"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12 C
Trikala

O Θεσσαλικός κάμπος χρειάζεται σχέδιο ριζικής αλλαγής και αναδιάρθρωσης – του Ηλία Καραμαγκιόλα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Χρήματα και αποζημιώσεις θα δοθούν αλλά δεν πρόκειται να ξελασπώσουν τις μνήμες και τους χαμένους κόπους μιας ζωής.

Τα ακραία φαινόμενα σύμφωνα με την κλιματική αλλαγή θα μας επισκέπτονται συχνά και εμείς ως κάτοικοι θα πρέπει να είμαστε όσον το δυνατόν έτοιμοι ψυχολογικά άλλα και υλικοτεχνικά για την αντιμετώπιση τους.

Δεν υπάρχουν άλλες αντοχές και περιθώρια .Γιατί κακά τα ψέματα μέχρι να ξεκινήσουν οι μελέτες των έργων ,να δημοπρατηθούν –να ολοκληρωθούν θα χτυπάει το φυλλοκάρδι μας κάθε φορά που θα ακούμε βροχή.

Τα Τρίκαλα και ο Θεσσαλικός κάμπος πρέπει να ανακάμψουν άμεσα, να υπάρξει ειδικό καθεστώς για την ισορρόπηση των καταστροφών με μείωση του ΦΠΑ ,αύξηση του αφορολόγητου ποσού ,κατάργηση των τεκμήριων διαβίωσης ,ενίσχυση της κτηνοτροφίας με άμεση αντικατάσταση των πνιγμένων ζώων, αποζημιώσεις των μη καλλιεργούμενων εκτάσεων ,μείωση των τιμών καυσίμων και των ειδών πρώτης ανάγκης για διάστημα τουλάχιστον τριετίας.

Ο δήμος είναι η μικρογραφία του κράτους και η κάθε δημοτική κοινότητα έχει διαφορετικές ανάγκες. Πρέπει να υπάρχει σχέδιο άμεσης και έκτακτης ανάγκης που θα μπαίνει σε εφαρμογή για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστροφών .

Ένα σχέδιο που θα προβλέπει εξ αρχής με οργανόγραμμα και ιεραρχία τις αρμοδιότητες , θα γίνονται ασκήσεις ετοιμότητας γιατί ως γιατρός το Προλαμβάνειν είναι καλύτερο του Θεραπεύειν.

Και επειδή έρχονται εκλογές και αυτές οι εκλογές έχουν έναν ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα (συγγενείς-φίλοι -κουμπάροι κτλ ) μεγάλη προσοχή στην επιλογή προσώπων που θα επιλέξετε σε θέσεις κλειδιά για τον τόπο σας.

Ο ποιο αυστηρός κριτής είστε ΕΣΕΙΣ και πολλές φορές χρειάζεται τόλμη και θάρρος ώστε να ξεπεραστούν τυχόν συναισθηματισμοί και να γίνει η σωστή επιλογή.

Hλίας Καραμαγκιόλας 

υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Νίκου Σακκά 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης