"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

36.8 C
Trikala

To τυρί & η φάκα: Πώς ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ πιάστηκε στη… μάσκα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Όταν την περασμένη Παρασκευή ο (παμπόνηρος) υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος τηλεφωνούσε στον (μάλλον αφελή, όπως αποδεικνύεται) πρόεδρο της ΚΕΔΕ και του ανακοίνωνε την πρόθεση του πρωθυπουργού, μετά την κατακραυγή, να δοθούν χρήματα από το κεντρικό κράτος, προκειμένου να διανεμηθούν μάσκες στα σχολεία από τους δήμους, ο κ. Παπαστεργίου πέταξε από τη χαρά του.

Πόσο μάλλον όταν ο υπουργός τον ενημέρωσε ότι θα μεταφέρει χρήματα από το ΥΠΕΣ στην ΚΕΔΕ ώστε να κάνει εκείνη τον διαγωνισμό για την προμήθεια. Επιτέλους, είπε μέσα του, μετά την πλατφόρμα για τα αδήλωτα τετραγωνικά, μου δίνεται ακόμη μία ευκαιρία να αναδείξω τις ικανότητές μου και μαζί και αυτές την (νέα) ΚΕΔΕ (μου).

Γι’ αυτό και δεν ενημέρωσε κανένα από τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΚΕΔΕ παρά μόνο το δεξί του χέρι, τον διευθυντή της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Γιάννη Καραγιάννη. Αν και ο κ. Καραγιάννης, που κλήθηκε να «τρέξει» το πρότζεκτ,  εξέφρασε από την αρχή τις αντιρρήσεις του, τονίζοντας ότι η ΚΕΔΕ δεν έχει κάνει ποτέ τέτοιο διαγωνισμό και, κυρίως, ότι τα χρονοδιαγράμματα είναι ασφυκτικά, ο πρόεδρος είχε ήδη αποφασίσει.

Είχε, δηλαδή, δει, μόνο το τυρί και όχι τη φάκα.

Αυτή φαίνεται ότι την κατάλαβε χθες όταν κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του στη, μέσω τηλεδιάσκεψης, συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ, αφενός αναγκάστηκε να απολογείται καθώς ο α΄αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ ‘αφησε υπονοούμενα για συγκεκριμένες εταιρείες ,λέγοντας ότι ¨δεν τα παίρνουμε” και αφετέρου όταν ο (παμπόνηρος) Τάκης ‘εριχνε το “μπαλάκι” στους δήμους . Και, κυρίως, όταν λίγο αργότερα με ανακοίνωση του το δημοσιοποιούσε τονίζοντας ότι «ζήτησε ενημέρωση και επιτάχυνση των διαδικασιών, προκειμένου οι Δήμοι να είναι έτοιμοι να διαθέσουν τις μάσκες δωρεάν από την πρώτη ημέρα του σχολικού έτους»

Τότε, ο κ. Παπαστεργίου άρχισε τα μισόλογα, λέγοντας ότι «μπορεί να μην προλάβουμε» και δεν θα φταίμε εμείς, γεγονός που εκείνος με την σειρά του δημοσιοποίησε «Τυχόν καθυστερήσεις που μπορεί να προκύψουν κατά τον έλεγχο των προσφορών ή τυχόν ενστάσεις από ενδιαφερόμενους δεν μπορούν να αποκλειστούν καθώς προβλέπονται από τις σχετικές διαδικασίες που διέπουν τους δημόσιους διαγωνισμούς και φυσικά αυτό δεν μπορεί να είναι ευθύνη της ΚΕΔΕ», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Μόνο, που ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ είχε ήδη πιαστεί στην φάκα που του είχε στήσει ο υπουργός Εσωτερικών.

Και γνωρίζει ότι, αν δεν είναι [που όπως παραδέχεται και η ίδια η ΚΕΔΕ , δεν θα είναι, αν το πρώτο κουδούνι χτυπήσει στις 7 Σεπτεμβρίου] οι μάσκες στα σχολεία, όλοι θα δείχνουν εκείνον.

Και πρώτος απ’ όλους ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

aftodioikisi.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

 1. Έχω πολλές απορίες με το θέμα. Και ξεκινώ, από πότε η ΚΕΔΕ παίζει τον ρόλο του γραφείου προμηθειών του Υπουργείου Εσωτερικών και του Υπουργείου Παιδείας.

  «Μέσος όρος ανά μαθητή είναι 4,5 ευρώ (…) Κάθε μαθητής θα λάβει δύο υφασμάτινες μάσκες».
  «Μέσος όρος ανά μαθητή είναι 4,5 ευρώ (…) Κάθε μαθητής θα λάβει δύο υφασμάτινες μάσκες» αναφέρει η ανακοίνωση της ΚΕΔΕ.

  Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη ανακοίνωση, «μέσος όρος ανά μαθητή είναι 4,5 ευρώ και τα χρήματα θα δοθούν μέσα από το πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ” μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2020. Κάθε μαθητής θα λάβει δύο υφασμάτινες μάσκες».

  Δηλαδή δύο (2) προστατευτικές μάσκες που προβλέπονται ανά μαθητή κοστίζουν 4,5 ευρώ!

  Δεδομένου ότι ακόμα και στη λιανική πώληση μια υφασμάτινη μάσκα κοστίζει μεσοσταθμικά 1-1,5 ευρώ, δυσκολεύεται κανείς να υπολογίσει πώς οι δύο μάσκες -που προφανώς θα παραγγελθούν σε τιμή χονδρικής- κοστολογούνται για το κράτος στα 4,5 ευρώ.
  Πέρα από το ότι αν πράγματι προβλέπονται 4,5 ευρώ για δύο μάσκες ανά μαθητή, τα 6,2 εκατ. ευρώ της α’ φάσης του προγράμματος που ανήγγειλε ο κ. Θεοδωρικάκος δεν μπορούν να καλύψουν ούτε το 1/3 των αναγκών, είναι αν μη τι άλλο σκανδαλώδες το δυσανάλογο κόστος που αναλαμβάνει το Δημόσιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης