"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.3 C
Trikala

Tα παιδιά να ζήσουν σε μια πόλη με αλλαγμένη τη συνείδηση

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μέρα χαράς και γιορτής και η σημερινή για τον Δήμο Τρικκαίων και ειδικά για την πόλη των Τρικάλων. Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης γιορτάζεται καθημερινώς, με έντονη τη συμμετοχή μαθητών. Σήμερα, μαθητές από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων, παρουσίασαν μπροστά ακριβώς από το Δημαρχείο, παραδοσιακά παιχνίδια που έχουμε όλοι ξεχάσει, ενώ την ίδια ώρα, άλλοι μαθητές ζωγράφιζαν σε έναν τεράστιο καμβά. Οι υπάλληλοι έβγαιναν στα παράθυρα και οι περαστικοί στέκονταν για ώρα, προκειμένου να πάρουν κάτι από τη λάμψη και τη ζωντάνια των μαθητών, που βρήκαν αυτό που τους λείπει: ελεύθερο χώρο, ακόμη και σε μια τόσο επίπεδη και «ανοιχτή» πόλη, όπως τα Τρίκαλα.
Ο δε Δήμαρχος Τρικκαίων, έκανε λόγο για την ανάγκη, τα παιδιά να ζήσουν σε μια πόλη με αλλαγμένη τη συνείδηση των πολιτών, ενώ παρακολούθησε από κοντά τις δραστηριότητες των μικρών σε ηλικία δημοτών των Τρικάλων.

Λίγο πιο πέρα, σε όλο το μήκος του πεζοδρόμου της Ασκληπιού, άλλο τμήμα μαθητών, μαζί με τον αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Κωτούλα, μοίραζε και συμπλήρωνε ερωτηματολόγια σε πολίτες. Τα ερωτηματολόγια αφορούσαν στη χρήση του ποδηλάτου, στα όσα ενοχλούν τον κάθε πεζό, στα μέσα μετακίνησης και σε πιθανή πεζοδρόμηση των οδών Κανούτα και Οθωνος.
Οι τρικαλινοί απαντούσαν με χαρά και, ουσιαστικά, με σαφή άποψη για όλα τα παραπάνω ζητήματα.
Λίγη ώρα αργότερα, εκπαιδευτικοί από το Κ.Π.Ε. Περτουλίου – Τρικκαίων παρουσίασαν στους μαθητές ένα ακόμη πρόγραμμα, για το πώς «Ελαχιστοποιούμε το ενεργειακό μας αποτύπωμα χρησιμοποιώντας το ποδήλατο».

podilato1podilato2podilatos4podilato5podilatos6podilato7podilato8

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης