Oυαί υμίν… υποκριτές Reviewed by Momizat on . Γράφει ο γιατρός και συγγραφέας Χρήστος Γκίμτσας : Τον Ρεζά Παχλεβί τον ξέρετε; Τον πάλαι ποτέ Σάχη της Περσίας και σήμερα Ιράν; Βασιλιάς της χώρας ήταν, αλλά σ Γράφει ο γιατρός και συγγραφέας Χρήστος Γκίμτσας : Τον Ρεζά Παχλεβί τον ξέρετε; Τον πάλαι ποτέ Σάχη της Περσίας και σήμερα Ιράν; Βασιλιάς της χώρας ήταν, αλλά σ Rating: 0

Oυαί υμίν… υποκριτές

000000000000000000000000000000000000000000
Γράφει ο γιατρός και συγγραφέας Χρήστος Γκίμτσας : Τον Ρεζά Παχλεβί τον ξέρετε; Τον πάλαι ποτέ Σάχη της Περσίας και σήμερα Ιράν; Βασιλιάς της χώρας ήταν, αλλά στην ουσία πράκτορας των αμερικανικών συμφερόντων στην περιοχή .
Δεν ήξερε ο φουκαράς όπως και τα αφεντικά του ότι το πολύ ζόρι σε ένα λαό καμία φορά γεννά επανάσταση.
Την έκαναν λοιπόν την επανάσταση οι Ιρανοί, αλλά ανίδεοι και αμόρφωτοι σχετικά με την διαχείριση του κράτους – για δημοκρατία ούτε κουβέντα: πότε δεν είχαν ψηφίσει !- παρέδωσαν την εξουσία στο ιερατείο και στους Αγιατολάχ για να την διαχειριστούν. Το αποτέλεσμα είναι γνωστό: Ο Σάχης έφυγε κυνηγημένος, η πριγκίπισσα Σοράγια, πρώην γυναίκα του έμεινε μόνιμα μελαγχολική, οι αμερικανοί μαζί με την πρεσβεία τους έχασαν όλα τα πετρέλαια της περιοχής και οι μουλάδες μετέτρεψαν το Κοράνι σε πολεμικό εγχειρίδιο. Κάπως έτσι προέκυψε ο σύγχρονος φονταμενταλισμός με βασικό σύνθημα: Θάνατος στους άπιστους. Ταυτίστηκε δηλαδή ο εχθρός με τον άπιστο.
Ακόμα και στα εμιράτα, που ελέω των πετρελαϊκών συμφερόντων κυβερνούν με κληρονομικό δικαίωμα βασιλείς και σεΐχηδες υφαρπάζοντας όλον τον υπόγειο πλούτο, αφήνουν πίσω τους φτώχεια και πίσω απ’ αυτήν να φουντώνει το μίσος και ο πόθος για εκδίκηση με ιδεολογικό όχημα την μεταφυσική του Κορανιού.
Η πρώτη εντυπωσιακή αντίδραση αυτών των λαών ήταν η κατεδάφιση των δίδυμων πύργων, αν πιστέψουμε πως αυτό ήταν έργο της οργάνωσης των φονταμενταλιστών, Αλ Κάιντα.
Με αφορμή αυτό το γεγονός και για λόγους δήθεν αντεκδίκησης, στην ουσία για λόγους ανακατανομής και επέκτασης του ελέγχου στα πετρελαϊκά κοιτάσματα της Μέσης Ανατολής, τα φτηνότερα στον κόσμο, οι Αμερικανοί και οι ευρωπαίοι σύμμαχοι τους έκαναν δύο πολέμους- εισβολές. Μία εναντίον του Ιράκ για να τιμωρήσουν τον δικτάτορα Σαντάμ Χουσεΐν , στην πραγματικότητα δικός τους άνθρωπος και πράκτορας, για την «εισβολή» του στο Κουβέιτ και για να καταστρέψουν τα τρομερά βιολογικά και χημικά του όπλα , των οποίων όμως ποτέ δεν αποκαλύφθηκε η ύπαρξή τους. Ο Σαντάμ Χουσεΐν εξοντώθηκε, τα πετρέλαια πέρασαν εξ ολοκλήρου στα συμφέροντα αμερικανικών εταιρειών, ο λαός του Ιράκ σφαγιάσθηκε και σύρθηκε σε εμφύλιο χωρίς τέλος.
Ο δεύτερος πόλεμος – εισβολή, έγινε στο Αφγανιστάν με το ίδιο αποτέλεσμα: τον εμφύλιο πόλεμο και σπαραγμό.
00000000000000000000000000000000000
Μέσα σε όλα αυτά η οργάνωση της Αλ Κάιντα προέκυψε σαν αναμενόμενη απάντηση στις εισβολές, με δολιοφθορές ,φόνους και γενικώς πράξεις στρατιωτικού και εξοντωτικού ύφους, που σε Αμερική και Δύση χαρακτηρίστηκαν ως τρομοκρατικές πράξεις. Αρχηγός της οργάνωσης, πρώην πράκτορας της ΣΙΑ ονόματι Μπιλ Λάντεν που εξοντώθηκε αργότερα από Αμερικανούς Κομάντος.
Ακολούθησε πάντα για τον ίδιο λόγο, ο έλεγχος των ενεργειακών αποθεμάτων της περιοχής, η λεγόμενη «Αραβική Άνοιξη». Στόχος η αντικατάσταση των φθαρμένων και διεφθαρμένων πρακτόρων τους που έπαιζαν τον ρόλο των ηγεμονίσκων – μαριονέτες της περιοχής, με δήθεν δημοκρατικές κυβερνήσεις. Στην ουσία ήθελαν να ελέγξουν την αρχόμενη λαϊκή δυσφορία, εξοντώνοντας τους μισητούς πράκτορες τύπου Καντάφι, αντικαθιστώντας τους με νέους μηχανισμούς, δήθεν δημοκρατικούς ,εκτονώνοντας την λαϊκή δυσφορία, αλλά εξακολουθώντας να ελέγχουν όμως την περιοχή.
Πρώτος που έστειλε τα Μιράζ στην Λιβύη ήταν ο Σαρκοζί της Γαλλίας , για να ενισχύσει δήθεν τους επαναστάτες εναντίον του Καντάφι που είχε παρεμπιπτόντως ενισχύσει οικονομικά την προεκλογική του Γάλλου προέδρου, δοθέντος ότι στην περιοχή είχε και έχει ισχυρότατα συμφέροντα η Γαλλική πετρελαϊκή εταιρεία TOTAL.
Όλοι τότε μιλούσαν για την ευστοχία των Μιράζ, λίγοι όμως για τα θύματα της αεροπορικής επιδρομής.
Ο Καντάφι εξοντώθηκε και η Λιβύη πνίγηκε και πνίγεται στο αίμα με τον εμφύλιο που ακολούθησε και μαίνεται ακόμη.
Το ίδιο ακολούθησε και στην Αίγυπτο και στην Συρία με την ίδια πάντα κατάληξη, τον εμφύλιο και την εξόντωση εκατοντάδων χιλιάδων αθώων.
Τρίβουν τα χέρια τους οι πολεμικές βιομηχανίες με την κατανάλωση των προϊόντων τους στην περιοχή.
Στον «πολιτισμένο» όμως κόσμο μόνο κάτι χλιαρές κουβεντούλες για το μέγεθος της αδικίας, όσο ο πόλεμος ήταν « εκτός των τοιχών» και μακριά από τον «πολιτισμό».
Έλα όμως που όλα αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα να ανοίξει το καπάκι της κόλασης και να αναδυθεί από τα σπλάχνα της το Χαλιφάτο της εκδίκησης!
Στρατιωτικά οργανωμένοι οπαδοί, καλά εκπαιδευμένοι με το εκδικητικό κοράνι στο χέρι και οπλισμένοι με το ισχυρότερο όπλο, τον φανατισμό και την τυφλή μεταφυσική πίστη, αντέδρασαν εκτελώντας και σφάζοντας κάθε «άπιστο» η «προδότη» έπεφτε στα χέρια τους, στέλνοντας ισχυρότατο μήνυμα: Πως θα μεταφέρουν τον πόλεμο μέσα στα σπλάχνα του «πολιτισμένου κόσμου». Και το έκαναν με καλά οργανωμένα χτυπήματα φέρνοντας την ανταποδοτική βία και τον θάνατο μέσα στην Νέα Υόρκη, στο Λονδίνο, στην Μαδρίτη στο Παρίσι και όπου αλλού με «στρατιώτες» πιστούς , φανατισμένους και αποφασισμένους, εφαρμόζοντας καλά τις οδηγίες του Κλαούσεβιτς, φέρνοντας τον πόλεμο και τον τρόμο του, στην καρδιά του εχθρού».
Θα πρέπει όμως εδώ για λόγους ειλικρίνειας να κατατεθεί ότι τα τόσα δάκρυα που χύθηκαν για τους νεκρούς του Παρισιού και της Ευρώπης γενικώς από τους φονταμενταλιστές του χαλιφάτου, δεν χύθηκαν για τα χιλιάδες ορφανά, τα ακρωτηριασμένα, τα δολοφονημένα παιδιά της Λιβύης της Συρίας, του Ιράκ από τα Μιράζ και τα F-16.
Δυστυχώς, έτσι όπως που έχουν εξελιχτεί τα γεγονότα και η ιστορία , τίποτα πια στην Ευρώπη δεν θα είναι όπως χθες .Μία Ευρώπη που αφού για τα συμφέροντα της , όπως και η Αμερική έκαναν άφρονη εξαγωγή βίας σ’ αυτές τις δυστυχισμένες χώρες, τώρα εισπράττουν τα απόνερα αυτής της βίας με κροκοδείλια δάκρυα.
Ξυπνήσαμε αργά από τον υποκριτικό ύπνο μας . Τώρα που η βία έφτασε μέσα στα σπίτια μας και αλλοίμονο στην Ευρώπη και στη ιστορία της.
Christos.gim@gmail.com

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή