"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

39.9 C
Trikala

Tρίκαλα – Kάλεσμα για μαζική συγκέντρωση για τον Παύλο Φύσσα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σε λίγες μέρες, στις 18 Σεπτέμβρη, συμπληρώνονται 5 χρόνια από την ημέρα που ο Παύλος Φύσσας στάθηκε όρθιος και κοίταξε “το Τέρας” στα μάτια, αποδεικνύοντας ότι ο φόβος και η ελευθερία, είναι έννοιες που δεν συμβαδίζουν.

Πλησιάζοντας πάλι η επέτειος της δολοφονίας του Παύλου, είναι για εμάς μια ευκαιρία να τους υπενθυμίσουμε την αυτονόητη θέση μας:  Η πάλη κι ο αγώνας ενάντια στον φασισμό, τον ρατσισμό είναι συνεχής και δίνεται καθημερινά σε σχολεία, τόπους δουλειάς, πανεπιστήμια, σωματεία, συνδικάτα, συλλογικότητες, χώρους συνεύρεσης της νεολαίας, σε γήπεδα, σε κάθε γειτονιά και πόλη. 

Δεν θα τους επιτρέψουμε να αλωνίζουν στις γειτονιές που μεγαλώνουν τα παιδιά μας, ποτίζοντας την ψύχη τους με τυφλό μίσος. Η καταδίκη των νεοναζί στον δρόμο πρέπει να υποδεχθεί την τυπική καταδίκη από τη δικαιοσύνη, που οφείλει να είναι βαριά και συνολική.

Η πάλη ενάντια στον φασισμό είναι ταυτόχρονη πάλη ενάντια στα αίτια που τον γεννούν και τον εκτρέφουν, στο άδικο και σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα του καπιταλισμού και τις πολιτικές και τις κυβερνήσεις που το υπηρετούν. Πάλη ανυποχώρητη ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό, τη φτώχεια και την προσφυγιά, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική και τους επίδοξους διαχειριστές και συνεχιστές της.

Στην πόλη μας, η κοινωνική πλειοψηφία απέδειξε έμπρακτα πολλές φορές την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά της, απέδειξε πως το φασιστικό και ρατσιστικό μίσος δεν χωρούν εδώ πέρα! 

Καλούμε κάθε σωματείο εργαζομένων, συνδικάτο, μαθητική κοινότητα, φοιτητικό σύλλογο, συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, κοινωνικά κινήματα, μετωπικά σχήματα, στέκια, συλλογικότητες, συνδικαλιστικές παρατάξεις, πολιτικές οργανώσεις, να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις για τη διοργάνωση μιας μαζικής, μαχητικής συγκέντρωσης και πορείας, την Τρίτη 18 Σεπτέμβρη, ημέρα συμπλήρωσης 5 χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

ΛΕΣΧΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης