"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

25.8 C
Trikala

Nέο δημοσκοπικό προβάδισμα για το ΣΥΡΙΖΑ

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ερευνα της Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά».

Για την εκλογή Προέδρου, το 54% επιθυμεί να εκλεγεί από την παρούσα Βουλή, έναντι 41% που θέλει να προηγηθούν πρόωρες εκλογές.

Άλλο κόμμα επιλέγει το 5,1% των ερωτηθέντων και Άκυρο/Λευκό το 5%. Αναποφάσιστοι δηλώνουν το 11,6% των ερωτηθέντων, ενώ ένα 6,8% δηλώνουν ότι δεν θα ψηφίσουν. Ένα 2,2% δεν απάντησε στη σχετική ερώτηση της δημοσκόπησης.

Παράλληλα, σαφή θέση κατά των πρόωρων εκλογών παίρνει η πλειοψηφία των ερωτηθέντων στο ερώτημα «Η παρούσα Βουλή θα πρέπει να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή πρέπει να προηγηθούν πρόωρες εκλογές;». Το 54% των ερωτηθέντων υποστηρίζει ότι πρέπει η παρούσα Βουλή να αναδείξει νέο πολιτειακό άρχοντα, ενώ το 41% επιθυμεί την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Το 21% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ εξάλλου απορρίπτει το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών όπως και το 75% των ψηφοφόρων του Ποταμιού και το 29% των ψηφοφόρων του ΚΚΕ, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των ΝΔ(89%) και της Ελιάς(89%) θεωρούν επίσης ότι πρέπει να εκλεγεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.

To χρονικό διάστημα στο οποίο έγινε η πανελλαδική έρευνα, ήταν από τις 8 έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2014 σε δείγμα 1.001 ατόμων άνω των 18 ετών.

Ερευνα της Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά».

Οι εξελίξεις στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ την οδηγούν να μην εμφανίζεται στη μέτρηση, καθώς βρίσκεται κάτω από το 1%.

Τα ποσοστά της έρευνας:

 

ΣΥΡΙΖΑ 23%

 

ΝΔ 20,4%

 

ΚΚΕ 5,6%

 

Χρυσή Αυγή 5,3%

 

Ποτάμι 4,8%

 

Ελιά 4,6%

 

Ανεξάρτητοι Έλληνες 3%

 

ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,4%

 

ΛΑΟΣ 1,2

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης