Xρήστος Σταμόπουλος : Χάρη σιδερένιος !! Reviewed by Momizat on . Απ’ τους κοινωνικούς αγώνες και τα κινήματα στους θεσμούς! Αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος για τον Χάρη Μαντέλλο που ορκίστηκε αυτές τις μέρες Δημοτικός Σύμ Απ’ τους κοινωνικούς αγώνες και τα κινήματα στους θεσμούς! Αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος για τον Χάρη Μαντέλλο που ορκίστηκε αυτές τις μέρες Δημοτικός Σύμ Rating: 0

Xρήστος Σταμόπουλος : Χάρη σιδερένιος !!

xaris

Απ’ τους κοινωνικούς αγώνες και τα κινήματα στους θεσμούς! Αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος για τον Χάρη Μαντέλλο που ορκίστηκε αυτές τις μέρες Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Τρικκαίων.
Ο Χάρης, δημοκράτης και μαχητής εκ φύσεως, έγινε ευρύτερα γνωστός στην κοινωνία για τους αγώνες που έδωσε την τελευταία πενταετία, τόσο για τη δικαίωση των απολυμένων συμβασιούχων του Δήμου Τρικκαίων (ο ίδιος ήταν ένας απ’ αυτούς), όσο και κόντρα στη μνημονιακή λαίλαπα που σάρωσε τα πάντα και τους σύγχρονους γερμανοτσολιάδες-υπερασπιστές της.
Είδαμε τον Χάρη στα πέντε χρόνια του μνημονιακού καθεστώτος ν’ αγωνίζεται ασταμάτητα για (και με) τους αδύναμους, τους εργαζόμενους, τους απολυμένους, τους άνεργους, τους από κάτω! Στο πλευρό, για επανασύνδεση, σ’ όσους έκοψε το ρεύμα η ΔΕΗ ή το νερό η ΔΕΥΑΤ. Στο πλευρό όσων αδυνατούν να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ, χαράτσια, άδικους φόρους, τέλη κυκλοφορίας. Συμμετέχοντας στο δραστήριο κίνημα κατά των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών για τη σωτηρία της πρώτης κατοικίας και της λαϊκής περιουσίας. Συμμετέχοντας στον αγώνα κατά των διοδίων και στο κίνημα των πλατειών. Μαχητικός συνοδοιπόρος στην «παρέλαση του λαού» τον Οκτώβρη του 2011 και τις ασταμάτητες παρεμβάσεις και διαμαρτυρίες του Μετώπου Λαού για να μπει τέρμα στα καγκελόφραχτα Τρίκαλα και την αστυνομοκρατία στις μνημονιακές παρελάσεις της ντροπής. Με συνέπεια στο πλευρό του δίχρονου αγώνα των απολυμένων συναδέλφων του δημοσιογράφων της ΕΡΤ, μετά το επονείδιστο μαύρο του Ιούνη 2013 από την δοσιλογική κυβέρνηση Σαμαρά.
XARIS
Είδαμε τον Χάρη στους λαϊκούς αγώνες για επανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας και της δημοκρατίας στη χώρα μας. Ανυποχώρητος στους αγώνες ενάντια στους μνημονιακούς δολοφόνους του λαού μας. Συγχρόνως πολέμιος του εφησυχασμού και της επανάπαυσης των πολιτών, διδάσκοντας με το καθημερινό παράδειγμά του πως μόνο αν αγωνισθούμε οι ίδιοι, θα σωθούμε!
Ο Χάρης συμμετείχε σ’ όλους τους αγώνες του λαού χωρίς διακρίσεις. Ήταν στην κυριολεξία πανταχού παρών! Συμμετείχε, γιατί τον έπνιγε το άδικο και ήθελε το δίκιο. Αγωνιστής χωρίς σκοπιμότητες, ιδεοληψίες και δογματισμούς. Χωρίς κομματικές εξαρτήσεις ή εξαρτήσεις από συμφέροντα. Απέδειξε ότι δεν χρωστάει σε κανέναν και δεν έχει σκελετούς στην ντουλάπα. Αγωνίζεται με εντιμότητα και ήθος. Είναι απλός, λαϊκός, αυθόρμητος. Γι’ αυτό ίσως από κακόπιστους ή ρηχούς χαρακτηρίζεται «γραφικός».
Ο Χάρης μάχεται αταλάντευτα τα μνημόνια που λεηλατούν τη χώρα και κατακρεουργούν τα δικαιώματα των εργαζομένων και των πολιτών, που καταργούν τη δημοκρατία στον τόπο που γεννήθηκε. Στον αγώνα του αυτόν συνελήφθη, κρατήθηκε, δικάστηκε, αθωώθηκε, αλλά … οι εκκρεμότητες για τους αγώνες του με τη Δικαιοσύνη συνεχίζονται!
Ο Χάρης, σε αντίθεση με πολλούς δημοτικούς συμβούλους ή βουλευτές που μαθαίνουμε το όνομά τους μετά την εκλογή τους, αναγνωρίστηκε πρώτα για την κινηματική πολιτική του δράση και κατόπιν, ως φυσιολογικός καρπός, ήρθε η εκλογή του ως Δημοτικού Συμβούλου. Ο Χάρης, ίσως είναι ο μοναδικός αιρετός που γνωρίζει αυτοπροσώπως σχεδόν όλους τους ψηφοφόρους του! Ο Χάρης δεν άντλησε κύρος και ψήφους απ’ τον Συνδυασμό («ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ»), με τον οποίο εκλέχτηκε ως συνεργαζόμενος, αλλά αντίθετα πρόσθεσε σ’ αυτόν ψήφους και κοινωνική απήχηση. Ο Χάρης αποτελεί το μοντέλο του «πολιτευόμενου» (τι άχαρη λέξη!) που δεν αρύεται, αλλ’ αντίθετα προσδίδει κύρος στον θεσμό!
Xaris
Θα προσθέταμε ακόμη πως ο Χάρης είναι αγωνιστής με άποψη, γνώμη και ανεξαρτησία προσωπική! Στους αγώνες ενώνει και δεν διχάζει. Κυρίως όμως είναι άνθρωπος των έργων και όχι των λόγων, αποδειγμένα.
Θα μπορούσαμε να πούμε κι άλλα χωρίς να διατρέχουμε τον κίνδυνο να κατηγορηθούμε για αγιογράφησή του. Σε κάθε περίπτωση ο Χάρης δεν έχει ανάγκη από αγιογραφίες – είναι άλλωστε πολύ νέος ακόμη.
Είμαστε σίγουροι πως ο Χάρης θα είναι η φωνή των κινημάτων στο Δημοτικό Συμβούλιο. Θα είναι ο αγωγός των πραγματικών προβλημάτων των πραγματικών ανθρώπων στον κορυφαίο θεσμό του Δήμου μας και θα μάχεται ανυποχώρητα για τη λύση τους. Είμαστε σίγουροι πως ο Χάρης θα συνδυάζει με επιτυχία τον αγώνα εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου υπέρ των λαϊκών συμφερόντων, της πόλης και όλου του Δήμου. Και θα είναι ο σύνδεσμος του Δ.Σ. με τα κοινωνικά κινήματα.
Τέλος, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και ευτυχείς που ένας δικός μας άνθρωπος, ένας συνοδοιπόρος μας πέντε τώρα συναπτά χρόνια στο Μέτωπο Λαού (αρχικά ως Κίνημα Δεν Πληρώνω), σε καθημερινή σχεδόν βάση, στις συνεδριάσεις μας και τους κοινούς μας αγώνες, αναλαμβάνει «επίσημα» μια θέση λαϊκής ευθύνης.
Σιδερένιος!

Αφήστε το σχόλιο σας