Η επιτυχία των νεοφιλελεύθερων είναι ότι πέτυχαν να πείσουν ικανή μάζα των πολιτών που ανήκουν στις υποτελείς τάξεις ότι η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και της εκχώρησης τομέων της οικονομίας στο αρπακτικό κεφάλαιο είναι προς το συμφέρον τους, ότι μπορεί να υπάρξει πολιτική γουίν-γουίν και για την πλουτοκρατία και για τους από κάτω.
Έτσι, άνθρωποι του μόχθου βρέθηκαν να περιμένουν ως μάννα εξ ουρανού την απεμπόληση του δημόσιου χαρακτήρα των τηλεπικοινωνιών, της ενέργειας, των επικοινωνιών, του νερού, της υγείας και της παιδείας.
Πολλοί από αυτούς είναι καμένοι από τη μεγάλη αναδιανομή πλούτου που έγινε στο χρηματιστήριο, αλλά αυτό δε στάθηκε αρκετό για να τους πείσει για την απληστία του κεφαλαίου.
Μετά ήρθαν τα μνημόνια και φτάσαμε να περιμένουμε ως θεατές ενός ριάλιτι το κύμα των ανατιμήσεων που σαρώνει τους προϋπολογισμούς των νοικοκυριών και θα εξαθλιώσει ακόμη περισσότερο τους πληβείους.



