KNE Tρικάλων : Τέρμα τα Ψέματα….Τους δοκίμασες… Reviewed by Momizat on . Όπως κάθε Σεπτέμβρη  τα προηγούμενα 40 χρόνια, οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή», κορυφώνονται στην πόλη των Τρικάλων. Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ κα Όπως κάθε Σεπτέμβρη  τα προηγούμενα 40 χρόνια, οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή», κορυφώνονται στην πόλη των Τρικάλων. Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ κα Rating: 0

KNE Tρικάλων : Τέρμα τα Ψέματα….Τους δοκίμασες…

KNE

Όπως κάθε Σεπτέμβρη  τα προηγούμενα 40 χρόνια, οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή», κορυφώνονται στην πόλη των Τρικάλων.

Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» είναι πολιτικό -πολιτιστικό γεγονός ριζωμένο στη συνείδηση των νέων και εργαζομένων της πόλης, και θα λάβει χώρα στις 6 του Σεπτέμβρη στο γνώριμο χώρο του Μύλου του Ματσόπουλου.

Με αφορμή το 41ο Φεστιβάλ αλλά και τις πολιτικές εξελίξεις, στελέχη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ έδωσαν σήμερα το μεσημέρι κοινή συνέντευξη τύπου.

kne_anaxwrisi

 Όπως τονίστηκε:

«Το φετινό φεστιβάλ της ΚΝΕ και του “Οδηγητή” θα πραγματοποιηθεί μέσα στην προεκλογική περίοδο, σε μια περίοδο που οι εξελίξεις είναι ραγδαίες, που τα κόμματα που εξαπάτησαν τον λαό μας τόσα χρόνια εμφανιζόμενοι σαν “σωτήρες” και “λυτρωτές”, θα προσπαθήσουν για μια ακόμη φορά να τον εγκλωβίσουν με κάλπικους εκβιασμούς και διλήμματα, που αφορούν την αστική τάξη και όχι τον ίδιο.

Σήμερα, η εργατική τάξη, ο λαός μας, έχει συσσωρευμένη πείρα να βγάλει ουσιαστικά συμπεράσματα για το ποιοι είναι οι φίλοι του και ποιοι είναι οι εχθροί του. Δοκίμασε όλους αυτούς που στη λογική να διαχειριστούν τα προβλήματά του, υφαρπάξανε την ψήφο του και την αξιοποίησαν για να φορτώσουν ακόμη πιο δυσβάσταχτα βάρη στις πλάτες του. Πρέπει σήμερα να γίνει κατανοητό ότι κοινός τόπος για όλες αυτές τις δυνάμεις -παρά τις όποιες διαφορές τους- είναι το γεγονός ότι πίνουν νερό στο όνομα της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής, της ενίσχυσης των κερδών των μεγαλοεπιχειρηματιών, της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Γίνεται ξεκάθαρο πλέον ότι εντός των τειχών της ΕΕ, με τα κλειδιά της οικονομίας να ανήκουν στους αστούς, να είναι ατομική ιδιοκτησία, δεν μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή λύση. Γι’ αυτό είχαμε ξεκάθαρη θέση από την πρώτη στιγμή, ότι δεν μπορεί ο λαός να προσδοκά τίποτα από μια κυβέρνηση στα συγκεκριμένα αστικά πλαίσια, όποιος και να συμμετέχει, όπως και να αυτοαποκαλείται. Και όχι απλά αυτό, αλλά γνωρίζουν όλοι πλέον ότι η μεγαλύτερη προσφορά του ΣΥΡΙΖΑ στο σύστημα και στην αστική τάξη, είναι ότι με τη μάσκα της “αριστερής” κυβέρνησης υλοποιεί τέτοιας σκληρότητας μέτρα, που καμιά κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια δεν θα μπορούσε να πάρει, κάτω από τον φόβο της λαϊκής αντίστασης, κινητοποίησης και κατακραυγής.

kne

Ο λαός μας δεν πρέπει να επιστρέψει στη ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ, να μην εγκλωβιστεί στο Ποτάμι, με την ελπίδα μιας καλύτερης διαχείρισης της συμφωνίας, μιας δήθεν πιο έγκαιρης και σταθερής πορείας προς την οικονομική ανάκαμψη, όπως υπόσχονται, σκορπίζοντας νέες ψεύτικες προσδοκίες.

Να μην υποκύψει σε νέα διλήμματα και παγίδες. Πριν τρία χρόνια το σύστημα ανακάλυψε τον ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα βλέπει θετικά ως ανάχωμα τον “ΣΥΡΙΖΑ Νο 2”, τη Λαϊκή Ενότητα.

Ο κούφιος ψευτοεπαναστατισμός, οι ψεύτικες προεκλογικές δηλώσεις, “ρήξη εδώ και τώρα”, είναι το δόλωμα. Αλήθεια, η 7μηνη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία είχαν πιάσει στασίδια όλα τα πρωτοκλασάτα στελέχη της “Αριστερής Πλατφόρμας”, ήταν τελικά μνημονιακή ή αντιμνημονιακή;

Ο “ΣΥΡΙΖΑ Νο 2”, με το όνομα Λαϊκή Ενότητα, υπερασπίζεται την ίδια καπιταλιστική ιδιοκτησία και εξουσία, όπως και οι υπόλοιποι.

Με αντίστοιχο κριτήριο πρέπει να κρίνουν οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα, η νεολαία το ναζιστικό – εγκληματικό μόρφωμα της ΧΑ. Στηρίζει τη μήτρα των μνημονίων, το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα -και ιδιαίτερα το εφοπλιστικό κεφάλαιο- και μάλιστα την πιο ωμή μορφή, αναλαμβάνοντας τον ρόλο του μπράβου του κεφαλαίου, του προκεχωρημένου φυλακίου του αντικομμουνισμού. Αυτός είναι ο ψευτοπατριωτισμός τους.

Καμιά απογοήτευση! Το ΚΚΕ απευθύνεται σ’ εσάς και λέει ότι υπάρχει ελπίδα. Υπάρχει εναλλακτική λύση, διέξοδος προς όφελος του λαού. Μπορούμε να φέρουμε πιο κοντά τη λαϊκή νίκη. Ένα βήμα σ’ αυτή την προσπάθεια είναι στην επικείμενη εκλογική μάχη να βγει ενισχυμένο το ΚΚΕ.

Γιατί είπε την αλήθεια, προειδοποίησε για την πορεία των εξελίξεων, προέβλεψε την κατάληξη μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Έχετε πλέον χειροπιαστά και ατράνταχτα στοιχεία, που αποδεικνύουν ότι στο πλαίσιο της ΕΕ και του καπιταλιστικού μονόδρομου, καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί να ασκήσει φιλολαϊκή πολιτική.

Γιατί και αύριο πιο αποφασιστικά θα είναι το στήριγμα του λαού στην αναμέτρηση με τη “χορωδία των εκβιαστών”, που αποτελείται απ’ όλα τα άλλα κόμματα και έχει μαέστρους την ΕΕ, την Κομισιόν, το ΔΝΤ, την τάξη των καπιταλιστών.

Σήμερα μπορούν να δημιουργηθούν καλύτερες προϋποθέσεις οργάνωσης, ανασύνταξης του εργατικού κινήματος, ενίσχυσης της λαϊκής συμμαχίας. Μπορούν να υπάρχουν ρωγμές στον σημερινό αρνητικό συσχετισμό δύναμης που υπάρχει στην Ελλάδα και διεθνώς.

Αρκεί ο λαός να αξιοποιήσει την πείρα του, να την κάνει δύναμη αγώνα και ανατροπής.

Σ’ αυτή την πορεία χρειάζεται ένα πιο δυνατό ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ, στη Βουλή και πάνω απ’ όλα στους χώρους δουλειάς, στους κλάδους, στα μεγάλα εργοστάσια, στις λαϊκές γειτονιές, στην ύπαιθρο, στους χώρους νεολαίας.

Μαζί με το ΚΚΕ, για να γίνει ο λαός κυρίαρχος της οικονομίας και της εξουσίας, για μια πραγματικά αληθινή εργατική – λαϊκή κυριαρχία – εξουσία.

Καλούμε κάθε νέο και νέα, τους εργαζόμενους της πόλης, τους αγρότες και τους ΕΒΕ που στενάζουν, τις γυναίκες, να πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ και στην κεντρική ομιλία που θα διεξαχθεί στα πλαίσια του Φεστιβάλ με ομιλητή τον Αχιλλέα Καταρτζή, μέλος της Κ.Ε στις 21.00 στον χώρο του Φεστιβάλ. Το Φεστιβάλ -όπως κάθε χρόνο- θα έχει πολιτιστικό πρόγραμμα βασισμένο στην ερασιτεχνική δημιουργία, χώρους προβολής των θέσεων του ΚΚΕ».

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

  • 00 Συναυλία με το Μαθητικό Συγκρότημα Blue Moon
  • 15 Προεκλογική πολιτική ομιλία με τον Aχιλλέα Κανταρτζή, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ
  • 00 Λαϊκό – Ρεμπέτικο &Δημοτικό Γλέντι με τους : Ευθύμη Γρηγορίου στο μπουζούκι , Γιάννη Πέτρου στο μπουζούκι, Κώστα Χριστόπουλο στην κιθάρα, Κάλυ στο Τραγούδι, Νίκο Τσιμπίδα στο Κλαρίνο,

Στο χώρο θα λειτουργεί παιδότοπος ,  βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής, καθώς και η παραδοσιακή ταβέρνα.

 

                                        TΟΜΕΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΗΣ ΚΝΕ

3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2015

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή