"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.3 C
Trikala

Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης της βιομηχανίας Βιολάντα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Αργά χθες το απόγευμα  συνελήφθη ο ιδιοκτήτης της βιομηχανίας Bιολάντα, Κωνσταντίνος Τζιωρτζιώτης για την τραγωδία στα Τρίκαλα.

Επίσης συνελήφθησαν ο τεχνικός ασφαλείας και ο υπεύθυνος βάρδιας της επιχείρησης.

Μετά από αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Εισαγγελίας Τρικάλων , η προανάκριση γίνεται από την Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Και οι τρεις συλληφθέντες κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατα συρροή, έκρηξη, εμπρησμό και πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια και έκθεση σε κίνδυνο εργαζομένων.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής:

«Συνελήφθησαν σήμερα, 27 Ιανουαρίου 2026, από Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ), τρεις (3) ημεδαποί, για πράξεις και παραλείψεις, σχετικές με αδικήματα που αφορούν ανθρωποκτονία από αμέλεια, βαριές σωματικές βλάβες κατά συρροή, εμπρησμό και έκρηξη, σε χώρο επιχείρησης στην Δ/Ε Μεγάλων Καλυβίων του Δήμου Τρικκαίων.

Οι ανωτέρω κρατούνται και θα οδηγηθούν σήμερα  Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2026 στην αρμόδια Εισαγγελέα Τρικάλων».

Τι λέει η εταιρεία για τις συλλήψεις

Από την πλευρά της, η εταιρεία εξέδωσε ανακοίνωση για τις συλλήψεις, υποστηρίζοντας ότι έγιναν βάσει της προβλεπόμενης διαδικασίας, με την ίδια να υποστηρίζει ότι συνεργάζεται πλήρως με τις Αρχές.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

«Σε απάντηση σχετικών δημοσιευμάτων, η ΒΙΟΛΑΝΤΑ Α.Ε. τονίζει ότι η σύλληψη του ιδιοκτήτη της εταιρείας, υπό την ιδιότητά του ως νομίμου εκπροσώπου, και των δύο στελεχών της, πραγματοποιήθηκε βάσει της προβλεπόμενης στο νόμο διαδικασίας. Η εταιρεία από την πρώτη στιγμή του ατυχήματος συνεργάζεται πλήρως με τις αρμόδιες αρχές και θα εξακολουθήσει προς την κατεύθυνση αυτή, με στόχο την ταχύτερη δυνατή εξακρίβωση των αιτιών του τραγικού συμβάντος».

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Στους 57 νεκρούς και καμένους δε συνελήφθη κανείς, που έπρεπε να μην φτάνουν οι κλούβες να τους κουβαλάνε και να επιτάξουμε φορτηγά. Και να τους περιμένουν οι εισαγγελείς, οι προστάτες του πολιτεύματος και του λαού, με παλούκια (για παλούκωμα).
    Απλώς μία διαπίστωση κάνω, δεν είμαι υπέρ ή κατά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης