To “ΠΟΤΑΜΙ” Θεσσαλίας στηρίζει Γιάνη Βαρουφάκη Reviewed by Momizat on . Ως Γραμματέας της περιφέρειας Θεσσαλίας για το Ποτάμι είμαι επιφορτισμένος να ανεβάσω την παρακάτω ανακοίνωση της Τ.Ο. ν. Λάρισας με την οποία συντάσσομαι πλήρω Ως Γραμματέας της περιφέρειας Θεσσαλίας για το Ποτάμι είμαι επιφορτισμένος να ανεβάσω την παρακάτω ανακοίνωση της Τ.Ο. ν. Λάρισας με την οποία συντάσσομαι πλήρω Rating: 0

To “ΠΟΤΑΜΙ” Θεσσαλίας στηρίζει Γιάνη Βαρουφάκη

To “ΠΟΤΑΜΙ” Θεσσαλίας στηρίζει Γιάνη Βαρουφάκη

Ως Γραμματέας της περιφέρειας Θεσσαλίας για το Ποτάμι είμαι επιφορτισμένος να ανεβάσω την παρακάτω ανακοίνωση της Τ.Ο. ν. Λάρισας με την οποία συντάσσομαι πλήρως.

Δημήτρης Σακατζής

Συνεργασία Τοπικής Οργάνωσης του Ποταμιού ν. Λάρισας με Προπαιδευτικά Κινήματα (ΜέΡΑ25) Αποτελεί κοινή αντίληψη ότι η Ευρώπη διολισθαίνει στο λαϊκισμό, το φασισμό και τον απομονωτισμό.

Από τη μια πλευρά νεοφασιστικά μορφώματα απειλούν ευθέως τα δημοκρατικά κινήματα σε όλη την Ευρώπη και από την άλλη διάφορες οικονομικές ελίτ αγνοούν πλήρως τον ανθρώπινο παράγοντα και τις συνέπειες των πολιτικών που χαράζουν. Τα πραγματικά προοδευτικά κόμματα δεν μπορούν πλέον να αγνοούν την πραγματικότητα όπως αυτή διαμορφώνεται από την διαρκή ύφεση που βασανίζει τη Χώρα για περίπου μια δεκαετία.

Προφανώς η ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας οφείλει να είναι αδιαπραγμάτευτη. Ανάλογη όμως στάση αλληλεγγύης και έμπρακτης συμπαράστασης πρέπει να δείξει και η Ευρώπη προς την Ελλάδα που παρότι εφάρμοσε όλα τα Μνημόνια δεν έχει καταφέρει να επανέλθει σε μια οικονομική ομαλότητα που είναι απαραίτητη για την προσέλκυση επενδύσεων.

Η λύση οφείλει και πρέπει να είναι Ευρωπαϊκή. Μετά από την τακτική σύσκεψη που γίνεται την πρώτη Δευτέρα κάθε μήνα, όλα τα μέλη και τα στελέχη του Ποταμιού στην Λάρισα αποφασίσαμε κατά πλειοψηφία να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με το ΜέΡΑ25 για την δημιουργία ενός ισχυρού Μετώπου που θα αντιμετωπίσει το καθεστώς της στασιμοχρεοκοπίας που έχει επέλθει από την αδυναμία κατανόησης από τους τεχνοκράτες των Βρυξελλών των πραγματικών προβλημάτων του Ελληνικού Λάου .

Συντάσσουμε τις δυνάμεις μας με τον Γιάνη Βαρουφάκη γιατί θεωρούμε ότι είναι ο μοναδικός Ευρωπαίος πολιτικός που διαθέτει τις απαιτούμενες οικονομικές γνώσεις, αλλά και την Ευρωπαϊκή κουλτούρα να προτείνει ένα διαφορετικό μείγμα οικονομικής πολιτικής που θα επαναπροσδιορίσει την αρχιτεκτονική του Ευρώ στα πλαίσια των πανανθρώπινων – πανευρωπαϊκών αξίων.

Η απόφαση μας αυτή δεν θεωρούμε ότι μας θέτει εκτός του Ποταμιού αλλά πιστεύουμε ότι αποτελεί την απαρχή ευρύτερων συνεργασιών σε υπερεθνικό επίπεδο.

Το κίνημα του Γιάνη Βαρουφάκη έχει υποψήφιους πολίτες από όλα τα Ευρωπαϊκά κράτη που είναι το πραγματικά ζητούμενο. Εμείς ως Ποτάμι θέλουμε να βρεθούμε όχι απέναντι αλλά μαζί με τους Ευρωπαίους πολίτες στην προσπάθεια εξεύρεσης πραγματικής λύσης για το πρόβλημα του Ελληνικού λαού.

Σε αυτή την μάχη δεν πρέπει να λείψει κανένας γιατί δεν περισσεύει κανένας. Καλούμε το Σταύρο Θεοδωράκη να ακολουθήσει το παράδειγμα μας και να προχωρήσει σε επαφές στο ανώτατο επίπεδο με κάθε πολιτικό που έχει ευρωπαϊκή εμπειρία ώστε να σχηματίσει ένα νέο ανατρεπτικό φιλοευρωπαϊκό μέτωπο.

Αυτό που ξεκινάμε σήμερα με το Γιάνη είναι αρχή του κινήματος των απλών αλλά υπεύθυνων φιλελεύθερων Ευρωπαίων πολιτών. Υπερβαίνει τα στενά κομματικά και εθνικά πλαίσια και για αυτό θα πρέπει να αντιμετωπιστεί όχι ως μια μικροκομματική στρατηγική αλλά ως μια ευρύτερη υπερεθνική προσπάθεια.

Υ.Γ. Τον Γιάνη Βαρουφάκη τον γνωρίσαμε μέσα από το Protagon, ως γνήσιοι ποταμίσιοι δεν πάψαμε ποτέ να τον εκτιμούμε αν και διαφωνήσαμε σε κάποιες από τις απόψεις του. Τώρα όμως είναι η ώρα για το μεγάλο βήμα των ενεργών πολιτών, για το μεγάλο βήμα της Ελλάδας. Αφήνουμε πίσω ότι μας χωρίζει και κρατάμε ότι μας ενώνει. Ξεκινάει μια καινούργια ΜέΡΑ(25) για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Καλό Αγώνα!

Σχόλια (1)

Αφήστε το σχόλιο σας