O Μπουτίνας κρίνει ανεπιθύμητη την έλευση της Αμαλ Reviewed by Momizat on . Θα πρέπει να καταλάβουμε κάτι στην Ελλάδα , στην Καλαμπάκα …παντού . Τα μνημεία μας δεν πρέπει να τα εκμεταλλευόμαστε για όποια προσωπική προβολή ή ιδιοτέλ Θα πρέπει να καταλάβουμε κάτι στην Ελλάδα , στην Καλαμπάκα …παντού . Τα μνημεία μας δεν πρέπει να τα εκμεταλλευόμαστε για όποια προσωπική προβολή ή ιδιοτέλ Rating: 0

O Μπουτίνας κρίνει ανεπιθύμητη την έλευση της Αμαλ

O Μπουτίνας κρίνει ανεπιθύμητη την έλευση της Αμαλ

Θα πρέπει να καταλάβουμε κάτι στην Ελλάδα , στην Καλαμπάκα …παντού . Τα μνημεία μας δεν πρέπει να τα εκμεταλλευόμαστε για όποια προσωπική προβολή ή ιδιοτέλεια .

Τα Μετέωρα είναι το μεγαλύτερο ελεύθερο ορθόδοξο σύμπλεγμα . Είναι   μια ιδιαίτερη μοναστική κοινότητα με διεθνή εμβέλεια στο πολιτιστικό γίγνεσθαι.  Υπάρχουν κανόνες περί ιερότητας αλλά και αρχαιότητας του χώρου .Είναι μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO . Η αγιομετεωρίτικη κληρονομιά άντεξε στο πέρασμα αιώνων και πάντα υπήρξε μια αγαστή σχέση των μονών με τους κατοίκους και με τους επισκέπτες. Νομίζω πως εδώ έγκειται και η υπεραξία της ονομασίας του Δήμου μας σε Δήμο Μετεώρων , μια υπεραξία που όλοι εμείς θα τη δώσουμε στα επόμενα χρόνια !!!

Δεν είναι σωστό να αφήσουμε να γίνει η έλευση αυτού ή παρόμοιων αλλόθρησκων –ισλαμιστικών ομοιωμάτων με τις παράλληλες εκδηλώσεις τους στην ευρύτερη περιοχή . Μια φωτογραφία με αυτά τα ομοιώματα στα Μετέωρα θα κάνει τον γύρο του κόσμου και θα το εκμεταλλευτούν κάποιοι .

Δεν είδα ποτέ , ανάλογες εκδηλώσεις άλλων θρησκειών ή και άλλων πολιτισμών να επιτρέπονται στο TajMahal στην Ινδία , στην Περσέπολη του Ιράν,  στην Αρχαία Πέτρα στην Ιορδανία  και αλλού .

Και για να μην παρεξηγηθώ …φυσικά και στηρίζω έμπρακτα κάθε γυναίκα , κάθε παιδί , κάθε συνάνθρωπο μας   που κακοποιείται , φυσικά και είμαι δίπλα σε κάθε ανήμπορο, αδικημένο ή κακοποιημένο  …πόσο μάλλον τώρα που έχουμε αυτές τις πολύ άσχημες εξελίξεις στο Αφγανιστάν , όπου βλέπουμε όλοι μας πόσο ευτελίζεται η ανθρώπινη ζωή .

Όμως δεν κάνω και καμιά έκπτωση στη θρησκεία μου και στις αξίες που έχω από τους γονείς μου .

Για αυτό κρίνω ανεπιθύμητη την έλευση της Αμάλ από την ευρύτερη περιοχή των Μετεώρων .

Γιάννης Μπουτίνας

Δημότης του Δήμου Μετεώρων

Σχόλια (3)

 • Jim

  Δεν σε ρωτησε κανένας να μας πεις…

  Απάντηση
 • chris

  Όλη η ανακοίνωση εκκρίνει ρατσισμό , όσο και να προσπαθεί ο κύριος Μπουτινας να την ωραιοποίησει ! Σύμφωνα με τα λόγια του Χριστού θα έπρεπε να αγκαλιάσουν οι τοπικές κοινωνίες τέτοια δρώμενα ! Δεν πρέπει να γίνουμε σαν τους Ταλιμπάν και τους ακραίους Μουσουλμάνους ! Όλοι είμαστε ίσοι ! Αλλά οι ψήφοι από τους φασίστες είναι καλοί για τον κύριο Μπουτινα και για το σύστημα που υπηρετεί !

  Απάντηση
 • nemesis

  Ως δημοτης διαφωνει.. Ως περιφερειακος παλι.. μπορει να φωτογραφιζεται με φοντο τα Μετεωρα, για διαφημιστικους λογους! Αυτο πια δεν αντικειται στις χριστιανικες του αξιες! Ισα- ισα που τις
  τονωνει!!! Ακριβως επειδη ειναι μνημειο παγκοσμιας κληρονομιας κι οχι δικο σας τσιφλικι… δεν θα πρεπε να ειστε τοσο μικροψυχος και ρατσιστης!! Και τοσο μικροτερος των περιστασεων!!!

  Απάντηση

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή