“Koκκίνησε” η πλατεία Ρήγα Φεραίου στα Τρίκαλα Reviewed by Momizat on . Φωτογραφίες από το συλλαλητηριο του ΚΚΕ χθες βράδυ στα Τρίκαλα. Πραγματοποιήθηκε στην οδό Ασκληπιού _στο ύψος της πλατείας Ρήγα Φεραίου_ με ομιλητή το Σ.Σωτηροπ Φωτογραφίες από το συλλαλητηριο του ΚΚΕ χθες βράδυ στα Τρίκαλα. Πραγματοποιήθηκε στην οδό Ασκληπιού _στο ύψος της πλατείας Ρήγα Φεραίου_ με ομιλητή το Σ.Σωτηροπ Rating: 0

“Koκκίνησε” η πλατεία Ρήγα Φεραίου στα Τρίκαλα

KKE  S
Φωτογραφίες από το συλλαλητηριο του ΚΚΕ χθες βράδυ στα Τρίκαλα. Πραγματοποιήθηκε στην οδό Ασκληπιού _στο ύψος της πλατείας Ρήγα Φεραίου_ με ομιλητή το Σ.Σωτηροπουλο, Γραμματεα της ΤΕ Τρικάλων του ΚΚΕ.Ακολούθησε δυναμική πορεία στους δρόμους της πόλης.

KKE SSS

KKE SSS

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΗΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Ένα μαζικό και δυναμικό συλλαλητήριο πραγματοποίησαν το βράδυ της Παρασκευής οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ στα Τρίκαλα κατά μιας νέας συμφωνίας αντιλαϊκών μέτρων ελληνικής κυβέρνησης – δανειστών στο οποίο μίλησε ο Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Τρικάλων Σωτήρης Σωτηρόπουλος.
Οι διαδηλωτές με τον «παρόν» τους στην οδό Ασκληπιού,στο ύψος της πλατείας Ρήγα Φεραίου διατράνωσαν μαζί με το ΚΚΕ την εναντίωσή τους στη συμφωνία – λαιμητόμο που βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων των δανειστών και της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Κάτω από τις κόκκινες σημαίες τάχτηκαν υπέρ της πραγματικής ρήξης, της ρήξης με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία του, για να μπλοκάρουν παντού όλα τα αντιλαϊκά μέτρα.
Ο ομιλητής μεταξύ άλλων ανέφερε ότι λαός πρέπει να πει ένα μεγάλο “όχι” στη συνεχή χρεοκοπία του, μέσα από τα εκβιαστικά διλήμματα τόσο της κυβέρνησης όσο και των θεσμών,ο εκβιασμός δεν πρέπει να περάσει», και τόνισε ότι το ΚΚΕ καλεί το λαό να διαλέξει έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, με αποδέσμευση από την ΕΕ και μονομερή διαγραφή του χρέους, που θα φέρει στο επίκεντρο της συζήτησης το ζήτημα της εξουσίας.
Και συνεχίζοντας κατέληξε:
« Η θέση του ΚΚΕ είναι ξεκάθαρη. Το όχι που πρέπει να πει ο ελληνικός λαός πρέπει να αφορά και τις δύο προτάσεις. Και την πρόταση των δανειστών και την πρόταση της κυβέρνησης των 47 σελίδων που έχει εμπλουτιστεί όλο αυτό το διάστημα.
Και οι δύο προτάσεις περιέχουν μέτρα-λαιμητόμο σε βάρος του λαού.. Ο λαός τα προηγούμενα χρόνια αγωνίστηκε, μάτωσε ενάντια σε μνημόνια και εφαρμοστικούς νόμους. Και εδώ και 5 μήνες η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έχει καταργήσει κανένα νόμο, όχι μόνο διατηρεί ανέπαφο όλο το προηγούμενο πλαίσιο, αλλά προτείνει και νέα μέτρα προς τους δανειστές.
Αποτελεί πρόκληση για κάθε αγωνιστή, ριζοσπάστη, αριστερό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να εμφανίσει τις νέες δεσμεύσεις, ως «αναγκαίο συμβιβασμό στον αρνητικό συσχετισμό εντός της ΕΕ». Αυτός είναι ο «ρεαλισμός της υποταγής», που επιδιώκει να καθηλώσει το λαό στο να επιλέγει κάθε φορά το «μικρότερο κακό» και που στην πορεία μετατρέπεται στο «μεγαλύτερο κακό».
Λέει η κυβέρνηση ότι η πρόταση των δανειστών είναι έξω από τα όρια της λαϊκής εντολής. Η δική της πρόταση είναι εντός των ορίων της λαϊκής εντολής;
Η κυβέρνηση είπε ψέματα στον ελληνικό λαό. Του υποσχέθηκε ότι μπορεί να απαλλαγεί από τα μνημόνια και τη λιτότητα εντός της ΕΕ και του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης και τώρα προσπαθεί να διαχειριστεί την κατάρρευση αυτού του προεκλογικού αφηγήματος.
Ο λαός να πει όχι και στους δύο με όλους τους τρόπους και όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή του. Να απορρίψει τόσο το σχέδιο των δανειστών όσο και το σχέδιο της κυβέρνησης. Να σηκώσει το ανάστημά του και να διεκδικήσει τη μοναδική ρεαλιστική λύση για τα δικά του συμφέροντα που είναι η ρήξη με την ΕΕ και το σημερινό δρόμο ανάπτυξης.»
Μετά την πολιτική ομιλία ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους των Τρικάλων με συνθήματα όπως : «ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ μας έφεραν μνημόνια, για την πλουτοκρατία»,
«Με την δυναμή σου, απάντησε λαέ τώρα αντεπίθεση, με το ΚΚΕ»
«Στη νέα συμφωνία, καμία ανοχή λύση είναι η ρήξη, με πάλη ταξική» να δονούν την ατμόσφαιρα.

ΤΡΙΚΑΛΑ 27/6/2015 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή