Tα δάση δεν είναι τσιφλίκια ιδιωτών Reviewed by Momizat on . ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ- ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ Π.Ε. ΤΡΙΚΑΛΩΝ:  TA ΔΑΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΦΛΙΚΙΑ ΙΔΙΩΤΩΝ, ΑΛΛΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ! ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ Κ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ- ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ Π.Ε. ΤΡΙΚΑΛΩΝ:  TA ΔΑΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΦΛΙΚΙΑ ΙΔΙΩΤΩΝ, ΑΛΛΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ! ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ Κ Rating: 0

Tα δάση δεν είναι τσιφλίκια ιδιωτών

Tα δάση δεν είναι τσιφλίκια ιδιωτών
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ- ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ Π.Ε. ΤΡΙΚΑΛΩΝ:  TA ΔΑΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΦΛΙΚΙΑ ΙΔΙΩΤΩΝ, ΑΛΛΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ! ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΕΛΑΦΙΟΥ!
 
” Διακατεχόμενα κτήματα”, “ιδιωτικά δάση”, “φιρμάνια”, “χοτζέτια, “ταπία”, “τσιφλίκια”, τίτλοι επί τίτλων , δυνάμει οθωμανικοί νόμοι και η πλήρης αδυναμία, ανικανότητα κι έλλειψη πολιτικής βούλησης των κυβερνώντων, συνθέτουν ένα σκηνικό αδιανόητο και ταυτόχρονα αποκαλυπτικό της διαμόρφωσης του σύγχρονου ελληνικού κράτους, της ανάδειξης των “τζακιών” και των “επίλεκτων” μελών της αστικής μας τάξης, κι ακόμη χειρότερα, της “συνέχειας” του κράτους, ακόμη κι αν μεσολαβεί ενδιάμεσα μια Επανάσταση που απότιναξε τον Οθωμανικό ζυγό από τον λαό μας.
Κι όμως…  στο έτος 2017, 18000 στρέμματα δασικής έκτασης αποτελούν “διακατεχόμενη περιοχή” , ένα ολόκληρο χωριό, το Ελάφι, στη μέση, κι οι κάτοικοι του να ζητούν το αυτονόητο, δηλ. το δάσος να είναι δημόσιο , αστυνομικές δυνάμεις να σπεύδουν εδώ και χρόνια να στηρίζουν τα “δικαιώματα” των ιδιωτών, και ένα κράτος να στέκει αμέτοχο κι αδιάφορο, στηρίζοντας ουσιαστικά τους ιδιώτες που θεωρούν το δάσος περιουσία τους!
Τίποτε δεν είναι τυχαίο…
Αυτή είναι η αστική τάξη της χώρας μας, και όπως και οι ηγεσίες της Εκκλησίας άλλωστε, φρόντισαν να κρατήσουν για τα δικά τους συμφέροντα τα καλύτερα “φιλέτα” της ελληνικής γης. Γι’ αυτό και διαχρονικά αποτέλεσαν τα ισχυρότερα στηρίγματα όλων των κυβερνήσεων και των αντιλαϊκών πολιτικών που εφάρμοζαν, όπως συμβαίνει και τώρα άλλωστε, με τις σκληρές μνημονιακές πολιτικές και την κοινωνική καταστροφή που επιφέρουν. Πάντα φυσικά με τα κατάλληλα “ανταλλάγματα”, μια και το “εθνικό” και καλά χρέος τους, πάντα “πήγαινε περίπατο” μπροστά στα ταξικά τους συμφέροντα! 
ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΟΛΑ!
Σαρξ εκ σαρκός άλλωστε της εξουσίας και της κυβέρνησης αποτελούν οι ιδιώτες που διεκδικούν το δάσος του Ελαφίου κι αυτό το γνωρίζουν κι οι πέτρες. Τα “τζάκια” , παλιά και νέα, αντλούν το θράσσος τους, γνωρίζοντας κι επικροτώντας την πολιτική που ασκούν οι κυβερνήσεις εδώ και χρόνια. Κυβερνήσεις που ξεπουλούν κάθε δημόσια περιουσία, που ιδιωτικοποιούν τα πάντα, που ετοιμάζονται να ξεπουλήσουν μετά τα τρένα, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, το Ελληνικό, ακόμη και το νερό, και ποιος ξέρει τι άλλο ακόμη, προφανώς και θεωρούνται από τους “ιδιοκτήτες” φίλοι και σύμμαχοι!
 
Αρνούμαστε να αποδεχτούμε τις εκχωρήσεις του δημόσιου πλούτου σε ιδιώτες. Καλούμε σε ανυποχώρητο-συντονισμένο συλλογικό αγώνα για να ανατραπούν οι σχεδιασμοί τους. Υπερασπίζουμε κάθε σπιθαμή ελεύθερου δημόσιου χώρου από τα αρπακτικά του κεφάλαιου.

Στις μέρες μας ας κάνουμε το αυτονόητο πράξη, και το αδιανόητο οριστικά παρελθόν!
·         Δεν παζαρεύουμε τη γη μας, δεν θα πληρώσουμε την κρίση τους με τις ζωές μας
·         ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΕΛΟΣ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ – Ε.Ε.- Δ.Ν.Τ.
·         Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΘΑ ΓΥΡΙΣΕΙ
·         Η ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΤΙΜΩΡΗΤΗ

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή