Λίγους μήνες μετά την εξαγορά της επιχείρησης “Κάμπος Χίου” από τον όμιλο “Ελληνικά Γαλακτοκομεία”, οι παραγωγικές εγκαταστάσεις του γνωστού brand στο νησί οδηγούνται σε οριστικό κλείσιμο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τελευταίες διοικητικές λειτουργίες μεταξύ των οποίων και το λογιστήριο αναμένεται να παύσουν μετά τις 15 Μαΐου.
Η απόφαση συνοδεύεται από τη μεταφορά ολόκληρης της παραγωγικής δραστηριότητας στο νέο εργοστάσιο αναψυκτικών της εταιρείας “Κλιάφα”, στα Τρίκαλα, όπου έχει ήδη εγκατασταθεί ο σύγχρονος εξοπλισμός της μονάδας της Χίου.
Πρόκειται για μια κίνηση πλήρους συγκέντρωσης και αναδιοργάνωσης της παραγωγής, υπό την εποπτεία του ομίλου που έχει αποκτήσει τα τελευταία χρόνια διακριτή δυναμική στον χώρο των τροφίμων.
Το εργοστάσιο του «Κάμπου Χίου», που αποτέλεσε για δεκαετίες σημείο αναφοράς στην τοπική οικονομία και επεξεργασία χυμών από εσπεριδοειδή του νησιού, παύει πλέον τη λειτουργία του.
Οι εργαζόμενοι που απασχολούνταν στη Χίο έχουν ήδη αποδεσμευθεί, καθώς η εταιρεία δεν προχώρησε σε μεταφορά προσωπικού στην ηπειρωτική Ελλάδα.
Παρά ταύτα, η φετινή συγκομιδή των φρούτων πραγματοποιήθηκε κανονικά, με τη συνεργασία των τοπικών παραγωγών και σε πλήρεις ποσότητες. Όπως αναφέρουν πηγές της εταιρείας, η στρατηγική για το brand “Κάμπος Χίου” προβλέπει τη διατήρηση της επωνυμίας και της ταυτότητάς του, με τη μεταφορά των πρώτων υλών από τη Χίο μία φορά τον χρόνο, όπως συνέβαινε έως τώρα, και τη συμπλήρωση των αναγκών παραγωγής με ελληνικούς χυμούς από άλλες περιοχές.
Πηγή foodreporter .gr
Αν είναι να αγοράζουμε χυμό Χίου συμπληρωμένο “με ελληνικούς χυμούς από άλλες περιοχές”, δηλαδή αγνώστου προέλευσης και αραίωσης, δεν έχουμε πια κανένα λόγο να προτιμούμε Κάμπο Χίου.
Χίλιες φορές να μένει η παραγωγή της Χίου στη Χίο και στα γύρω νησιά με ενισχυμένη ταυτότητα “ΠΟΠ Χίου” για όσους τυχερούς τα επισκέπτονται.
ΛΙΑΚΟΣ,ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ.
Κρίμα για το νησί..
Σωστή παρατήρηση
Απόλυτα μαζί σου συμφωνώ διότι οτιδήποτε ξεριζώνεται από τον τόπο του χάνει αυτομάτως στην αξία του.
Αυτό περιγράφει τον απόλυτο ξεριζωμό της τοπικής παραγωγικότητας.
Ο πιο ωραίος χυμός λεμονι σαν να ήταν σπιτικός κρίμα
Κρίμα που μια παραγωγική μοναδα αφήνει τον τοπο παραγωγή της με συνέπεια να χάσουν εργαζόμενοι στη Χίο την δουλειά τους. Από την άλλη ας μιμηθουμε τους Τρικαλινούς. Έχουν συγκεντρώσει όλες τις βιομηχανίες στην πόλη τους. Μια πόλη πρότυπο σε όλους τους τομείς.
Κρίμα που κλείνει αυτή η.εταιρεια
Λυπάμαι πάρα πολύ
Οι χυμοί που προτιμούσα ήταν λεμόνι και μανταρίνι. Κριμα
Το 2023 έκλεισε για την «Κάμπος Χίου» με κύκλο εργασιών 2,88 εκατ. ευρώ έναντι 2,34 εκατ. ευρώ το 2022, ενώ το αποτέλεσμα της χρήσης ήταν ζημίες 1,63 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 1,65 εκατ. ευρώ το 2022.
Σημειώνεται ότι όλες οι χρήσεις, τουλάχιστον από το 2015 έως και το 2023, ήταν ζημιογόνες. Σύμφωνα, επίσης, με την οικονομική κατάσταση της εταιρείας, το σύνολο των υποχρεώσεών της στις 31 Δεκεμβρίου 2023 ανερχόταν σε 5,19 εκατ. ευρώ έναντι 3,68 εκατ. ευρώ το 2022. Στο τέλος του 2023 οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις ήταν 1,79 εκατ. ευρώ.
Από τα παραπάνω οικονομικά στοιχεία γίνεται σαφές ότι η μεταβίβαση της εταιρείας στην «Ελληνικά Γαλακτοκομεία» αποτελεί σε σημαντικό βαθμό και μια κίνηση διάσωσής της, δεδομένων των συνεχών ζημιογόνων χρήσεων και των αυξημένων δανειακών υποχρεώσεών της.
Κι εδώ, βρε γρουσούζη;
(συγγνώμη κ. Σινεφίλ)
Τιμή μου, κυρία Βλαχοπούλου.
(Χωρίς να θέλω να εμπλακώ σε οικονομικά θέματα).
Ο πρωταγωνιστής του Pretty Woman του 1990, αγοράζει επιχειρήσεις με προβλήματα, με σκοπό όχι την εξυγίανση τους, αλλά να τις κλείσει. Αδιαφορεί παντελώς για τις τύχες των άλλων. Μόνη μας ελπίδα λοιπόν, οι όμορφες κυρίες, έστω του δρόμου.
Μπορείς να αγνοείς την πραγματικότητα, αλλά δεν μπορείς να αγνοείς τις συνέπειες της.
Κάτι δικό σου υπάρχει για να γράψεις;
ΥΓ. Σε λίγο θα τελειώσουν τα των άλλων…
Σιγά μη τα γράφει ο γρουσούζης. Τη Δήμητρα Μανιφάβα από την Καθημερινή της 15/1/2025 αντιγράφει.
ΥΓ. Α, παίξε παραπέρα εξυπνάκια. «Γκαρίζει» η αντιγραφή σου, όταν δεν έχει λάθη ορθογραφικά.
Υπέροχοι χυμοί κ κυρίως το μανταρίνι. Πώς γίνεται όμως να διατηρηθεί το ίδιο όνομα μετά τη μεταφορά της μονάδας στα Τρίκαλα κ τη χρήση χυμών κ από άλλες περιοχές?
Κρίμα για τους εργαζόμενους που χάνουν την εργασία τους. Μακάρι να βρουν δουλειά κάπου αλλού.
Θα βρουν στο δημόσιο.
Ο Κούλης έχει για όλους
Κυρίες και Κύριοι,όταν μια εταιρεία κλείνει δεν είναι κάτι που το επιδιώκει,αλλά έχει τούς λόγους της!!! Φυσικά είναι κρίμα η μεταφορά της στα Τρίκαλα, ίσως θα μπορούσε να παραμείνει στην Χίο για πολλούς λόγους! καί κυρίως το προσωπικό και την τοπική κοινωνία παραγωγής του!
Κρίμα και πάλι κρίμα για την τοπική κοινωνία. Εδώ το κράτος έπρεπε να επέμβει, πολύ νωρίτερα, ώστε να καταστεί βιώσιμη η επιχείρηση αφενός διότι είναι στρατηγικής σημασίας η διατήρηση επιχειρηματικής δραστηριότητας σε παραμεθόριο περιοχή αφετέρου δε η αποφυγή διάρρηξης του κοινωνικού ιστού ύψιστη προτεραιότητα.
Να επέμβει το κράτος; Θα ρίξει κεραυνούς ο καθηγητής κ. Stupid.
ΥΓ. Όταν επενέβη όμως στην Αμερική μετά το κραχ του ΄29, ήταν καλά.
Υπάρχει λύση: έξοδος από την ΕΕ, κρατικοποίηση όλων των βιομηχανιών και ουρές με δελτίο για χυμό και άλλα αγαθά όπως στην ΕΣΣΔ.
Αμήν και πότε, Παναγία μου.
Αυτό φώναξε ο Αρχιμήδης όταν ανακάλυψε την αρχή της ανώσεως.
Σιγά το νέο δηλαδή, φελλούς είδε να επιπλέουν.
ΥΓ. Το ίδιο και εμείς.
Όσο έχουμε Κούλη και έξυπνους υπουργούς, δεν κινδυνεύουμε από δελτία.
Θα τα προμηθευόμαστε όλα με ηλεκτρονικά κουπόνια, αφού πρώτα συμπληρώσουμε τις σχετικές πλατφόρμες. Και χωρίς να περιμένουμε στην ουρά.
Στις πλατφόρμες, από κάτω γράφει: εξαιρούνται οι χοντροί και οι αδύνατοι. Οι ψηλοί και οι κοντοί. Οι…
Ρε συ φίλε Εύρηκα, τι σχέση έχεις με κάτι φακελάκια που έχει η γυναίκα μου επάνω στο πλυντήριο;
Πέρα τού κοινωνικού προβλήματος για τούς εργαζόμενους πού ήταν από τήν περιοχή, προσωπικά εμπιστεύομαι τήν εταιρεία ελληνικά γαλακτοκομεία οικογένειας αφοι Σαράντη, ότι όχι μόνο θα διατηρήσει τήν ποιότητα αλλά θα τήν αναβαθμίσει αυτή στο μέγιστο
Κουραδόψυχε τρέχα στον Περικλή για service είναι ο καλός doctor.