"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

25.7 C
Trikala

Tρικαλινές επιχειρήσεις μεταφέρουν την έδρα στη Βουλγαρία

Σχετικά άρθρα

lafarm

epixeirisi-ergatis

Επιχειρήσεις μεταφέρονται στη γειτονική Βουλγαρία ή αρκούνται στο να μεταφέρουν την έδρα τους διατηρώντας εδώ τις λειτουργικές τους μονάδες.
Δεν γνωρίζουμε αν τα στοιχεία είναι ακριβή, αλλά τελευταία ο αριθμός τους είναι μεγάλος και διευρύνεται διαρκώς. Μόνο από τα Τρίκαλα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που μετακινήθηκαν το τελευταίο διάστημα στη γειτονική χώρα ανέρχονται σε δεκάδες!
Ουσιαστικά στην Ελλάδα το επιχειρείν, με 29% φόρο στα κέρδη (!) και προκαταβολή φόρου 100% (!) βρίσκεται πλέον υπό διωγμό. Από πού να βγουν αυτά τα λεφτά σε μια ρημαγμένη αγορά;
Όποιοι λοιπόν μεταφέρουν την έδρα τους είναι προφανές ότι το κάνουν για να γλυτώσουν την φοροκαταιγίδα καθώς στη γειτονική χώρα, η οποία ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο φόρος επί των κερδών είναι μόλις 10%!
Είναι δυνατόν να πατήσει άνθρωπος του πόδι του στη χώρα μας για να επενδύσει;
εφημερίδα
Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αν θέλουν να πάνε στη Βουλγαρία, να πάνε. Όμως και τα προϊόντα τους να τα πουλήσουν στους Βούλγαρους. Όχι να τα παράγουν στο εξωτερικό και να μας τα πλασάρουν για ελληνικά διότι μόνο ελληνικά δεν θα είναι. Ας προσπαθήσουν να μείνουν εδώ ( με κόστος φυσικά) αλλά μόνον έτσι θα βοηθήσουν στον περιορισμό της ανεργίας στον τόπο μας. Που είναι ο πατριωτισμός τους; (Έτσι είναι ο καπιταλισμός θα μου πείτε) Ο.κ. Μήπως τελικά το σύνθημα ¨Μένουμε Ευρώπη¨ σήμαινε ¨Πάμε Βουλγαρία¨;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης