Στο Νοσοκομείο Χανίων, οι γιατροί ήρθαν αντιμέτωποι με ιδιαίτερα βαριά εικόνα. Το 4χρονο αγόρι έφερε εκτεταμένα και βαθιά τραύματα στο πρόσωπο και στο κεφάλι, με σοβαρές κακώσεις σε περιοχές όπως τα μάτια, τα αυτιά, τα ιγμόρεια και τη μύτη.
Ακολούθησαν αλλεπάλληλες χειρουργικές επεμβάσεις, με το ιατρικό προσωπικό να καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για τη σταθεροποίηση της κατάστασης του παιδιού. Τελικά, οι γιατροί κατάφεραν να το κρατήσουν στη ζωή. Αν και πλέον δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος, η υγεία του παραμένει σε σοβαρή κατάσταση και απαιτεί στενή παρακολούθηση.
Το χρονικό της επίθεσης
Σύμφωνα με πληροφορίες, η επίθεση που δέχτηκε το αγοράκι εκτυλίχθηκε μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, στην αυλή της οικογενειακής κατοικίας στον Βατόλακκο. Ο σκύλος, ένα μεγαλόσωμο πίτμπουλ/ντόγκο αρτζεντίνο, ήταν δεμένος στον χώρο τη στιγμή του συμβάντος.
Το παιδί, μαζί με τη γιαγιά του, πλησίασε το ζώο για να το χαϊδέψει, χωρίς τίποτα να προμηνύει την εξέλιξη. Υπό συνθήκες που παραμένουν αδιευκρίνιστες, ο σκύλος αντέδρασε αιφνιδιαστικά και επιτέθηκε στο μικρό αγόρι.
Αξιοσημείωτο είναι πως το ζώο, ηλικίας περίπου πέντε ετών, είχε μεγαλώσει στο ίδιο περιβάλλον με το παιδί. Παρ’ όλα αυτά, για λόγους που δεν έχουν ακόμη αποσαφηνιστεί, η συμπεριφορά του μεταβλήθηκε απότομα.



