KNE Τρικάλων : “Zωή ολόκληρη , όχι με δόσεις “ Reviewed by Momizat on . Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν σήμερα Πέμπτη 25/6 , οι Τομεακές Οργανώσεις Τρικάλων του ΚΚΕ και η Τομεακή Οργάνωση Τρικάλων της ΚΝΕ, με αφορμή την πρόσφατη παρουσ Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν σήμερα Πέμπτη 25/6 , οι Τομεακές Οργανώσεις Τρικάλων του ΚΚΕ και η Τομεακή Οργάνωση Τρικάλων της ΚΝΕ, με αφορμή την πρόσφατη παρουσ Rating: 0

KNE Τρικάλων : “Zωή ολόκληρη , όχι με δόσεις “

kne
Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν σήμερα Πέμπτη 25/6 , οι Τομεακές Οργανώσεις Τρικάλων του ΚΚΕ και η Τομεακή Οργάνωση Τρικάλων της ΚΝΕ, με αφορμή την πρόσφατη παρουσίαση της νέας έκδοσης των θέσεων του ΚΚΕ ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, όπως την επιμελήθηκε το Τμήμα ενάντια στα Ναρκωτικά της ΚΕ του ΚΚΕ . Η νέα έκδοση φέρνει τον τίτλο «Ζωή ολόκληρη όχι με δόσεις – Αγώνα Ρήξη Ανατροπή για νέα κοινωνία σοσιαλιστική». Αλλά και με αφορμή τις εκδηλώσεις που προγραμματίζονται μέσα στο διήμερο 25-26 Ιούνη με σκοπό την ανάδειξη της θέσης του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά.
Ταυτόχρονα στη συνέντευξη τύπου του ΚΚΕ και της ΚΝΕ δε θα μπορούσε να μη σχολιαστεί και η τρέχουσα επικαιρότητα και οι εξελίξεις με τη διαπραγμάτευση κυβέρνησης- δανειστών

Συγκεκριμένα η Καπέτη Γεωργία , μέλος της Τ.Ε. Τρικάλων του ΚΚΕ, τόνισε χαρακτηριστικά: « Σήμερα έχουμε σκοπό την ανάδειξη των θέσεών μας στον αγώνα όλων ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, και ίσως αρκετοί αναρωτήθηκαν πώς και επιλέγουμε ένα τέτοιο θέμα, τη στιγμή που ο κόσμος καίγεται, τα κανάλια μιλάνε για τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, την εμπλοκή στη διαπραγμάτευση, και τόσα άλλα που αφορούν οπωσδήποτε τους εργαζόμενους της χώρας μας.

Στην αντίληψη του ΚΚΕ, αυτά δεν είναι διαφορετικά προβλήματα. Η νέα συμφωνία που επίκειται αυτές τις μέρες να υπογραφεί, θα είναι εξίσου αντιλαϊκή με τις προηγούμενες, είναι επώδυνη, προβλέπει μέτρα βάρβαρα για τον λαό μας. Ο ελληνικός λαός έχει ματώσει αυτά τα χρόνια με τα προηγούμενα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους, και βεβαίως θα εξακολουθεί να ματώνει και με τη νέα συμφωνία. Θεωρούμε ως ΚΚΕ ότι ο λαός μας δεν πρέπει να φοβηθεί τη ρήξη με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους. Βεβαίως, θα πρέπει να είναι κουμπωμένος απέναντι στις διάφορες “ρήξεις” που λένε κάποιες πολιτικές δυνάμεις και μέσα από τη σημερινή κυβέρνηση, μια “ρήξη καρικατούρα” όπως την έχουμε ονομάσει, που αφορά μόνο το νόμισμα, την επιστροφή στη δραχμή, χωρίς καμιά προοπτική ουσιαστικά για τον λαό και τον τόπο, και με νέα μέτρα που θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν.

Αυτό που χρειάζεται να γίνει, κατά την άποψή μας, είναι ο ελληνικός λαός να πει κατηγορηματικά “όχι” σε αυτή τη νέα αντιλαϊκή συμφωνία, να παλέψει για κατάργηση όλων των μνημονίων και των εφαρμοστικών τους νόμων, να ζητήσει ανάκτηση των απωλειών τού λαϊκού εισοδήματος που είχε τα χρόνια της κρίσης, και βεβαίως σε ρήξη όλα αυτά με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους, που σημαίνει πρόγραμμα πάλης για αποδέσμευση, για κοινωνικοποίηση, για μονομερή διαγραφή του χρέους, με τον λαό πραγματικά στην εξουσία..
Έτσι , απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο την Παρασκευή 26 Ιούνη, στις 8:00 στην Πλ. Ρ.Φεραίου ,ενάντια στη νέα αντιλαϊκή συμφωνία κυβέρνησης και ΕΕ με απαίτηση: :«Όχι στη νέα συμφωνία. Αρκετά πληρώσαμε τους εκβιασμούς και την κοροϊδία κυβερνήσεων – δανειστών. Ρήξη με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους» .

Για τις θέσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για το ζήτημα των ναρκωτικών ανέφερε τα εξής : «Δε μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός ότι σε µια περίοδο που η ανεργία θερίζει, ιδιαίτερα στους νέους , που αντί για µισθό παίρνουμε ψίχουλα, που το δικαίωμα στη µόρφωση, στην Υγεία, στον Πολιτισµό και τον Αθλητισµό χτυπιέται, προβάλλεται η µαστούρα για ελευθερία! Καταστρέφουν το δικαίωµά στη µόρφωση, στη δουλειά και τη ζωή και προβάλλουν για “δικαίωµα” την “αυτοκαταστροφή”. Ενώ κάποιοι συνεχίζουν να κερδίζουν, τα ναρκωτικά είναι παγκοσµίως µια µεγάλη οικονοµική επιχείρηση, που τα κέρδη της φτάνουν τα 500 δισ. δολάρια ετησίως στην παγκόσµια αγορά.

Τα ναρκωτικά είναι “όπλο” του σάπιου συστήµατος. Αξιοποιούνται για να ναρκώνουν τη σκέψη, να βάζουν στο περιθώριο ένα κοµµάτι νέων, να αλλοιώνουν τη συνείδηση και τις επιλογές τους, τον τρόπο που οργανώνουν τη ζωή και την καθηµερινή τους δραστηριότητα. Διαφηµίζουν τη ναρκωκουλτούρα γιατί θέλουν τη νεολαία ανήµπορη να αντιδράσει. Παρουσιάζουν την καταστολή του µυαλού σαν ελευθερία, η αλήθεια όµως είναι ότι τα ναρκωτικά είναι ακόµα µια αλυσίδα που θέλουν να µας περάσουν. Δεν υπάρχουν “σκληρές” και “µαλακές” αιτίες, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΙΤΙΕΣ! Δεν υπάρχουν “σκληρά” και “µαλακά” ναρκωτικά, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ»

Σήμερα η κεντρική αντιναρκωτική πολιτική είναι η συντήρηση του φαινομένου και του χρήστη, µε την υλοποίηση των κατευθύνσεων της ΕΕ µε τα υποκατάστατα. Αρκεί να αναφέρουµε πως σε 7 χώρες της Ευρώπης η πλειοψηφία των εξαρτηµένων είναι από µεθαδόνη! Ταυτόχρονα στήνουν φιέστες προβολής της ναρκωκουλτούρας -ανάµεσα στους διοργανωτές είναι και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ- και στηρίζουν τα σάπια επιχειρήµατά τους φέρνοντας “τούµπα” την αλήθεια.

Παρόλα αυτά, και ενώ θα περίμενε κανείς μ’ αυτά και άλλα στοιχεία, ότι στην Ελλάδα θα δοθεί μεγάλη βαρύτητα στην πρόληψη, το στοιχείο της έκθεσης του ΕΚΤΕΠΝ είναι συγκλονιστικό: Τα προγράμματα πρόληψης στα σχολεία ακουμπούν μόλις το 2% των μαθητών στην Α’βάθμια εκπαίδευση και το 6% των μαθητών στη Β’βάθμια. Ενώ και με τη συμμετοχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ουσιαστικά γίνεται “εκστρατεία” για νομιμοποίηση της κάνναβης, με διαφήμιση για το πόσο υγιεινή και χρήσιμη είναι! Δεν θεωρούμε τυχαία τη στιγμή που ξεκινάει με νέα ορμή η προσπάθεια νομιμοποίησης των ναρκωτικών. Πάντα θεωρούσαμε ότι έχει σχέση με τη νομιμοποίηση στη συνείδηση του λαού και της νεολαίας, των αιτιών που παράγουν την εξάρτηση και την αναπαράγουν.»

Ενώ όσον αφορά στη θέση του ΚΚΕ, τόνισε «Το ΚΚΕ με ασυμβίβαστη λογική παλεύει, όπως λέει το σύνθημα του, για ζωή ολόκληρη, όχι με δόσεις. Παλεύει γιατί πιστεύει ότι όλοι πρέπει να έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν τη ζωή τους, ακόμα και αν αυτή είναι η δεύτερη ευκαιρία. Σ’ αυτό το έδαφος της ταξικής κοινωνίας, τα ναρκωτικά προκύπτουν, όχι σαν επιλογή ελεύθερων ανθρώπων, αλλά σαν τρόπος “φυγής” από μια θλιβερή και βάρβαρη πραγματικότητα. Τα χρησιμοποιούν δε, όσοι θέλουν να διαιωνίσουν την κυριαρχία τους, και σαν όπλο χειραγώγησης μιας μερίδας, ιδιαίτερα νέων ανθρώπων. Σ’ αυτόν το δρόµο σε καλούµε τους εργαζόμενους, τη νεολαία σήμερα.

Στο δρόµο της ανυπότακτης στάσης ζωής. Παλεύουµε για µια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι µε ελεύθερα τα ναρκωτικά. Οι συναρπαστικές στιγµές και οι αληθινές συγκινήσεις βρίσκονται στην πραγµατική ζωή, στο δρόµο του συλλογικού αγώνα για την ανατροπή του συστήµατος που στηρίζεται στην εκµετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Στην πάλη για την κοινωνία της πραγµατικής ελευθερίας, της ζωής µε δικαιώµατα, το σοσιαλισµό. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΝΑ ΨΑΧΝΕΙΣ ΤΗ ΦΥΓΗ, ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ!.Σ αυτά τα πλαίσια το ΚΚΕ και η ΚΝΕ έχουν σταθερό μέτωπο ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά. Για την ανάδειξη αυτού του ζητήματος παίρνουμε εδώ και χρόνια σειρά από πρωτοβουλίες. Τις μέρες αυτές, με αφορμή και την Παγκόσμια Μέρα κατά των ναρκωτικών, οι Τομεακές οργανώσεις Τρικάλων του ΚΚΕ, πραγματοποίησαν σήμερα συνάντηση με το Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης του Δήμου Τρικκαίων, ενώ αύριο προγραμματίζεται συνάντηση με το παράρτημα Τρικάλων του ΚΕΘΕΑ έξοδος.»

Ταυτόχρονα η Τομεακή Οργάνωση Τρικάλων της ΚΝΕ, στα πλαίσια των εκδηλώσεων του 41ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ ,διοργανώνει 2 ημερο εκδηλώσεων και συζητήσεων Σήμερα 25 και Παρασκευή 26 /6 στο Τζαμί, στο θεατράκι, με τίτλο « Ζωή ολόκληρη όχι με δόσεις» Ο Λευτέρης Μπράτης, μέλος του Τ.Σ. Τρικάλων της ΚΝΕ, ανέφερε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, λέγοντας: «Η Τομεακή Οργάνωση Τρικάλων της ΚΝΕ, καλεί τους μαθητές, τους φοιτητές, τους σπουδαστές ,τους νέους εργαζόμενους να συμμετέχουν με το σύνθημα : Στόχος μας η ζωή που μας αξίζει. Δε βάζουμε τη ζωή μας στο στόχαστρο! Κοιτάμε κατάματα το σάπιο κόσμο τους, το σύστημα της αδικίας και της εκμετάλλευσης. Έχουμε τη δύναμη να το ανατρέψουμε! Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
ΠΕΜΠΤΗ 25/6 , 8:30 μμ συσκεψη- συζήτηση με νέους δημιουργούς για την « Ερασιτεχνική Δημιουργία , οι θέσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για τον πολιτισμό», θα μιλήσει η Παππή Κων/να , μέλος του ΣΠ Θεσσαλίας της ΚΝΕ. Ενώ θα ακολουθήσει συναυλία με μαθητικό σχήμα
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26/6, 9:30 μ.μ, Παρουσίαση Συλλογικής Εργασίας μαθητών …. Ενάντια σε όλα τα ΝαρκωτικάΚαι εκδήλωση με θέμα « Συζητάμε την διέξοδο από τον ατομικό δρόμο, αναδεικνύουμε τη θέση μας για τον αθλητισμό» ,θα μιλήσει ο Γίωργος Καίκης , μέλος της Ε.Π. Θεσσαλίας του ΚΚΕ . Και θα ακολουθήσει Πάρτυ!».

ΤΡΙΚΑΛΑ 25/6/2015 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή