονο τσάκισμα των εργατικών δικαιωμάτων.

Ήδη, με την έναρξη των διαδικασιών για νέες εκλογές, επιχειρείται αναδιάταξη στο πολιτικό σκηνικό ,ώστε να χειραγωγηθεί η λαϊκή αντίδραση, την ώρα ακριβώς που γίνεται όλο και πιο καθαρό ότι με κάθε εκδοχή διαχείρισης το σύστημα όχι μόνο παραμένει βάρβαρο, αλλά σε κάθε βήμα του τραβάει στον γκρεμό τα λαϊκά στρώματα

Σ’αυτή την κατεύθυνση κινείται και το επικοινωνιακό σόου που έχει στηθεί  με στήριξη των ΜΜΕ και με αφορμή τις διερευνητικές εντολές,τη διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής κι άλλα διαδικαστικά ζητήματα, μακριά και πέρα από το δια ταύτα των εκλογών & τις θέσεις των πολιτικών κομμάτων.

kke

Ταυτόχρονα, με δήλωσή του, εκπρόσωπος της ΕΕ έκανε καθαρό: «Δεν ανησυχούμε για την εφαρμογή του προγράμματος (…) Ανεξάρτητα από τις εκλογές, οι μεταρρυθμίσεις μπορούν να εφαρμοστούν». Η ίδια η Α. Μέρκελ δήλωσε ότι «η παραίτηση Τσίπρα είναι μέρος της λύσης και όχι της κρίσης».

Από αυτές και μόνο  τις ενδείξεις φαίνεται ότι είναι δεδομένο το κυβερνητικό πρόγραμμα μετά τις εκλογές -ανεξαρτήτου κυβέρνησης- για ασφαλιστικό, εργασιακά, ιδιωτικοποιήσεις εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, για τη σκληρή πραγματικότητα που ζει ο λαός και θα γίνει σκληρότερη με το μνημόνιο 3, που ψήφισαν όλα τα πολιτικά κόμματα και έρχεται να εφαρμοστεί πάνω στα δύο προηγούμενα.

Ο  προεκλογικός καβγάς, , γίνεται για το ποια κυβέρνηση θα το διαχειριστεί και θα το υλοποιήσει, δηλαδή ποια κυβέρνηση θα στείλει στον κόσμο, τα ραβασάκια του ΕΝΦΙΑ, το χαράτσι αλληλεγγύης και θα εφαρμόσει τον ΦΠΑ στο 23%, την κατάργηση του ΦΠΑ στα νησιά κλπ.

Με αυτά τα δεδομένα, έχει ξεχωριστή σημασία η τοποθέτηση του ΚΚΕ ότι δεν παίρνει μέρος στις διάφορες απόπειρες διαμόρφωσης αντιλαϊκών κυβερνήσεων διαχείρισης, όπως κι αν ονομαστούν, «ειδικού σκοπού», «αριστερές», «σωτηρίας», που όμως όλες τους οδηγούν συνέχεια το λαό στη χρεοκοπία. Ο λαός έχει ήδη αρκετή εμπειρία από τέτοιες κυβερνήσεις και από τις διάφορες εκδοχές της συνεργασίας ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Έχει ήδη βιώσει μνημόνια 4 διαφορετικών αρχηγών, έχει δει 5-6 κυβερνήσεις, την «πρώτη φορά αριστερά» κυβέρνηση, που όλες όμως κατέληξαν στο ίδιο αντιλαϊκό αποτέλεσμα: σε μία πολιτική που έχει ματώσει τη ζωή του. Πρέπει να αξιοποιήσει την πείρα του και να βγάλει συμπεράσματα. Δεν μπορεί να είμαστε εγκλωβισμένοι μονίμως σε μία τέτοια πολιτική.

kke-ee

Στην επιχείρηση για το νέο εγκλωβισμό των λαϊκών στρωμάτων μετέχουν κι εκείνα τα τμήματα της αστικής τάξης που φλερτάρουν με τη δυνατότητα αλλαγής νομίσματος, στο πλαίσιο του ίδιου αντιλαϊκού καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης. Αυτό άλλωστε σηματοδότησαν οι δηλώσεις και κινήσεις της ομάδας Λαφαζάνη ,δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ νούμερο 2, που ουσιαστικά λένε αυτά που έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ τον Γενάρη, με τη διαφορά όμως ότι επί επτά μήνες ήταν στελέχη της κυβέρνησης και στήριζαν την πολιτική της.

Το ΚΚΕ έχει κάνει εξαρχής καθαρό ότι πραγματικός αντίπαλος για το λαό είναι ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης, που υπηρετείται από διάφορες «εναλλακτικές πολιτικές». Όπως έχει αποδείξει η πορεία συνολικά του ΣΥΡΙΖΑ, από το 2012 μέχρι σήμερα, αυτός ο αντιλαϊκός δρόμος δεν υπηρετείται μόνο απ’ όσες δυνάμεις εφαρμόζουν άμεσα τα αντιλαϊκά μέτρα αλλά και όσους σπέρνουν αυταπάτες ότι χωρίς ρήξη με το κεφάλαιο, την ΕΕ, την εξουσία τους μπορεί να υπάρξουν εναλλακτικές υπέρ του λαού, αλλάζοντας π.χ. το νόμισμα, αλλά στηρίζοντας το στόχο της καπιταλιστικής ανάκαμψης.

Προτείνουν την – εξίσου αδιέξοδη για το λαό – πολιτική της καπιταλιστικής Ελλάδας με εθνικό νόμισμα, που από άλλες αφετηρίες προτείνουν αντιδραστικές δυνάμεις, όπως ο Σόιμπλε, άλλες φασιστικές και ακροδεξιές δυνάμεις του ευρωσκεπτικισμού στη Ελλάδα και την Ευρώπη. Κρύβουν ότι η έξοδος από το ευρώ και μόνο, χωρίς αποδέσμευση από την ΕΕ, χωρίς ριζικές αλλαγές στην οικονομία και την εξουσία, θα οδηγήσει – από άλλο δρόμο – στο ίδιο αποτέλεσμα, δηλαδή στη λαϊκή χρεοκοπία, την ώρα που κάποια τμήματα του κεφαλαίου θα βγουν πολλαπλά ωφελημένα.

Το κρίσιμο ζήτημα είναι ποιος έχει στα χέρια του τα μέσα που παράγουν τον πλούτο. Για το ΚΚΕ η Ελλάδα μπορεί να σταθεί στα πόδια της, να αναπτύξει την οικονομία της, την βιομηχανική και αγροτική παραγωγή της, με την προϋπόθεση ο λαός να είναι ιδιοκτήτης των μέσων παραγωγής και του πλούτου που παράγει.

kke

Το ΚΚΕ καλεί το λαό να καταδικάσει και με την ψήφο του τόσο τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όσο και τα άλλα κόμματα που στήριξαν τα προαπαιτούμενα του 3ου μνημονίου και το ίδιο το τρίτο μνημόνιο. Να μην αφήσουν στο απυρόβλητο και εκείνες τις δυνάμεις του κυβερνητικού κόμματος που ενώ έως χτες στήριξαν κάθε κυβερνητική απόφαση, τώρα παριστάνουν τους διαφωνούντες.

Κόντρα στην επιδίωξη όσων θέλουν το λαό θεατή στη σφαγή του, η μάχη των εκλογών πρέπει να δοθεί έτσι ώστε να δυναμώσει το μήνυμα της αντίστασης, της πάλης ενάντια στα επαίσχυντα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς – αντιλαϊκούς νόμους, έτσι που να ενισχύεται η μόνη δύναμη πάνω στην οποία μπορεί να στηριχτεί το εργατικό – λαϊκό κίνημα, το ΚΚΕ, που μπορεί να ηγηθεί στην πάλη για μια πραγματική εναλλακτική διέξοδο προς όφελος του λαού.

Τη δέσμευση αυτή ανέλαβε ήδη το ΚΚΕ, αρνούμενο να παίξει στα όποια παιχνίδια αποπροσανατολισμού και χειραγώγησης του λαού. Έκανε καθαρό ότι διεκδικεί κάθε λαϊκή ψήφο, σε κάθε τόπο προοπτική και εξουσία.

 

Σωτήρης Σωτηρόπουλος, Γραμματέας της ΤΕ Τρικάλων του ΚΚΕ

 

 

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή