"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

27.5 C
Trikala

Online επιχείρηση με οικολογικά προϊόντα; Ποιες κινήσεις θα σε κάνουν να ξεχωρίσεις!

lafarm

Σχετικά άρθρα

Για να επιβιώσει μια σύγχρονη επιχείρηση στον σημερινό κόσμο, η παρουσία στο διαδίκτυο και στα social media κρίνεται απαραίτητη. Αν σκέφτεσαι να δημιουργήσεις τη δική σου online επιχείρηση με οικολογικά προϊόντα τα οποία θα κάνουν το e shop σου να ξεχωρίζει, αυτό το άρθρο θα σε βοηθήσει πολύ ώστε να δημιουργήσεις βήμα-βήμα έναν οδηγό με τα τις κινήσεις που πρέπει να κάνεις.

  • Προμηθευτές

Από την υλοποίηση στην πράξη. Αφού επέλεξες να εμπορεύεσαι τα οικολογικά προϊόντα, πρώτα θα πρέπει να επικοινωνήσεις με τους προμηθευτές. Αυτό θα σε βοηθήσει ώστε να γνωρίζεις τις δυνατότητες που σου δίνουν ώστε να κοστολογήσεις τα προϊόντα σου και να συγκρίνεις τις τιμές, την εξυπηρέτηση και τη διαθεσιμότητα των προϊόντων όταν αυτά θα εξαντληθούν από την αποθήκη τους. Σύνταξε ένα επίσημο email, δημιούργησε μια λίστα σε ένα excel ώστε να έχεις όλα τα δεδομένα συγκεντρωμένα.

  • Brand

Αν θέλεις να δημιουργήσεις ένα ξεχωριστό brand στην αγορά θα πρέπει να ξεκινήσεις πρώτα από την επιλογή του ονόματος και του λογότυπου. Σίγουρα, αφού το προϊόν σου απευθύνεται σε καταναλωτές με οικολογική συνείδηση, στο όνομα της επιχείρησής σου θα πρέπει να περιλαμβάνεται το eco. To λογότυπο επίσης θα πρέπει να κυμαίνεται στην ίδια λογική. Τα χρώματα που είναι κατάλληλα για αυτό το είδος προϊόντων είναι το πράσινο, το καφέ και το μπεζ.

  • Agency

Το πιο σημαντικό και απαραίτητο βήμα στην διαδικασία του ηλεκτρονικού καταστήματος είναι να βρεις ένα γραφείο κατασκευής websites και e-shops. Μπορείς να αναζητήσεις online τα e-shop των ανταγωνιστών ή να επισκεφθείς ιστοσελίδες που σου αρέσουν ώστε να προτείνεις κάτι παρόμοιο για το δικό σου e-shop. Πριν το πρώτο ραντεβού στο agency, θα πρέπει να έχεις ξεκαθαρίσει στο μυαλό σου το concept ώστε να δώσεις όσες περισσότερες πληροφορίες μπορείς. Ο μέσος χρόνος προετοιμασίας και παράδοσης ενός eshop είναι οι 3 μήνες οπότε αυτό είναι ένα βήμα που θα πρέπει να το κάνεις αρκετά γρήγορα ώστε να περάσεις τα προϊόντα σου.

  • Διαφήμιση

Η ψηφιακή διαφήμιση είναι απαραίτητη για να γίνει πολύ σύντομα γνωστό το brand σου. Μην ξεχνάς πως με τόσα καταστήματα που υπάρχουν στο διαδίκτυο, σίγουρα θα πρέπει να κάνεις διαφήμιση στη Google και στα social media. Υπάρχουν πολλά αξιόπιστα digital marketing γραφεία τα οποία σε κατευθύνουν και θα μπορούν να αναλάβουν μια διαφήμιση Google Ads στην πιο γνωστή πλατφόρμα αναζήτησης όπως η Google. Πολύ σημαντικό επίσης είναι να δημιουργήσεις μια ιστοσελίδα η οποία θα βρίσκεται στην πρώτη σελίδα της google όταν κάποιος αναζητήσει ένα προϊόν. Αυτή είναι μια τεχνική που λέγεται SEO ιστοσελίδας και το αναλαμβάνουν τα γραφεία που κάνουν digital marketing όπου με έξυπνους τρόπους θα φροντίζουν η σελίδα σου να βρίσκεται ψηλά στα πρώτα αποτελέσματα.

Αυτά είναι τα πρώτα βήματα που θα πρέπει να σκεφτείς για να υλοποιηθεί σταδιακά η online επιχείρησή σου. Άλλοι σημαντικοί παράγοντες που θα πρέπει να σκεφτείς είναι η μεταφορική εταιρεία με την οποία θα συνεργαστείς για να στέλνεις τα προϊόντα σου. Θα πρέπει να επικοινωνήσεις με τις εταιρείες courier ώστε να γνωρίζεις το κόστος των μεταφορικών και τους χρόνους παράδοσης. Με καλή οργάνωση, συμβουλές από ανθρώπους που εργάζονται και έχουν τη δική τους online επιχείρηση πολύ σύντομα το όνειρο σου θα γίνει πραγματικότητα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης