"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

17.2 C
Trikala

TΡΙΚΑΛΑ – Πεζοδρόμια “παγίδες”, επικίνδυνα, άθλια, με κακοτεχνίες

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σε μαύρα χάλια παραμένουν τα πεζοδρόμια λίγο πιο έξω από το κέντρο της πόλης των Τρικάλων.

Σε κάποια σημεία είναι σε απαράδεκτη κατάσταση επικίνδυνα, άθλια, με κακοτεχνίες και σε κάποια άλλα σημεία εντελώς ανύπαρκτα!

Πεζοδρόμια “παγίδες” που θέλουν μεγάλη προσοχή καθώς το να σκοντάψει ο πεζός είναι το μόνο εύκολο ή πεζοδρόμια μετ’ εμποδίων που πρέπει να κατέβει ο πεζός στο οδόστρωμα και να περπατήσει μαζί με τα διερχόμενα αμάξια.

Πεζοδρόμια εχθρικά, απαγορευτικά για τους πολίτες που βαδίζουν, που δεν έχουν καμία σχέση με ασφαλή πρόσβαση και άνετο περπάτημα. Δεν θέλουμε καν να σκεφτούμε την επικινδυνότητα σε ηλικιωμένα άτομα, σε άτομα με κινητικά προβλήματα και αναπηρικά αμαξίδια ή σε γονείς με μικρά παιδιά και καροτσάκια.

Έτσι είναι όμως στις ¨έξυπνες¨ πόλεις… οι πεζοί είναι πιο ασφαλείς αν βαδίζουν στην άκρη του δρόμου, αρκετά τυχεροί αν δεν τους πάρει σβάρνα κάποιο διερχόμενο αυτοκίνητο και πιθανή διακομιδή για το ορθοπεδικό τμήμα αν περπατάνε σε πεζοδρόμια με τα παραπάνω χάλια.

Η ντροπιαστική ελληνική πραγματικότητα όλο της το μεγαλείο.

Αλήθεια για την ανάπλαση-ανασκευή-κατασκευή των πεζοδρομίων χρειάζεται εμπεριστατωμένη μελέτη και τόσο μεγάλο κονδύλι χρηματικό;

20 ΣΧΟΛΙΑ

   • Το άρθρο 24 παρ. 2.1, 2.2 του Κτηριοδομικού Κανονισμού αναφέρει ότι σε κάθε γενική περίπτωση υπόχρεοι για την κατασκευή, επισκευή, συντήρηση των πεζοδρομίων αλλά και των τεχνικών έργων που τα αποτελούν ( κράσπεδα, ρείθρα, υπόστρωμα και επίστρωση ή επικάλυψη) είναι οι παρόδιοι ιδιοκτήτες

    • Μετάφραση στα Ελληνικά: είστε υπόχρεοι για την κατασκευή, επισκευή, συντήρηση με δικά σας λεφτά, αλλά αυτό είναι δικό μας γκαφάλια.Ρε συ ήξερες απ΄ έξω το άρθρο 24 παρ. 2.1, 2.2 του Κτηριοδομικού Κανονισμού; Η Δομή είσαι. Έτσι δεν είναι;

     • Είναι μέρος της εισφοράς σε γη, για κοινόχρηστο χώρο.
      Αυτό ισχύει σε όλο τον κόσμο. Εδώ οι ατομιστές Έλληνες δεν το αναλαμβάνουν, όπως κάνουν σε όλα, για αυτό έχουμε την χώρα που μας αξίζει, με τους Ελληναράδες όπως εσένα, που δεν ξέρεις να βρίσκεις ένα νόμο στο διαδίκτυο.

      • Καταπληκτικό. Το πληκτρολόγησα και το βγάζει πρώτο πρώτο. Σε ευχαριστώ ρε φίλε, ανοίγεις δρόμους στους αμαθείς.
       Επί ΣΥΡΙΖΑ δεν σε είδα όμως τόσο ζωηρό, να προστατεύεις έτσι το Δημόσιο. Σε ξέρουν και τα πεζοδρόμια πλέον, ποιος είσαι.
       Έτσι δεν είναι;

      • Δηλαδή, εγώ την Τρίτη βάζω δυό εργάτες και φτιάχνουν τις γούρνες που έχει το πεζοδρόμιο έξω από το σπίτι μου; Να βάλω κι ένα ωραίο αντιολισθητικό πλακάκι εμπριμέ που έχω; Θέλω και δέντρα, τα βάζω, έτσι; Γουστάρω!

    • Ατομιστή, πρόσεξε. Για να κάνεις αυτές της εργασίες στο πεζοδρόμιο που είναι δική σου ευθύνη, βάσει του άρθρου μπλα-μπλα, πρέπει να βγάλεις άδεια εργασιών μικρής κλίμακας, βάσει του άρθρου 29 του νόμου 4495/17, ειδάλλως πας μέσα. Μέχρι να βγει, πέφτε μέσα.
     Έτσι δεν είναι Πεζοδρόμια; Δεν φταίω εγώ, εσύ μου άνοιξες τα μάτια.

     • Αν είχες διαβάσει το άρθρο που έστειλες, θα έβλεπες ότι δεν περιλαμβάνει τα πεζοδρόμια.
      Δε χρειάζεται άδεια μικρής κλίμακας, χρειάζεται όμως αίτηση στην Τεχνική Υπηρεσία του αρμόδιου Δήμου και φωτοτυπία τοπογραφικού σχεδίου από το κτηματολόγιο ή από την εκδοθείσα άδεια στην Πολεοδομία.

      • Πάνε εσύ να κάνεις αίτηση στην τεχνική υπηρεσία (με αρέσουν τα κεφαλαία μπροστά) και να βγάλεις φωτοτυπία τοπογραφικού από το κτηματολόγιο. Όταν θα τελειώσεις, θα είσαι συνταξιούχος στα 77.
       Έτσι δεν είναι;

  • “Έτσι δεν είναι”, είσαι και εσύ ο κλασσικός Ελληναράς που σχολιάζει χωρίς να ξέρει, και μετά πετάει τη γνωστή ατάκα του καφενείου, ότι θα τελειώσει τη νόμιμη διαδικασία όταν πάρει σύνταξη. Όταν σας μιλάνε σοβαρά, νομίζετε ότι σας κάνουν πλάκα.
   Έχεις τη χώρα που σου αξίζει, με τα αυθαίρετα και τον ατομισμό σας που την κατάντησε όπως σας αξίζει.

   • Στα έργα υποδομής για τα οποία πληρώνει αδρά εισφορά σε χρήμα ο πολίτης δεν εντάσσονται τα πεζοδρόμια? Μήπως και τους χάλια δρόμους να τους πληρώσει ο πολιτης να ησυχασετε?

    • – o Δήμος μπορεί να σου χρεώσει πεζοδρόμια και να τα κάνει μετά αυτός, με διαδικασίες δημοσίου. Αν θες έτσι κάνε αίτηση.
     -Τα ανταποδοτικά τέλη των Δήμων, δεν έχουν δαπάνες για πεζοδρόμια. Αν θες αν αυξηθούν τα τέλη, να λες όλη την πρόταση
     -“Χαιρετίσματα” δίνουν καραβιές νέων που εγκαταλείπουν τη χρεωκοπημένη χώρα που φτιάξατε η γενιά του Πολυτεχνείου. Αν είχαυε πάει σε καμιά τριτοκοσμική χώρα η γενιά σας , θα ήταν καλύτερη η Ελλάδα.

   • Έχεις δίκιο πεζοδρόμιε, σου χαλάσαμε την όμορφη χώρα που σου κληροδότησαν οι ομοϊδεάτες σου. Φύγε αδερφέ, πήγαινε Αμερική ή όπου αλλού αισθάνεσαι ότι ανήκεις.

   • Πεζοδρόμια, εάν πέσεις και σπάσεις το πόδι σου στο πεζοδρόμιο – το απεύχομαι- να κάνεις αγωγή στον ιδιοκτήτη του οικοπέδου- οικοδομής, έτσι όπως τα περιγράφεις πιο πάνω. Επικαλέσου τον Κτηριοδομικό κανονισμό και θα δικαιωθείς.

    • Ακριβώς αυτό ισχύει, ο παρόδιος ιδιοκτήτης φταίει σε αγωγές, για βλάβες στα πεζοδρόμια που δεν οφείλονται σε έργα άλλων και δεν έχουν προλάβει να τα επισκευάσουν.Υπάρχουν πολλές δικαστικές αποφάσεις ήδη, κατά του παρόδιου ιδιοκτήτη.

     • Τώρα μόλις κατάλαβα, ότι είσαι από την Αμερική, εκεί όπου καταδικάζονται οι κατασκευαστές πλυντηρίων, που δεν έχουν ταμπελάκι (στο πλυντήριο) όπου αναγράφεται ΜΗ ΒΑΖΕΤΕ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΕΝΤΟΣ.
      Διευκρίνιση: Για τους Αφροαμερικανούς δεν χρειάζεται ταμπέλα, άλλωστε αυτοί είναι όλοι χοντροί και δεν χωράνε μέσα.

      • Eίσαι τόσο άσχετος , που δεν μπορείς να βρεις με ένα απλό google search τις καταδικαστικές αποφάσεις κατά παρόδιων ιδιοκτητών στην Ελλάδα, για ατυχήματα στα πεζοδρόμια τους, αλλά θέλεις να μας πεις κατά τα άλλα τι γίνεται στις ΗΠΑ…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης