Γάλλοι ειδικοί για Germanwings: Πρόκειται πιθανότατα για αυτοκτονία του πιλότου Reviewed by Momizat on . Ο άπειρος συγκυβερνήτης έμεινε κλειδωμένος στο πιλοτήριο, ενώ ο έμπειρος συνάδελφός του προσπαθούσε μάταια να ανοίξει την πόρτα – Οποιος ήταν μέσα μόνο με συνει Ο άπειρος συγκυβερνήτης έμεινε κλειδωμένος στο πιλοτήριο, ενώ ο έμπειρος συνάδελφός του προσπαθούσε μάταια να ανοίξει την πόρτα – Οποιος ήταν μέσα μόνο με συνει Rating: 0

Γάλλοι ειδικοί για Germanwings: Πρόκειται πιθανότατα για αυτοκτονία του πιλότου

Γάλλοι ειδικοί για Germanwings: Πρόκειται πιθανότατα για αυτοκτονία του πιλότου

AEROPLANO

Ο άπειρος συγκυβερνήτης έμεινε κλειδωμένος στο πιλοτήριο, ενώ ο έμπειρος συνάδελφός του προσπαθούσε μάταια να ανοίξει την πόρτα – Οποιος ήταν μέσα μόνο με συνειδητή και μελετημένη απόφαση θα έβαζε το αεροπλάνο σε ομαλή καθοδική πορεία επί 11 λεπτά, λένε οι ειδικοί

Η συντριβή του αεροπλάνου της Germanwings πιθανώς οφείλεται σε απόφαση αυτοκτονίας του συγκυβερνήτη που έμεινε κλειδωμένος στο πιλοτήριο, εκτιμούν Γάλλοι ειδικοί που μιλούν στο AFP (Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων).

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, για να αρχίσει το αεροπλάνο πορεία καθόδου επί 11 λεπτά, μία κανονική προσγείωση δηλαδή, πρέπει να γίνουν συνειδητές και πολύ προσεκτικές κινήσεις μέσα στο πιλοτήριο.

Για την ακρίβεια οι Γάλλοι ειδικοί αναφέρουν ότι μόνο δύο λόγοι μπορούν να συντρέχουν με δεδομένο ότι ο συγκυβερνήτης έμεινε μόνος του στο πιλοτήριο: ή ήθελε να αυτοκτονήσει ή αρρώστησε ξαφνικά. Ωστόσο προσθέτουν ότι το ενδεχόμενο ασθένειας είναι σχεδόν απίθανο γιατί οι προσεκτικοί χειρισμοί που απαιτούνται για να αρχίσει να προσγειώνεται το Airbus δεν θα μπορούσαν να γίνουν από έναν άνθρωπο που παρουσίασε ξαφνικό πρόβλημα υγείας.

Το να πετάξεις κατευθείαν πάνω στο βουνό δεν βγάζει νόημα, αναφέρει εις εκ των ειδικών και συνεχίζει: «Είτε πρόκειται για μία μη φυσιολογική αλλά απολύτως συνειδητή απόφαση των πιλότων, είτε δείχνει ότι δεν μπορούσαν να αντιδράσουν στην πτώση για κάποιο λόγο».

Οπως αναφέρει το AFP οι ήχοι μέσα στο πιλοτήριο που καταγράφηκαν στο μαύρο κουτί είναι καθαροί: «Στην αρχή της πτήσης ακούς το πλήρωμα να μιλάει φυσιολογικά. Μετά ακούς το ένα κάθισμα να πηγαίνει προς τα πίσω, την πόρτα να ανοίγει και μετά να κλείνει. Μετά δεν ξανακούγονται ομιλίες μέχρι να γίνει η συντριβή». Σύμφωνα με τους New York Times που πρώτοι αποκάλυψαν το περιεχόμενο του μαύρου κουτιού, ο κυβερνήτης μάταια προσπαθούσε να ανοίξει την πόρτα και να μπει στο πιλοτήριο.Το σήμα κινδύνου ακούγεται όταν το αεροπλάνο πλησιάζει το βουνό.

Την ίδια ώρα αξίζει να σημειωθεί πως ακόμη και τρία 24ωρα μετά την τραγωδία λίγες έως ανύπαρκτες είναι οι πληροφορίες για τους δύο πιλότους της μοιραίας πτήσης. Τα ονομάτά τους δεν έχουν δοθεί ακόμη στη δημοσιότητα ενώ το μόνο που έχει γίνει γνωστό είναι πως ο κυβερνήτης είχε δέκα εμπειρία στην αεροπορική εταιρεία Lufthansa και περισσότερες από 6.000 ώρες πτήσης σε αεροσκάφη Airbus στο ενεργητικό του.

Η Lufthansa ανακοίνωσε ότι ο συγκυβερνήτης ο οποίος είχε μείνει στο πιλοτήριο είχε προσληφθεί από την Germanwings το φθινόπωρο του 2013 και είχε στο ενεργητικό του 630 ώρες πτήσεις. Eπίσης, εκτός από τις λίγες ώρες πτήσης στο ενεργητικό του όπως έχει γίει γνωστό είχε εκπαιδευτεί από τη Lufthansa στη Βρέμη.

Αφήστε το σχόλιο σας