Oμογενής Τρικαλινής καταγωγής κωπηλάτησε για παγκόσμια καμπάνια Reviewed by Momizat on . Αρωγός αφύπνισης και ενημέρωσης πολιτών και φορέων για την έρευνα σχετικά με ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων, ευρύτερα γνωστός ως ΗPV, o οποίος επηρεάζει τα νέα -κυ Αρωγός αφύπνισης και ενημέρωσης πολιτών και φορέων για την έρευνα σχετικά με ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων, ευρύτερα γνωστός ως ΗPV, o οποίος επηρεάζει τα νέα -κυ Rating: 0

Oμογενής Τρικαλινής καταγωγής κωπηλάτησε για παγκόσμια καμπάνια

Oμογενής Τρικαλινής καταγωγής κωπηλάτησε για παγκόσμια καμπάνια

Αρωγός αφύπνισης και ενημέρωσης πολιτών και φορέων για την έρευνα σχετικά με ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων, ευρύτερα γνωστός ως ΗPV, o οποίος επηρεάζει τα νέα -κυρίως- σε ηλικία παιδιά με μορφές καρκίνου, έγινε ένας 36χρονος Έλληνας ομογενής, Τρικαλινής καταγωγής, με τη συμμετοχή του σε μία σημαντικού αθλητικού χαρακτήρα δραστηριότητα στην Ισπανία.

Ο Κωνσταντίνος Παπανικολάου (μπροστά) κωπηλατεί

Ο Κωνσταντίνος Παπανικολάου, με σπουδές και επιτυχημένη επαγγελματική πορεία στον χρηματοοικονομικό τομέα και μόνιμος κάτοικος Λονδίνου τα τελευταία χρόνια, δοκίμασε τις αθλητικές αντοχές του για να περάσει το κοινωνικό μήνυμα καμπάνιας διεθνούς δράσης Οργανισμού, υπό τον διακριτικό τίτλο “NOMAN Campain”. Πρόκληση του Κωνσταντίνου ήταν η συμμετοχή του σε αγώνα ασταμάτητης κωπηλασίας 148 ναυτικών μιλίων, με αφετηρία τη Βαρκελώνη και τερματισμό την νήσο Ίβιζα της Ισπανίας, ένας αγώνας ο οποίος διεξήχθη από τη Δευτέρα 22 έως την Τετάρτη 24 Ιουλίου και ολοκληρώθηκε μετά από τρία σχεδόν 24ωρα, κωπηλατώντας μέρα και νύχτα.

Η βάρκα μεγάλων αποστάσεων με την οποία το πλήρωμα του “ΝΟΜΑΝ ΙΟΝ” διήνυσε την απόσταση μεταξύ Βαρκελώνης και νήσου Ίβιζας

Ο Κωνσταντίνος αποτελούσε μέλος πενταμελούς πληρώματος της κωπηλατικής βάρκας με την ονομασία “ΝΟΜΑΝ ΙΟΝ”, ενώ συνολικά στην αγωνιστική διαδικασία συμμετείχαν έξι πληρώματα. Για το όλο εγχείρημα προετοιμάστηκε προπονητικά και στη θαλάσσια νότια περιοχή της Μεγάλης Βρετανίας, ενώ η ενασχόλησή του με την κωπηλασία αποτελεί στην ουσία μια σχέση αγάπης με το υγρό στοιχείο, από τα σχολικά του χρόνια στο Σηάτλ των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, όπου και διαμένει η οικογένειά του, χωρίς ποτέ να έχει ασχοληθεί με τον πρωταθλητισμό. Ωστόσο, με το εγχείρημά του ο Κωνσταντίνος δεν έδειξε μόνο τις σωματικές του αντοχές στο αγαπημένο του άθλημα της κωπηλασίας, αλλά και την ευαισθησία του σε ζητήματα της σύγχρονη εποχής μας, ειδικά όταν αφορούν στην ιατρική και στην έρευνα. Κι αν μη τι άλλο, την ισχυρή θέλησή του να διαδώσει μηνύματα ανά τον κόσμο, ως μέλος του απόδημου Ελληνισμού, με τις… ρίζες του άλλωστε να ισχυροποιούν αυτή του την ταυτότητα, μιας και η μητέρα του Ιωάννα Γιαννούλα γεννήθηκε στα Τρίκαλα και κατάγεται από την ορεινή Μεσοχώρα του σημερινού Δήμου Πύλης, ενώ ο πατέρας του, Στάθης, έχει γεννηθεί στη Ζάκυνθο και έχει μεγαλώσει στην Αθήνα.

Δεύτερος από δεξιά ο Κωνσταντίνος Παπανικολάου

Η καμπάνια για τον ιό HPV

Όπως προαναφέρθηκε, ο αγώνας έγινε για την αφύπνιση και ενημέρωση σχετικά με την έρευνα για τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV), ο οποίος ευθύνεται αποκλειστικά για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας στις γυναίκες, αλλά σε μεγάλο ποσοστό και για άλλες πιο σπάνιες μορφές καρκίνου στη γεννητική περιοχή, όπως και για τα κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων και στα δύο φύλα, σε νεαρές κυρίως ηλικίες. O ιός HPV είναι πολύ πιο συχνός από τον έρπη και είναι ο υπ’ αριθμόν ένας παράγοντας των άτυπων κυττάρων στο τεστ Παπανικολάου. Εάν κάποιος είχε σεξουαλική επαφή χωρίς προφύλαξη με κάποιον που έχει τον ιό, υπάρχει η πιθανότητα να τον αποκτήσει. Ωστόσο, αρκετά από τα στελέχη του HPV δεν είναι καρκινογόνα και με πολλούς τρόπους μπορούμε να διαγνώσουμε τις βλάβες , όπως και με τη σωστή διαδικασία και τα κατάλληλα θεραπευτικά σχήματα, να ανακόψουμε την εξέλιξή τους. Από τους 120 τύπους του ιού που υπάρχουν, οι 35 βρίσκονται στα γεννητικά όργανα και από αυτούς οι 15 είναι υψηλού κινδύνου και οι 20 χαμηλού.

ERT.GR

Μοιράσου το άρθρο:

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή