Θύελλα στη Βουλή με Σαλμά που ζήτησε να ανοίξει ξανά η υπόθεση Novartis: Κατέθεσε SMS κατά Άδωνι, «δικαίωση» είδε ο Πολάκης

Σχετικά άρθρα

 

Θύελλα προκάλεσε στη Βουλή η τοποθέτηση του Μάριου Σαλμά στο πλαίσιο της συζήτησης του αιτήματος για την

άρση της ασυλίας του μετά από μήνυση του Άδωνη Γεωργιάδη για συκοφαντική δυσφήμηση. Ο ανεξάρτητος βουλευτής, πρώην βουλευτής της ΝΔ ζήτησε να ανοίξει ξανά η υπόθεση Novartis ενώ κατέθεσε στα πρακτικά sms σχετικά με την εν λόγω υπόθεση αλλά και σχετικά με τις καταγγελίες του περί «παθητικής δωροδοκίας» του υπουργού Υγείας.

Σε σχέση με τη Novartis, ο Μάριος Σαλμάς κατήγγειλε πως ο Άδωνις Γεωργιάδης «όσο δημόσια ωρύονταν για τους μάρτυρες της Novartis, συνομιλεί με έναν από αυτούς, όσο είναι προστατευόμενος μάρτυρας -τον Μανιαδάκη, ως Αναστασίου- και του υποδεικνύει την κατάθεσή του, πώς θα την καθορίσει με αντάλλαγμα ότι θα του το ξεπληρώσει». Σημείωσε επιπλέον ότι την ώρα που ο ίδιος ως βουλευτής της ΝΔ είχε κάνει στον Μανιάδάκη –«που ήταν ο ψευδομάρτυρας που με έμπλεξε»– κατηγορώντας τον για ψευδομαρτυρία εναντίον του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Άδωνις Γεωργιάδης τον απάλλασσε με ένορκη διοικητική κατάθεση.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής, κατέθεσε sms μεταξύ των οποίων μήνυμα με το οποίο ζητούσε εξηγήσεις από τον κ. Γεωργιάδη διότι συνομιλούσε με τον μάρτυρα Μανιαδάκη, ενώ σε άλλο μήνυμα που αντάλλαξαν οι δύο τους ο κύριος Γεωργιάδης είπε ότι στη δίκη ήταν με τον Μανιαδάκη διότι «του είχα υποσχεθεί όταν δεν υποχώρησε στη Τουλουπάκη, εγώ υποσχέσεις κρατάω».

Επίσης, ο Μάριος Σαλμάς κατήγγειλε ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης «έχει σχέση με τη διαπλοκή», καθώς «χρησιμοποιώντας την εξουσία, ζήτησε από επιχειρήσεις να χρηματοδοτούν μέσα ενημέρωσης για να κάνει ο ίδιος καριέρα». Είπε δε πως μπορεί να το αποδείξει. Σημείωσε πως ο υπουργός Υγείας «μέσα στην κρίση της χώρας, τότε που κόβονταν οι μισθοί και οι συντάξεις ζητούσε από τον πρόεδρο των Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας και αντιπρόεδρο της Novartis, κ. Φρουζή, να δίδει χρήματα σε μέσα ενημέρωσης» για να εμφανίζεται ο ίδιος. Αυτό, είπε σε κάθε περίπτωση είναι «παθητική δωροδοκία και ο ορισμός της διαπλοκής». Διαβάζοντας ένα από τα sms Γεωργιάδη που κατέθεσε στα πρακτικά, ανέφερε: «Η κ. τάδε πήρε διαφήμιση από τη Novartis σε νόμιμο σάιτ, το αίτημά μου στον Φρουζή να της δώσει έγινε όταν δεν ήμουν πλέον υπουργός Υγείας, εγώ ποτέ δεν είπα ότι δε μιλούσα με τον Φρουζή».

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης