“Βάζω να δω ειδήσεις και παίζει το μεταναστευτικό. Σε ζωντανή μετάδοση, με φόντο τους ταλαιπωρημένους μετανάστες, στιβαγμένους σε περιορισμένο χώρο, καθισμένους πάνω στο καυτό τσιμέντο.
«Είναι δίπλα σε τουρίστες. Να τους πάρετε από εδώ!», φώναξε ένας Κρητικός, που μάλλον, εκτός από επιδοτούμενα εικονικά βοσκοτόπια και χιλιάδες φανταστικά γίδια, νοικιάζει και δωμάτια σε τουρίστες στη ζούλα, χωρίς παραστατικά.
Ταυτόχρονα, αρκετοί δημοσιογράφοι αρχίζουν να χρησιμοποιούν ρατσιστικούς όρους αναφερόμενοι στους μετανάστες, αποκαλώντας τους «λαθρομετανάστες», κανοντας αβάντα έτσι στη φασιστική αντιμετώπιση του ζητήματος από την κυβέρνηση.
Και να που ο φασισμός βρίσκεται στο τσεπάκι κάποιων, έτοιμος να βγει προς τα έξω με την πρώτη ευκαιρία.
(Σκίτσο αρχείου / 2015)
Δ. Γεωργοπάλης




Είδες πολλά γυναικόπαιδα-πρόσφυγες στα καραβάνια χιλιάδων ανδρών που έρχονται ;
Σιγά μην ήρθαν για δουλειά!!!
Για τα λεφτά νοιάζονται. Κατά τ’ άλλα λιαζονται.