"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

17.9 C
Trikala

Tα εμβληματικά μοναστήρια της Θεσσαλίας στους 8 ‘must’ προορισμούς από το Buzzfeed

lafarm

Σχετικά άρθρα

Meteora

To αμερικανικό Buzzfeed, το πλέον διάσημο για τις λίστες με προτάσεις και highlights, συνέταξε τον ετήσιο travel guide με τους καλύτερους προορισμούς της χρονιάς (8 Places You Need To Immediately Add To Your Bucket List). Το Buzzfeed, δεν επέλεξε κάποιο από τα διάσημα ελληνικά νησιά ή την Αθήνα, αλλά τα αλλόκοσμα και εμβληματικά μοναστήρια της Θεσσαλίας, αναφέροντας πως τα Μετέωρα είναι ένας τόπος εξερεύνησης που απαιτεί τουλάχιστον δύο μέρες για να ανακαλυφθεί.

Meteora
Σύμφωνα με το Buzzfeed, το μαγευτικό τοπίο των Μετεώρων, είναι ένα σύμπλεγμα από τεράστιους «σκοτεινούς» βράχους από ψαμμίτη, οι οποίοι υψώνονται λίγο έξω από την Καλαμπάκα. Στις απρόσιτες κορυφές τους, χτίστηκαν 24 μοναστήρια από τους μοναχούς της περιοχής, δυστυχώς όμως απέμειναν μόνο έξι. Τα μοναστήρια αυτά, έχουν αναγνωριστεί από την UNESCO ως μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς!
Meteora
Τα υπόλοιπα 7 μέρη που φιγουράρουν, μαζί με τα Μετέωρα είναι τα νησιά Αζόρες στην Πορτογαλία, οι Σεϋχέλλες, το Kimberley στη νοτιοδυτική Αυστραλία, η Μαγιόρκα της Ισπανίας, η επαρχία Χουνάν της Κίνας, οι καταρράκτες Βικτώρια στην Αφρική και η Ρίγα στη Λετονία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης