"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

O πολιτισμός αποκτάει το ψηφιακό του πρόσωπο στο Δήμο Φαρκαδόνας με την ψηφιοποίηση των στοιχείων της πολιτιστικής κληρονομιάς

lafarm

Σχετικά άρθρα

Με την ψηφιοποίηση των στοιχείων της πολιτιστικής κληρονομιάς και την προβολή της πολιτιστικής δραστηριότητας στο διαδίκτυο.
Ο πολιτιστικός πλούτος της περιοχής, αποτελείται τόσο από τα άυλα στοιχεία, όπως η διαγενεακή μνήμη και παράδοση, όσο και από τα υλικά, όπως οι αρχαίοι οικισμοί, τα μνημεία των διαφόρων περιόδων της ιστορίας και τα λοιπά πολιτιστικά τοπόσημα.
Με τη σκέψη ότι το πολιτιστικό απόθεμα πρέπει να διατηρηθεί και να αξιοποιηθεί ως πόρος πολιτισμού και τοπικής ανάπτυξης, ο Δήμος Φαρκαδόνας ολοκληρώνει τις προσεχείς ημέρες την ψηφιοποίηση, οπτικοακουστική καταγραφή και προβολή του.
Η πρωτοβουλία αυτή βρήκε πρόσφορο έδαφος και υποστήριξη από την ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε., μέσω του χρηματοδοτικού προγράμματος CLLD-LEADER.
Το υλικό αποτελείται από περιγραφές, φωτογραφίες, videos, ηχητικά αποσπάσματα και ψηφιακό χάρτη.
Το πολιτιστικό παζλ θα συμπληρωθεί με την παρουσίαση των συλλόγων της περιοχής, καθώς και με τα πολιτιστικά τεκταινόμενα στην περιοχή.
Η ιστοσελίδα θα είναι συμμετοχική και δυναμική με ενημερώσεις και εμπλουτισμό.
Λειτουργεί ήδη σε δοκιμαστικό περιβάλλον και θα ήταν χρήσιμη η συμβολή όλων στη βελτίωσή της σε περιεχόμενο και ανανέωση, ώστε να απηχεί πάντα το πολιτιστικό στίγμα της περιοχής του Δήμου.
Καλή περιήγηση και καλοδεχούμενο κάθε βελτιωτικό σχόλιο, στο info@farkadona.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης