N. Σακκάς: Ημιμαθής, προκλητικός και τηλεοπτικός μαϊντανός ο Άδωνις Reviewed by Momizat on . Ο πολιτευτής της ΝΔ και πρόεδρος των γιατρών του ΙΚΑ Τρικάλων Νίκος Σακκάς μιλώντας στο “Ράδιο Πρωινός 105,3' με αφορμή τις κινητοποιήσεις στον χώρο της Υγείας Ο πολιτευτής της ΝΔ και πρόεδρος των γιατρών του ΙΚΑ Τρικάλων Νίκος Σακκάς μιλώντας στο “Ράδιο Πρωινός 105,3' με αφορμή τις κινητοποιήσεις στον χώρο της Υγείας Rating: 0

N. Σακκάς: Ημιμαθής, προκλητικός και τηλεοπτικός μαϊντανός ο Άδωνις

N. Σακκάς: Ημιμαθής, προκλητικός και τηλεοπτικός μαϊντανός ο Άδωνις

Ο πολιτευτής της ΝΔ και πρόεδρος των γιατρών του ΙΚΑ Τρικάλων Νίκος Σακκάς μιλώντας στο “Ράδιο Πρωινός 105,3′ με αφορμή τις κινητοποιήσεις στον χώρο της Υγείας εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον υπουργείο Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, τον οποίο “ανεκδιήγητο”, ημιμαθή και προκλητικό και ζήτησε από τον πρωθυπουργό να τον στείλει στο σπίτι του, αναλυτικά οι δηλώσεις του:
«Γενικώς η εβδομάδα ξεκίνησε καλά, διότι η συμμετοχή των γιατρών στα πολυϊατρεία φθάνει στο 100%. Για τα έκτακτα υπάρχει προσωπικό ασφαλείας, δυστυχώς όμως αυτό το τριήμερο χάνονται 600 περίπου ραντεβού κάθε μέρα. Και ακόμη πιο δυστυχώς οι προγραμματισμένες επιτροπές υγείας για αύριο και μεθαύριο ακυρώνονται λόγω μη έλευσης των γιατρών που είναι από άλλους νομούς. Γι’ αυτούς οι φάκελοι θα πάνε κάτω και θα οριστούν νέα ραντεβού για επόμενες επιτροπές
Δυστυχώς αυτά οι φωτεινοί εγκέφαλοι του υπουργείου έπρεπε να τα είχαν σκεφθεί. Όταν εγώ έλεγα ότι οι μόνοι γιατροί που είναι πιστοποιημένοι για τις επιτροπές είναι οι γιατροί των πολυϊατρείων, δυστυχώς ο ανεκδιήγητος υπουργός υγείας αυτά δεν τα σκέφθηκε. Δεν είναι μόνο ότι δεν σκέφθηκε αυτά, δεν σκέφθηκε και άλλα. Η μόνη του σκέψη του είναι πως θα εμφανιστεί σε τηλεοπτικά στούντιο και σε ραδιοφωνικούς σταθμούς και όπως είδα ξεκίνησε το πρωί από το Mega, για να δώσει το ρεσιτάλ της δημοφιλίας του. Η ημιμάθειά του και η προκλητικότητά του πρέπει να τελειώνει. Το κακό που έχει αρχίσει να κάνει είναι μεγάλο. Και να σας αποκαλύψω ότι ήδη έχει ξεκινήσει μια κίνηση βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας να προσεγγίσουν τόσο τον γενικό γραμματέα, τον κ. Μπούρα όσο και τον κ. Κεδίκογλου για να αποπεμφθεί από τον πρωθυπουργό. Δεν μίλησε κανείς ότι δεν θα εφαρμόσει το μνημόνιο. Δεν μπορείς όμως, να κάνεις το χώρο της υγείας ρίνγκ. Δεν είναι δυνατόν να συμπεριφέρεσαι σαν τηλεοπτικός μαϊντανός, δεν μπορεί να βγαίνεις και να λες ότι το σύστημα υγείας έχει 200 πλαστικούς όταν οι πλαστικοί στον ΕΟΠΥΥ είναι οκτώ.
Βγήκε και είπε στον κ. Χατζηνικολάου ότι το σύστημα υγείας έχει 200 πλαστικούς και σας λέω ότι είναι οκτώ.
Εάν για κάτι είμαστε υπερήφανοι στην Ελλάδα, είναι ότι μπορέσαμε να εκπαιδεύσουμε σωστά και ανά ιατρικές ειδικότητες, το ιατρικό δυναμικό που έχουμε. Αυτό είναι για μένα μεγάλο κατόρθωμα. Είναι ένα επίτευγμα των Ελλήνων γιατρών που είναι περιζήτητοι στο εξωτερικό. Διότι μπόρεσαν να πάρουν τις ειδικότητες και δυστυχώς αυτά τα νέα παιδιά που δεν βρίσκουν χώρο να εργαστούν στην Ελλάδα, φεύγουν σαν μετανάστες. Επίσης, είναι μεγάλο κατόρθωμα να απευθύνεται ο Έλληνας στον ειδικό. Ερχόμαστε τώρα πίσω να εφαρμόσουμε ένα σύστημα υγείας που θέλει ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος πήγε στο Καζακστάν του 1978, που λέει ότι πρέπει να πάμε σε άλλους γιατρούς μη ειδικοτήτων για να μας παραπέμπουν στα νοσοκομεία. Και σας λέω, πήγε στον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά και είπε δεν είναι απαραίτητος στο σύστημα υγείας για παράδειγμα, ο οφθαλμίατρος, διότι τον ρόλο του μπορεί να τον παίξει άνετα ο γενικός γιατρός και ο παθολόγος.
Λέω λοιπόν ότι ο πρωθυπουργός τον επέλεξε γιατί είχε άλλες απαιτήσεις. Όμως, η εν γένει συμπεριφορά του και η στάση του τόσο απέναντι στον ιατρικό κόσμο όσο και με τις δηλώσεις του, έχουν εκθέσει τον πρωθυπουργό ανεπανόρθωτα. Διότι δεν είναι δυνατόν να βγαίνει και να λέει να σε διώξω να δεις τι εστί βερίκοκο, να σε διώξω για να μην πάρει τη δόξα ο Τόμσεν. Αυτές οι δηλώσεις αν μη τι άλλο είναι γραφικές. Και εάν στο ΠΑΣΟΚ έχουν τον κ. Πάγκαλο και στον ΣΥΡΙΖΑ τον κ. Τατσόπουλο για γραφικό, ε δυστυχώς εμείς έχουμε τον κ. Γεωργιάδη. Και ο κ. Μητσοτάκης διώχνει κόσμο, αλλά δεν βγαίνει να λέει τέτοιες αστειότητες. Και αν ο πρωθυπουργός δεν το κατάλαβε, δυστυχώς το καταλάβαμε εμείς που χάσαμε σαν κόμμα που χάσαμε τον κομματικό μας σύλλογο Αθηνών.
Εμείς είμαστε με σύμβαση αορίστου χρόνου. Υπάρχουν γιατροί στο ΙΚΑ 28 χρόνια.. Εάν αύριο απολυθούν, δεν θα πάρουν αποζημίωση. Το ξέρετε ότι οι γιατροί που δουλεύουν στο ΙΚΑ, δεν έχουν ασφάλεια του ΙΚΑ; Αυτό είναι το καρτέλ; Εμείς οι γιατροί, το 95%, είμαστε αορίστου χρόνου, με τριτοκοσμικές συμβάσεις εργασίας, χωρίς ασφαλιστική κάλυψη. Ο οργανισμός αυτός δεν υποχρεούται να μας ασφαλίσει; Αυτό ζητάμε και εμείς. Εάν αύριο εκδιωχθούμε από το ΙΚΑ, δεν θα πάρουμε ούτε ένα ευρώ αποζημίωση. Κάνουμε δύο χρόνια επιτροπές υγείας και δεν έχουμε πληρωθεί.
Ξέρετε ότι αυτή τη στιγμή, από 1η Δεκεμβρίου μέχρι 20 Δεκεμβρίου είναι 17 επιτροπές υγείας. Έχει αντιληφθεί ο υπουργός τι θα γίνει; Ο άνθρωπος δυστυχώς, λυπάμαι που το λέω, είναι επικίνδυνος. Δεν είναι δυνατόν να προκαλείς τον κόσμο.
Θυμάστε για τους 12 γιατρούς που έφυγαν από το ΙΚΑ; Ήρθε έκτακτο φιρμάνι την Παρασκευή να προσληφθούν αυτοί οι γιατροί άμεσα μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου για να λειτουργήσουν σαν απεργοσπαστικός μηχανισμός. Δυστυχώς τα πράγματα έχουν εκτροχιαστεί ».

 

Σχόλια (1)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή