Mέλη εγκληματικής οργάνωσης παρείχαν προστασία σε καταστήματα Reviewed by Momizat on . Σε τουλάχιστον 20 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική παρείχαν προστασία τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε με επικεφ Σε τουλάχιστον 20 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική παρείχαν προστασία τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε με επικεφ Rating: 0

Mέλη εγκληματικής οργάνωσης παρείχαν προστασία σε καταστήματα

Mέλη  εγκληματικής οργάνωσης παρείχαν προστασία σε καταστήματα

Σε τουλάχιστον 20 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική παρείχαν προστασία τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε με επικεφαλής έναν 38χρονο ομογενή βαρυποινίτη έγκλειστο στις φυλακές Τρικάλων..
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, η «ταρίφα» για την προστασία που πωλούσαν τα μέλη της οργάνωσης κυμαινόταν από 250 έως 1.000 ευρώ.
Όταν τα θύματα αρνούνταν να πληρώσουν για προστασία, τα μέλη της οργάνωσης προκαλούσαν φθορές στα καταστήματα ενώ πολλές φορές μάλιστα προκαλούσαν σωματικές βλάβες στους υπαλλήλους των καταστημάτων. Να σημειωθεί ότι η σπείρα αριθμούσε πάρα πολλά μέλη, και στη δικογραφἰα που σχηματίστηκε αναφέρεται σειρά κακουργημάτων που βαρύνουν τα μέλη της.
Μάλιστα, η υπόθεση σχετίζεται με παλιότερες συλλήψεις που έγιναν τον Οκτώβριο του 2015, σε υπόθεση στην οποία εμπλέκονταν κρατούμενοι αλλά και ένας αστυνομικός  στη Θεσσαλονίκη, που διευκόλυνε την παράνομη δράση του κυκλώματος, παραδίδοντας ναρκωτικές ουσίες σε κρατούμενους που προορίζονταν για το Κατάστημα Κράτησης του 38χρονου, οποίος και συνελήφθη.
Εκτός από τα 19 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που συνελήφθησαν τότε, προέκυψε η εμπλοκή επιπλέον 36 ατόμων, σχετιζόμενων με την οργάνωση, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 15 εξ αυτών.
Συγκεκριμένα, τα μέλη της οργάνωσης προέβησαν κατ’ εντολή του 38χρονου ομογενή «εγκεφάλου» της οργάνωσης, στις ακόλουθες εμπρηστικές επιθέσεις:
-Εμπρησμό αυτοκινήτου ιδιοκτησίας ημεδαπού, ξημερώματα της 10-03-2015, στην περιοχή του Ωραιοκάστρου, για λογαριασμό πρώην συνεργάτη του, εξαιτίας μεταξύ τους οικονομικής διαφοράς.
-Πρώτες πρωινές ώρες της 30-08-2015, σε χώρο στάθμευσης ξενοδοχείου στην περιοχή της Ξάνθης, για λογαριασμό στελέχους ανώνυμης εταιρείας, πραγματοποιήθηκε εμπρηστική επίθεση σε βάρος Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, ιδιοκτησίας αλλοδαπού, συγγενικού προσώπου, σχετιζόμενου με τοπικό σωματείο.
-Ξημερώματα της 14-10-2015, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, εμπρησμός αυτοκινήτου ιδιοκτησίας της συζύγου εκπροσώπου –μάνατζερ αθλητών, ενώ την ίδια ημέρα, ταυτοποιημένο μέλος της οργάνωσης, εξέφρασε τηλεφωνικές απειλές κατά της ζωής του. Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκε ως ηθικός αυτουργός το προαναφερόμενο στέλεχος της ανώνυμης εταιρείας, ενώ ένας εκ των δραστών της επίθεσης είχε υπαλληλική σχέση με τη συγκεκριμένη εταιρεία.
-Εμπρησμός καταστήματος παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, στο οποίο διενεργούνταν τυχερά παίγνια, στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, ξημερώματα της 02-10-2015. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε για ανταγωνιστικούς λόγους
Είχαν και καλάσνικοφ
Πέραν των προαναφερομένων, ο διευθύνων την ομάδα, σχεδίαζε και οργάνωνε την εισαγωγή και περαιτέρω διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, στο  Σωφρονιστικό Κατάστημα των Τρικάλων, όπου ήταν έγκλειστος.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση διαπιστώθηκε και η συμμετοχή αστυνομικού, ο οποίος διευκόλυνε την παράνομη δράση του κυκλώματος, παραδίδοντας ναρκωτικές ουσίες σε κρατούμενους που προορίζονταν για το Κατάστημα Κράτησης του 38χρονου, είχε συλληφθεί τον Οκτώβριο του 2015 και βρίσκεται σε κατάσταση διαθεσιμότητας. Επιπλέον, ο συγκεκριμένος αστυνομικός εισήγαγε και διακινούσε ναρκωτικές ουσίες σε κρατούμενους στα κρατητήρια της Υπηρεσίας του, έναντι χρηματικών αμοιβών.
Τέλος, από την ενδελεχή έρευνα, διαπιστώθηκε η προμήθεια δύο (2) πολεμικών τυφεκίων τύπου KALASHNIKOV , τα οποία θα χρησιμοποιούσε η οργάνωση στο πλαίσιο της εγκληματικής της δράσης. Η σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή