"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

26.2 C
Trikala

Xάος στο τοπικό πολιτικό σκηνικό – 3 έδρες και μονοσταυρία ο νομός Τρικάλων στις εθνικές εκλογές

lafarm

Σχετικά άρθρα

Φωτιά το τοπικό πολιτικό σκηνικό, βάζει το ενδεχόμενο στην επόμενη βουλή ο Νομός Τρικάλων να έχει τρεις αντί για τέσσερις βουλευτές και οι εκλογές να γίνουν με μονοσταυρία αντί για δισταυρία.

Όταν η ΕΛΣΤΑΤ οριστικοποιήσει τα τελικά αποτελέσματα θα έχουμε επαναπροσδιορισμό των εκλογικών εδρών.

Αυτό προκύπτει από δηλώσεις κορυφαίων υπουργών κάτι το οποίο σημαίνει αλλαγή του εκλογικού χάρτη και στον Νομό Τρικάλων ,προκαλώντας κοσµογονικές αλλαγές στα εκλογικά δεδομένα.

Αυτό σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι η επόμενη εκλογική αναμέτρηση -αρχικά µε την απλή αναλογική και στη συνέχεια µε τον νόµο Θεοδωρικάκου- θα διεξαχθεί µε τα στοιχεία της απογραφής του 2021 και όχι µε αυτά του 2011.

Αυτό ισχύει σε όλη την Ελλάδα με την Αττική να κερδίζει έδρες στις περισσότερες εκλογικές περιφέρειες, ενώ το ίδιο συμβαίνει και στη Α’ Θεσσαλονίκης.

Τα κομματικά στα Τρίκαλα επιτελεία έχουν πάρει φωτιά. Γράφουν, σβήνουν και πιθανολογούν τις επιπτώσεις στην κοινοβουλευτική τους δύναμη.

Σήμερα στο νομό μας η ΝΔ έχει τρεις έδρες και μια έδρα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα , μία έδρα εκλέγει η ΝΔ, μία ο ΣΥΡΙΖΑ και μία το Πασοκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι τετραεδρικές που θα γίνουν τριεδρικές είναι η Καρδίτσα, η Πέλλα, η Πιερία, τα Τρίκαλα, οι Κυκλάδες.

Εδώ και αρκετά χρόνια στις εκλογές στον νομό Τρικάλων οι ψηφοφόροι είχαν το δικαίωμα να θέσουν στο ψηφοδέλτιο, σταυρό σε δύο υποψηφίους.

Αν όμως ο νομός μας χάσει μια έδρα, τότε οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με έναν σταυρό προτίμησης και αυτό αλλάζει εντελώς τις ισορροπίες.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καλύτερα να γίνει μονοεδρική να βγει ο μόνος που αξίζει ο Κώστας ο Σκρέκας ,γιατί όποιος άλλος βγει απο οποιαδήποτε κόμμα θα είναι για τα μπάζα…ειδικά κάτι νεόκοπα ζαβά του ΣΥΡΙΖΑ,είναι η απόλυτη ξεφτίλα να μας εκπροσωπούν στο Εθνικό Κοινοβούλιο..

  2. Θα πέσει πολύ κλάμα ειδικά στο ΣΥΡΙΖΑ., γιατι στη ΝΔ ξέρουμε ποιος θα είναι πρώτος, το ίδιο και στο ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ. Οπότε καταλαβαίνεις ότι στο ΣΥΡΙΖΑ χάνονται και οι τελευταίες ελπίδες για τους παλιούς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης