"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18 C
Trikala

KKE Tρικάλων: Ανακοίνωση για τους περιορισμούς στις τραπεζικές συναλλαγές

lafarm

Σχετικά άρθρα

trapezes
Οι τελευταίες εξελίξεις αναδεικνύουν τις σοβαρές ευθύνες της κυβέρνησης για την επιδείνωση της κατάστασης που βιώνει ο λαός μας.
Η επιβολή περιορισμού στις τραπεζικές συναλλαγές θα επιδεινώσει ραγδαία τη ζωή των λαϊκών στρωμάτων, που θα δουν περιορισμό του διαθέσιμου εισοδήματος για κατανάλωση, αδυναμία αγοράς βασικών ειδών, όπως φάρμακα, που υπερβαίνουν το ελάχιστο όριο, μεγάλες καθυστερήσεις στην είσπραξη μισθών και συντάξεων, ενώ οι περιορισμοί σε είδη πρώτης ανάγκης είναι ήδη ορατοί στον ορίζοντα. Συγχρόνως, οι περιορισμοί οδηγούν σε δραστικές απώλειες για αυτοαπασχολούμενους και μικρές επιχειρήσεις, που εκτός από τις περικοπές στον τζίρο θα αντιμετωπίσουν και δυσκολίες στο να παραμείνουν φερέγγυοι. Από την άλλη, αυτοί οι περιορισμοί πλήττουν αναλογικά πολύ λιγότερο το μεγάλο κεφάλαιο, που διαθέτει δυνατότητες πληρωμών μέσα από τράπεζες του εξωτερικού, ενώ η σχετική επιτροπή έγκρισης θα διευκολύνει τις μεταβιβάσεις που κρίνει ως απαραίτητες για το μεγάλο κεφάλαιο. Την ίδια στιγμή, η διάταξη περιέχει “παραθυράκι” που επιτρέπει ουσιαστικά τη φυγή κεφαλαίων στο εξωτερικό με πρόστιμο για την τράπεζα μόλις 10% της συναλλαγής.
kke

Τώρα πρέπει να αντιδράσουμε και να διεκδικήσουμε μέτρα που μπορεί να ανακουφίσουν το λαό:
• Διασφάλιση της είσπραξης του συνόλου μισθών και συντάξεων.
• Διασφάλιση είσπραξης του επιδόματος ανεργίας.
• Εξασφάλιση της δυνατότητας ανάληψης από μικροκαταθέτες.
• Πάγωμα των δόσεων προς την εφορία για τους φόρους εισοδήματος των φυσικών προσώπων και τα χαράτσια.
• Πάγωμα των δόσεων προς τις τράπεζες που αφορούν στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια.
• Πάγωμα της καταβολής λογαριασμών για φως, νερό και τηλέφωνο. Καμιά διακοπή συνδέσεων.
• Κατάργηση των διοδίων.
• Κατάργηση των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
• Καμιά συμμετοχή σε ιατρικές εξετάσεις και στην προμήθεια φαρμάκων.
Η αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και ΕΕ – ΕΚΤ – ΔΝΤ δεν σχετίζεται με την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, αλλά με το πώς θα εξυπηρετηθούν καλύτερα οι ανάγκες των μονοπωλιακών ομίλων και η καπιταλιστική ανάκαμψη.
Αποτελούν πρόκληση οι φραστικοί λεονταρισμοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, καθώς και της ναζιστικής Χρυσής Αυγής απέναντι σε ΕΕ – ΕΚΤ – ΔΝΤ, τη στιγμή που αποδέχονται και εξωραΐζουν τον ευρωμονόδρομο και την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Αρωγό σ’ αυτήν την προσπάθεια η κυβέρνηση έχει και τα κόμματα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ. Ο λαός πρέπει με αποφασιστικότητα να απορρίψει τα εκβιαστικά διλήμματα.
Από τις εξελίξεις ξεπροβάλλει η αναγκαιότητα για συνολικότερες ρήξεις και ανατροπές. Η μόνη διέξοδος προς όφελος του λαού βρίσκεται στην αποδέσμευση από την ΕΕ, στη μονομερή διαγραφή του χρέους, στην κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, με το λαό στην εξουσία, παίρνοντας στα χέρια του όλα τα κλειδιά της οικονομίας».

ΤΡΙΚΑΛΑ 29/6/2015 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης