Part time Δήμαρχος – του Δημήτρη Παπαθανασίου Reviewed by Momizat on . jimpap17@yahoo.gr   Το σημερινό σημείωμα δεν έχει ασφαλώς πρόθεση να αμφισβητήσει και πολύ περισσότερο να επιχειρήσει να απομειώσει τις ικανότητες και την jimpap17@yahoo.gr   Το σημερινό σημείωμα δεν έχει ασφαλώς πρόθεση να αμφισβητήσει και πολύ περισσότερο να επιχειρήσει να απομειώσει τις ικανότητες και την Rating: 0

Part time Δήμαρχος – του Δημήτρη Παπαθανασίου

Part time Δήμαρχος – του Δημήτρη Παπαθανασίου

jimpap17@yahoo.gr  

Το σημερινό σημείωμα δεν έχει ασφαλώς πρόθεση να αμφισβητήσει και πολύ περισσότερο να επιχειρήσει να απομειώσει τις ικανότητες και την αποδεδειγμένη μέσα από δύο εκλογικές αναμετρήσεις δημοφιλία του σημερινού Δημάρχου.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, ποτό και εσωτερικός χώρος

Αλλά δυστυχώς η επίλυση των προβλημάτων της τοπικής κοινωνίας δεν είναι αλληλένδετη μόνο με τις ικανότητες και την αποδοχή που μπορεί να διαθέτει ένα πρόσωπο, απαιτούνται και άλλα πράγματα, π.χ. κάτι πολύ απλό… η φυσική παρουσία στον τόπο και στο χρόνο που παράγονται και εκτυλίσσονται τα προβλήματα και δυστυχώς το τελευταίο διάστημα, από την εκκίνηση της προεκλογικής του εκστρατείας για την ΚΕΔΕ το Σεπτέμβριο και μέχρι σήμερα ο Δημήτρης Παπαστεργίου … λείπει συνεχώς σε «ταξίδι για δουλειές».

Το πρόγραμμα του Δημάρχου σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου τη τελευταία εβδομάδα περιλάμβανε τη κοπή πίτας των δημοτικών υπαλλήλων τη Δευτέρα και μετά αναχώρηση για Αθήνα, την Τρίτη πτήση για Κύπρο, την Τετάρτη ομιλία στην μεγαλόνησο, την Πέμπτη χορήγηση τιμητικής διάκρισης στο πανεπιστήμιο Πειραιά, την Παρασκευή συνάντηση στην Αθήνα του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ με αντιπροσωπεία των εργαζόμενων στους  ΟΤΑ.

Μετά από ένα Σαββατοκύριακο φαντάζομαι στα πάτρια εδάφη (περιμένουν και τόσες άκοπες πίτες!!!) τη Δευτέρα πρωί-πρωί θα περάσει το κατώφλι του μεγάρου Μαξίμου για τη συνάντηση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ με τον πρωθυπουργό.

Πραγματικά ενδιαφέρον και γεμάτο πρόγραμμα. Αλλά δυσκολεύομαι να διακρίνω κάτι που να συνδέει όλα αυτά με τις ανοικτές πληγές της πόλης και οι ραδιοφωνικές παρεμβάσεις εκ του μακρόθεν δεν αρκούν για να τις επουλώσουν.

Τρία ανοικτά ζητήματα για την πόλη παρουσιάστηκαν το ίδιο χρονικό διάστημα που ο Δήμαρχος ήταν εκτός Τρικάλων, τα προβλήματα και οι ανησυχητικές παρενέργειες για τη λειτουργία της κοινωνικής ζωής ολόκληρων γειτονιών στο κέντρο της πόλης (που θυμίζουν και πάλι τα αλήστου μνήμης θερινά περιστατικά των ανοικτών φρεατίων της οδού Απόλλωνος) που παρουσιάζουν παραδόξως και πάλι οι εργασίες για την αντικατάσταση του δικτύου της ΔΕΥΑΤ, η συνάθροιση δεκάδων κατοίκων στο Φλαμούλι ενάντια στην εγκατάσταση προσφύγων στο γειτονικό εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο και η επιχείρηση της επιτέλους εφαρμογής ελέγχου της παράνομης στάθμευσης από τη δημοτική αστυνομία .

Ο Δήμαρχος λόγω της φυσικής του απουσίας, ούτε προσέτρεξε προκειμένου να επιβάλει στον εργολάβο τις συμπεφωνημένες προβλέψεις για την ασφάλεια και ελάχιστη δυνατή παρακώλυση των κατοίκων εξ αιτίας των έργων, ούτε εμφανίστηκε προκειμένου να ενημερώσει τους κατοίκους για τη πιθανότητα εγκατάστασης κλειστής δομής (ουσιαστικά στρατόπεδο συγκέντρωσης) τόσο κοντά στον αστικό ιστό της πόλης, ούτε ανέλαβε να εξηγήσει σε όλες τις κατευθύνσεις και να αναλάβει την πολιτική ευθύνη για την επιτέλους τήρηση των διατάξεων του ΚΟΚ προκειμένου οι κεντρικοί δρόμοι της πόλης να μην θυμίζουν ατελείωτα πάρκινγκ που δυσχεραίνουν όχι την κυκλοφορία αλλά ακόμα και τη διέλευση  πεζών και οχημάτων.

Μέχρι όμως η πόλη και ο Δήμος θα κυβερνάται από τον αυτόματο πιλότο;

Ειπώθηκε με αφορμή τον πρόσφατο σεισμό με επίκεντρο τη γειτονική Καρδίτσας ως χιούμορ αλλά αποδίδει την πραγματικότητα, ότι ο Δήμαρχος  είναι πιθανότερο να αισθανθεί σεισμό στην Taiwan της νοτιοανατολικής Ασίας, παρά στο Θεσσαλικό χώρο!!!

Ασφαλώς και ο Δ. Παπαστεργίου πολύ καλά κάνει και διατηρεί υψηλές προσωπικές πολιτικές φιλοδοξίες και επιδιώκει να πρωταγωνιστεί στα υψηλότερα  κλιμάκια νομής της εξουσίας, συμμετέχοντας σε όσες διεργασίες επιθυμεί και οργανώνει το επιτελείο του, αλλά αν πραγματικά ενδιαφέρεται, όχι μόνο για την υστεροφημία της 9ετούς δημαρχίας του, αλλά κυρίως για την αντιμετώπιση των ζωτικών και κυρίαρχων στην καθημερινότητα των 75.000 συνδημοτών του, προβλημάτων, θα πρέπει να ορίσει άμεσα τον Αναπληρωτή του, τον Δήμαρχο Αναπληρωτή, ένα πρόσωπο μέσα από τη δημοτική του παράταξη, του οποίου θα εκτιμά τις ικανότητες και θα απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του, εκλεγμένο από τους πολίτες μέλος του δημοτικού συμβουλίου και όχι διορισμένο γραφειοκράτη από τον ίδιο, που θα τον αναπληρώνει με τη βαρύτητα της πολιτικής και αυτοδιοικητικής ευθύνης που θα εκπέμπει προς την τοπική κοινωνία και θα αναλαμβάνει «να βγάζει το κάρο από τη λάσπη», όταν ο Δήμαρχος θα λείπει σε ταξίδι για δουλειές.

(Η ιστοσελίδα ΤΡΙΚΚΗPRESS φιλοξενεί, αλλά δεν δεσμεύεται απαραίτητα από τα όσα διατυπώνει η στήλη και για αυτό παρέχει στους αναγνώστες της τη δυνατότητα αντίκρουσης και σχολιασμού των απόψεων που εκφράζονται εδώ.)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή