"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.6 C
Trikala

Oικοδόμοι : Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να μας περάσουν τη θηλιά …

lafarm

Σχετικά άρθρα

Γενική Συνέλευση πραγματοποιεί το Συνδικάτο Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Τρικάλων στη διάρκεια της οποίας θα συζητηθούν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος. Η Γ.Σ. θα διεξαχθεί την ερχόμενη Παρασκευή 19-12-2014 στο Συνδικάτο οικοδόμων στο Εργατικό Κέντρο ώρα 19.00

ανακοίνωση:

Συνάδελφοι οικοδόμοι και εργαζόμενοι στις κατασκευές, έλληνες και μετανάστες,

Η Κυβέρνηση μαζί με την ΕΕ, το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα σχεδιάζουν, για λογαριασμό του κεφαλαίου, σαρωτικά – αντιλαϊκά μέτρα σε ότι απέμεινε όρθιο από την Κοινωνική Ασφάλιση.

 Θέλουν να αυξήσουν ξανά τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα 62 χρόνια για όλους και να ανοίξουν το δρόμο για ακόμα παραπάνω.
 Ανεβάζουν στα 6.000 ένσημα, ακόμα και παραπάνω, τα ελάχιστα που απαιτούνται για να θεμελιώσουμε την κατώτερη σύνταξη. Όσοι έχουν λιγότερα η σύνταξή τους θα κατρακυλήσει στα 200 και 300 ευρώ.
 Τσακίζουν το ΕΚΑΣ, που έδινε ανάσα στους χαμηλοσυνταξιούχους. Καταργούν τα προνοιακά επιδόματα.
 Θέλουν να εξαρτιέται η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανάλογα με τα ένσημα που θα έχουμε, μετατρέποντας με αυτό τον τρόπο την πλήρη παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε είδος πολυτελείας.

Αυτά τα μέτρα μας θίγουν όλους. Παλιούς και νέους ασφαλισμένους.
Έχουν δρομολογηθεί εδώ και πολλά χρόνια. Εμπεριέχονται στις αποφάσεις της ΕΕ για την οποία ορκίζονται πίστη παλιοί και νέοι σωτήρες.
Τα νέα μέτρα, αλλά και τα παλαιότερα, δεν έχουν στόχο όπως ισχυρίζονται, κεφάλαιο και κυβέρνηση, να σώσουν τα Ταμεία, αλλά να φτιάξουν πιο φτηνούς εργάτες, να στείλουν εμάς και τα παιδιά μας στα δόντια των ασφαλιστικών εταιριών και των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Η τεράστια ανεργία, που αντιμετωπίζουμε στον κλάδο για πολλά χρόνια και θα συνοδεύει τη ζωή μας για τα επόμενα, σε συνδυασμό με τα νέα σαρωτικά μέτρα οδηγούν τη ζωή μας σε αδιέξοδο..

Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να μας περάσουν τη θηλιά στο λαιμό.
ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΩΡΑ !

Δεν μπορούμε να περιμένουμε οι λύσεις των προβλημάτων μας να έρθουν από μόνες τους. Εμείς θα παλέψουμε για να προστατέψουμε τη ζωή μας.
Όλοι στον αγώνα
Διεκδικούμε:
• Καμιά αύξηση των ορίων ηλικίας και των ελάχιστων ημερών για συνταξιοδότηση. Σύνταξη στα 55 χρόνια.
• Κατάργηση όλων των αντεργατικών, αντιασφαλιστικών νόμων.
• Διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων για τους οικοδόμους.
• Αναγνώριση του χρόνου ανεργίας ως συντάξιμου.
• Δωρεάν και πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
• Μέτρα ανακούφισης των ανέργων και αναθέρμανση της οικοδομικής δραστηριότητας με επίκεντρο την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.

ΤΟ Δ.Σ.
ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης