"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

9.9 C
Trikala

Tρίκαλα : ΟΧΙ στο φαραωνικό φωτοβολταϊκό πάρκο – Έντονες αντιδράσεις

lafarm

Σχετικά άρθρα

Το project αφορά στην κατασκευή και λειτουργία Φωτοβολταϊκού Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΦΣΠΗΕ) συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 400 MWp στην περιοχή Ελληνόκαστρο του Δήμου Τρικκαίων και του Δήμου Μετεώρων στα Τρίκαλα. Πρόκειται για ένα φαραωνικό έργο περίπου 400 mb σε περιοχή natura και το μεγαλύτερο στην Ευρώπη. 
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
 Αρκετοί κάτοικοι  από το Ρίζωμα, τον Πλάτανο, το Ελληνόκαστρο, το Αρδάνι και τα Τρίκαλα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του Πλατάνου και να ενημερώθηκαν  από την Συντονιστική Επιτροπή αποτροπής του φωτοβολταϊκού πάρκου 15.500 στρεμμάτων στα Αντιχάσια.
Σύμφωνα με την επιτροπή τα αρνητικά σημεία του όλου εγχειρήματος είναι ότι, όλη η διαδικασία έγινε με μυστικότητα χωρίς να πραγματοποιηθεί σχετική ενημέρωση στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Επιπλέον θα έχει αρνητικές συνέπειες για το περιβάλλον, την κτηνοτροφία και την γεωργία. Η περιοχή θα αντιμετωπίζει προβλήματα με πλημμύρες το χειμώνα, φωτιές το καλοκαίρι και πολύ πιθανόν να αλλάξει και η θερμοκρασία, ειδικά τους θερινούς μήνες.  Όπως επισήμανε ο δικηγόρος ένα τέτοιο έργο πρέπει να γίνεται σε μακρινή απόσταση από κατοικήσιμη περιοχή και αφού έχει πάρει γνωμοδότηση έγκριση από φορείς υγείας.  
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Το έργο αφορά σε Φωτοβολταϊκό Σταθμό Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΦΣΠΗΕ) συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 400 MWp στις θέσεις “Παλιούρι”, “Καψάλι”, “Δραγάσια”, “Καμίνια”, “Γλέπη”, “Σβόρος”, “Κτιός”, “Αμπιδιές”, “Μπαϊατάνι”, “Αφορισμός”, “Κουτσιουμάνης”, “Παλιούρι”, “Κοντοψώραχο” και “Κλαδιά” στην περιοχή Ελληνόκαστρο του Δήμου Τρικκαίων και του Δήμου Μετεώρων  στα Τρίκαλα.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Έχει λίρες σε αυτα τα μέρη και θελουν να παρουν τις εκτάσεις για να ψάξουν αυτοι… Θα χάσουν την ευκαιρία οι ντόπιοι να γίνουν πλουσιοι

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης