Βιλανάκηδες: Δεσμεύεται η πολυτελής βίλα στη Λάρισα-Αποζημίωσαν θύμα τους

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μία από τις πρώτες ουσιαστικές εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση της οικογένειας Βιλανάκη καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες, καθώς θύμα της φερόμενης απάτης με τις «χρυσές λίρες» αποζημιώθηκε πλήρως, λαμβάνοντας πίσω το σύνολο των χρημάτων που είχε καταβάλει.

Μέλος της οικογένειας Βιλανάκη υπέγραψε ιδιωτικό συμφωνητικό με στενό συγγενικό πρόσωπο της επιχειρηματία από τη Μύκονο Άντζελας Ευαγγελίας Γρυπάρη, επιστρέφοντας το ποσό των 175.000 ευρώ που είχε δοθεί για την υποτιθέμενη αγορά χρυσών λιρών. Πρόκειται για την πρώτη γνωστή περίπτωση κατά την οποία θύμα της συγκεκριμένης υπόθεσης λαμβάνει πίσω ολόκληρο το ποσό που είχε καταβάλει, εξέλιξη που αναμένεται να δημιουργήσει νέα δεδομένα και για άλλους παθόντες που διεκδικούν την αποκατάσταση της ζημίας που υπέστησαν.

Σημειώνεται ότι η αποζημίωση των θυμάτων σε περιπτώσεις οικονομικών εγκλημάτων προβλέπεται από τον θεσμό της ποινικής συνδιαλλαγής και αυτό λειτουργεί ως ελαφρυντικό για τους δράστες που έχουν αποζημιώσει τα θύματά τους.

Η βίλα με το ελικοδρόμιο

Την ίδια ώρα, οι δικαστικές και διοικητικές διαδικασίες γύρω από τα περιουσιακά στοιχεία της οικογένειας προχωρούν. Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στα ακίνητα που αναμένεται να δεσμευθούν από το Ελληνικό Δημόσιο βρίσκεται και η πολυσυζητημένη βίλα στη Γιάννουλη Λάρισας, η οποία είχε βρεθεί στο επίκεντρο της έρευνας των αρχών λόγω του εντυπωσιακού μεγέθους και των πολυτελών εγκαταστάσεών της.

Το συγκεκριμένο ακίνητο είχε προκαλέσει αίσθηση κατά τις έρευνες του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της ΔΑΟΕ, καθώς στις εγκαταστάσεις του περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, ιδιωτικό ελικοδρόμιο, πολυτελείς διαμορφώσεις εξωτερικών χώρων και ειδικά διαμορφωμένοι χώροι αναψυχής. Ενδεικτικό της πολυτέλειας που διαπίστωσαν οι ερευνητές είναι το γυμναστήριο που εντοπίστηκε σε ξεχωριστό χώρο από το κεντρικό οίκημα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, μόνο ο εξοπλισμός και η κατασκευή του συγκεκριμένου χώρου φέρεται να κόστισαν περίπου 60.000 ευρώ.

Βιλανάκηδες: Δεσμεύεται η πολυτελής βίλα με το ελικοδρόμιο στη Λάρισα, η αποζημίωση σε θύμα τους
Υπενθυμίζεται ότι η έρευνα του λεγόμενου «ελληνικού FBI» είχε φέρει στο φως παράνομο οπλισμό, χρυσές λίρες και σειρά ακινήτων υψηλής αξίας, τα οποία αποδίδονται σε πρόσωπα που, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, δήλωναν μηδενικά εισοδήματα και εμφανίζονταν ως σκηνίτες.

Οι εξελίξεις γύρω από τη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων θεωρούνται ιδιαίτερα σημαντικές, καθώς ανοίγουν τον δρόμο ώστε, εφόσον το προβλέψουν οι νόμιμες διαδικασίες και υπάρξουν οι σχετικές δικαστικές αποφάσεις, μέρος της περιουσίας να αξιοποιηθεί για την ικανοποίηση απαιτήσεων θυμάτων που υποστηρίζουν ότι εξαπατήθηκαν από το συγκεκριμένο κύκλωμα.

Πηγή: protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης