"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.1 C
Trikala

KKE : Φιέστα βγαλμένη από τα παλιά η επίσκεψη του υπουργού Υγείας στη Θεσσαλία

lafarm

Σχετικά άρθρα

Kouroumplis

Η επίσκεψη του κ. Κουρουμπλή, υπουργού Υγείας της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στη Λάρισα, θύμισε τις φιέστες που οργάνωναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Υπουργοί που δήθεν έρχονται να ακούσουν και να ενημερωθούν για προβλήματα, καμώνοντας πως δεν ξέρουν την κατάσταση, πως δεν είναι αυτοί που με τις πολιτικές τους και τους νόμους τους δημιουργούν αυτή την κατάσταση.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μέσω του υπουργού Υγείας, ζήτησε απ’ τα λαϊκά στρώματα να συμβιβαστούν με τις τεράστιες ελλείψεις στα νοσοκομεία, με το να υπάρχουν χιλιάδες ανασφάλιστοι που πετιούνται έξω απ’ το δημόσιο σύστημα Υγείας, με τις απαράδεκτες εργασιακές συνθήκες και σχέσεις που γενικεύονται στο χώρο της Υγείας.
Ο υπουργός μαζί με τους θεσσαλούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, που σπρώχνονταν ποιος θα φωτογραφηθεί πρώτος, μαζί με τα νέα στελέχη της 5ης ΥΠΕ που μέχρι χτες κατακεραύνωναν τα μνημόνια και σήμερα τα εφαρμόζουν, μας είπαν ότι παρέλαβαν χάος, ότι δεν έχουν επιλογές γιατί εφαρμόζουν τον προϋπολογισμό της προηγούμενης κυβέρνησης και επομένως να τους δώσουμε ασυλία για ένα χρόνο και μετά να τους κρίνουμε.
Το θράσος τους είναι απύθμενο όταν κατακεραυνώνουν τις προηγούμενες κυβερνήσεις, λες και δεν ήταν ο ίδιος ο κ. Κουρουμπλής που είτε από υπουργικές θέσεις είτε σαν γραμματέας του υπουργείου, είτε σαν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ εισηγήθηκε, ψήφισε και εφάρμοσε αμέτρητους αντιλαϊκούς νόμους που διαλύουν το δημόσιο σύστημα για να εξυπηρετούνται τα συμφέροντα των μεγάλων ιδιωτικών επιχειρηματικών ομίλων που έχουν γιγαντωθεί τα τελευταία χρόνια.
Λες και δεν είναι ο ίδιος που σήμερα δίνει εντολές νέων περικοπών στις δημόσιες δαπάνες υγείας, που εφαρμόζει όλους τους μνημονιακούς νόμους.
Λες και δεν είναι μέλος της κυβέρνησης που θεωρεί πατριωτικό καθήκον να πληρώνουμε τα χαράτσια, τους ληστρικούς νόμους, τα διόδια, που μας προτρέπει να διάγουμε «λιτό βίο», και τόσα άλλα. Άλλωστε είναι καθαρό ότι μέσα στην ΕΕ υπάρχει συμφωνία να εφαρμόζεται μόνο η πολιτική τσακίσματος των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων, ανεξάρτητα αν κάποιος φορά μνημονιακό ή αντιμνημονιακό μανδύα για να αποπροσανατολίζει και να σπέρνει συγχύσεις και αυταπάτες.
Στο βωμό της διαπραγμάτευσης για νέα μνημόνια, στο βωμό της διαπραγμάτευσης για τους στόχους της ανταγωνιστικότητας και της ανάπτυξης των μονοπωλιακών ομίλων, καλούν το λαό να παραιτηθεί του δικαιώματος για δημόσια δωρεάν υγεία, όταν οι λαϊκές οικογένειες έχουν ματώσει δεκαετίες με φόρους, με ασφαλιστικές εισφορές, με μεγάλες θυσίες για να μπορούν να ικανοποιούν έστω τις βασικές ανάγκες.
Η όποια ανοχή, η όποια προσμονή και εναπόθεση ελπίδων στην κυβέρνηση δίνουν σήμερα οι εργαζόμενοι και οι λαϊκές οικογένειες λειτουργεί εις βάρος τους, αφήνει ελεύθερο το πεδίο στην κυβέρνηση να προχωρήσει σε νέα αντιλαϊκά μέτρα, να συρρικνώσει και να υποβαθμίσει ακόμη περισσότερο την όποια δημόσια υγεία-πρόνοια υπάρχει.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προτεραιότητα έχει τη διασφάλιση της κερδοφορίας των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων στο φάρμακο, τα υλικά, την περίθαλψη, την ιδιωτική ασφάλιση. Οι μειώσεις παροχών, οι ελλείψεις γιατρών, εργαζομένων και υλικών, τα κλεισίματα κλινικών, νοσοκομείων και άλλων υποδομών είναι στην ημερήσια διάταξη και μ’ αυτή την κυβέρνηση, όπως και με τις προηγούμενες. Η ταμπέλα της «αριστεράς», της δήθεν σκληρής διαπραγματευτικά κυβέρνησης, είναι το υπνωτικό για να κοιμίσει την εργατιά, τους αυταπασχούμενους, τους αγρότες, τους συνταξιούχους, τους ανέργους.
Η ανασύνταξη και αντεπίθεση του εργατικού και λαϊκού κινήματος είναι η μόνη διέξοδος ανατροπής των βάρβαρων πολιτικών, η μόνη διέξοδος διεκδίκησης και κατάκτησης. Η συστράτευση με το ΚΚΕ στη γραμμή της μονομερούς διαγραφής του χρέους, της αποδέσμευσης απ’ την ΕΕ, της κοινωνικοποίησης των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, είναι προϋπόθεση για να δυναμώσει το λαϊκό κίνημα.

Λάρισα 28/4/2015
Το Γραφείο Τύπου της Επιτροπής Θεσσαλίας του ΚΚΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης