"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

15 C
Trikala

Nέα κρούσματα νοθείας στη φέτα με αγελαδινό γάλα από δύο θεσσαλικές επιχειρήσεις (video)

lafarm

Σχετικά άρθρα

Καινούργιες υποθέσεις που σχετίζονται με τη χρήση αγελαδινού γάλακτος στη φέτα και ενώ βάσει νομοθεσίας το ΠΟΠ προϊόν της Ελλάδας έχει αποκλειστικά ως πρώτη ύλη το αιγοπρόβειο γάλα, έλαβαν χώρα σε δύο χώρες του εξωτερικού, σύμφωνα με πληροφορίες αφορούν μάλιστα δύο θεσσαλικές επιχειρήσεις.

Πρόκειται για δύο επιμέρους περιπτώσεις κατά τις οποίες δύο ελληνικών συμφερόντων βιομηχανίες που δραστηριοποιούνται στον θεσσαλικό κάμπο εντοπίστηκαν να έχουν διοχετεύσει ποσότητες με “ακατάλληλη” φέτα. Στην πρώτη από αυτές τις περιπτώσεις η μία γαλακτοβιομηχανία εντοπίστηκε να έχει διαθέσει νοθευμένη με αγελαδινό γάλα φέτα σε καταστήματα μεγάλης εκπτωτικής γερμανικής αλυσίδας που κατά το παρελθόν είχε δραστηριότητα και στην Ελλάδα.

Eν προκειμένω οι συγκεκριμένες ποσότητες εντοπίστηκαν σε σημεία πώλησης που διατηρεί η εν λόγω αλυσίδα σούπερ μάρκετ στη Γαλλία. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που έχουμε στη διάθεσή μας, οι ποσότητες αυτές αποσύρθηκαν από τα ψυγεία της αλυσίδας και διεκόπη η συνεργασία με τη συγκεκριμένη γαλακτοβιομηχανία.

Μάλιστα, όπως πληροφορούμαστε η αλυσίδα έστειλε χωρίς προειδοποίηση ελεγκτή και στο εργοστάσιο της βιομηχανίας στην Ελλάδα, όπου διαπιστώθηκε ότι οι συνθήκες παραγωγής δεν ήταν δόκιμες.

Στη δεύτερη περίπτωση μία ακόμα βιομηχανία, η οποία όπως και η πρώτη διατηρεί αμιγώς εξαγωγική δραστηριότητα με κύριο παραγόμενο προϊόν τη φέτα, εντοπίστηκε από άλλη γερμανική αλυσίδα στα καταστήματά της επί γερμανικού εδάφους, να έχει διοχετεύσει φέτα στα ψυγεία της, έχοντας χρησιμοποιήσει κατά την παραγωγή του αγελαδινό γάλα.

Το γεγονός έχει προκαλέσει την οργή των κτηνοτρόφων που βλέπουν από τη μια τη νοθεία και από την άλλη τις πιέσεις που δέχονται για τιμές κάτω από τα περσινά επίπεδα. Μιλώντας στο “Μαγκαζίνο της Θεσσαλίας” ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας Δημήτρης Μπαλούκας τόνισε πως πρόκειται για περιστατικά που συκοφαντούν το προϊόν στο εξωτερικό, ενώ στη συνάντηση που θα έχουν την Πέμπτη με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης στην Καρδίτσα θα ζητήσουν αυστηρές ποινές και εντατικοποίηση των ελέγχων

 

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η μείωση τιμής έρχεται από την μειωμένη ζήτηση..
    Αλλά οι κτηνοτρόφοι να μην κάνουν πίσω..
    Είστε τα ορυχεία χρυσού του τόπου μας εσείς και οι αγρότες!!

  2. Δεν ξέρω για ποιες πρόκειται τώρα. Ίσως οι ίδιες που το έκαναν και παλαιότερα. Θυμάμαι ότι πριν από 2½ χρόνια είχαν βρει εταιρεία. Δεν το σφράγισαν το εργοστάσιο…κι επιπλέον απλώς πλήρωσε ένα πρόστιμο και συνέχισε κανονικότατα τη δραστηριότητά, όπως επίσης πάντα μυρίζει κάποιος την μπόχα από τα απόβλητά του. Σε χώρες με πολιτικούς με @@, όπως η Νέα Ζηλανδία επί παραδείγματι, που έχει πολλά πρόβατα κλπ κλπ – κι ενώ στην Ελλάδα έχουμε κυρίως άλλου είδους πρόβατα – , θα τα είχαν κλείσει. Σε χώρες με πολιτικούς – άρρενες ή και θήλεις – με κοχόνες…θα τα είχαν ήδη κλείσει. Σε χώρες με πολιτικούς κοχόνες φυσικά δεν θα κλείσουν ποτέ…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης