Tρίκαλα – Εκδηλώσεις γαλλικής γλώσσας και πολιτισμού 2016 Reviewed by Momizat on .   Το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Μαΐου 2016 πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας η καθιερωμένη πλέον τα τελευταία χρόνια εκδήλωση Γαλλοφωνίας του Συλλόγου Καθη   Το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Μαΐου 2016 πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας η καθιερωμένη πλέον τα τελευταία χρόνια εκδήλωση Γαλλοφωνίας του Συλλόγου Καθη Rating: 0

Tρίκαλα – Εκδηλώσεις γαλλικής γλώσσας και πολιτισμού 2016

Tρίκαλα – Εκδηλώσεις γαλλικής γλώσσας και πολιτισμού 2016

 

Το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Μαΐου 2016 πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας η καθιερωμένη πλέον τα τελευταία χρόνια εκδήλωση Γαλλοφωνίας του Συλλόγου Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Δημόσιας Εκπαίδευσης Νομού Τρικάλων.

Συμμετείχαν μαθητικές ομάδες των ακόλουθων σχολείων:

  • Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

1ο , 2ο , 3ο , 4ο , 6ο , 7ο , 9ο , 10ο , 13ο , 16ο, 17ο , 27ο, 28ο , 32ο , 33ο και 35ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων καθώς και τα Δημοτικά Σχολεία Πηγής , Βαλτινού, Παλαιομονάστηρου και Πύλης.

  • Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

1ο Γυμνάσιο, 4ο Γυμνάσιο και Μουσικό Σχολείο Τρικάλων καθώς και το 2ο Γυμνάσιο Καλαμπάκας

Οι καθηγητές γαλλικής γλώσσας απηύθυναν ανοιχτή πρόσκληση με τίτλο «Venez cuisiner avec des mots français à la grecque !» «Ελάτε να μαγειρέψουμε με γαλλικές λέξεις αλά ελληνικά» και οι μαθήτριες και οι μαθητές του Νομού μας ανταποκρίθηκαν με ιδιαίτερη χαρά και προθυμία.

gallia 1

Έτσι, η εκδήλωση στέφθηκε με επιτυχία χάρη στη μεγάλη συμμετοχή σχολείων αλλά κυρίως χάρη  στις εξαίρετες  παρουσιάσεις  των μοναδικών  πρωταγωνιστών της, των  μαθητριών και μαθητών, που μας ταξίδεψαν σε ένα γευστικό γαλλόφωνο ταξίδι και μας μύησαν στον γαλλικό πολιτισμό μέσα από ένα ποικίλο πρόγραμμα που περιλάμβανε θεατρικά  δρώμενα, τραγούδια, χορογραφίες, ποιήματα, μύθους, παιχνίδια, ταινίες μικρού μήκους, video, παρουσιάσεις PPt, εικαστικές δημιουργίες.

Με ακούραστους συντονιστές και εμψυχωτές τις καθηγήτριες και τους καθηγητές τους – κυρίως της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, απ’ όπου προέρχονται και οι περισσότερες συμμετοχές- οι μαθητές έλαμψαν με τη ζωντάνια τους και την εντυπωσιακή δεινότητά τους στη χρήση της γαλλικής γλώσσας παρά το νεαρό της ηλικίας τους.

Για την υλοποίηση της εκδήλωσης εργάστηκαν και εκπαιδευτικοί άλλων ειδικοτήτων οι οποίοι αγκάλιασαν την προσπάθεια του Συλλόγου μας και προετοίμασαν υπέροχα τραγούδια και θεατρικά δρώμενα με ορισμένες μαθητικές ομάδες. Πρόκειται για τις μουσικούς κ. Μαίρη Λαμπρίδη, κ. Κωνσταντία Λάσκου και κ. Ματούλα Μαγκουρίτσα καθώς και για την θεατρολόγο κ. Μαργαρίτα Παπαμιχαήλ, πολύτιμες συνεργάτιδες, τις οποίες και ευχαριστούμε θερμά για την συνεισφορά και τη συμμετοχή τους στη γιορτή μας.

Θα  θέλαμε να ευχαριστήσουμε, επίσης, τον Διευθυντή του 10ου Δημοτικού Σχολείου κ. Σωτήρη Λόλακα για την παραχώρηση της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων και τον υποδιευθυντή του κ. Μάκη Κωστόπουλο ο οποίος αγόγγυστα  διέθεσε τον προσωπικό του χρόνο εν μέσω Σαββατοκύριακου για να διευκολύνει την πρόσβασή μας στον χώρο και να μας υποστηρίξει σε ό,τι  και όσες φορές χρειάστηκε.

Θα ήταν παράλειψή μας να μην ευχαριστήσουμε για την πολύτιμη βοήθειά τους και τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων Γιώργο Γιώτα, Χρυσόστομο Καλαμπάκα και Κωνσταντίνο Παππά οι οποίοι, παραμονές των σχολικών τους εξετάσεων, εργάστηκαν εθελοντικά και κάλυψαν τις ανάγκες της εκδήλωσης σε ό,τι αφορά την τεχνική υποστήριξη στον υπολογιστή, την μικροφωνική εγκατάσταση και τον ήχο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Σύμβουλος Γαλλικής Γλώσσας Δυτικής Μακεδονίας και Τρικάλων  κ. Αγγελική Κοφίδου και ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Xρήστος Μπουλούμπασης υποστηρίζοντας έτσι την προσπάθεια των μαθητών και του Συλλόγου μας.

 

Κλείνοντας, θα θέλαμε να συγχαρούμε όλους τους συμμετέχοντες μαθητές και να ευχαριστήσουμε τους συγγενείς και φίλους που πλαισίωσαν τις εκδηλώσεις μας υποστηρίζοντας το έργο του Συλλόγου μας και κυρίως τους μικρούς πρωταγωνιστές της γαλλόφωνης γιορτής μας.

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου

Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας & Φιλολογίας Δημόσιας Εκπ/σης Ν. Τρικάλων

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή