Αλήθεια πώς; Reviewed by Momizat on . Σε ένα πολυπολιτισμικό σχολείο όπως το 2ο ΣΔΕ Τρικάλων, εκδηλώσεις όπως αυτή για την επέτειο της φοιτητικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου, έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρ Σε ένα πολυπολιτισμικό σχολείο όπως το 2ο ΣΔΕ Τρικάλων, εκδηλώσεις όπως αυτή για την επέτειο της φοιτητικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου, έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρ Rating: 0

Αλήθεια πώς;

Αλήθεια πώς;

Σε ένα πολυπολιτισμικό σχολείο όπως το 2ο ΣΔΕ Τρικάλων, εκδηλώσεις όπως αυτή για την επέτειο της φοιτητικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου, έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού μαζί με την παρουσίαση φωτογραφιών και βίντεο, μπορούν να παρουσιαστούν και να συζητηθούν και ανάλογες περιπτώσεις δικτατορικών καθεστώτων από τις χώρες των κρατούμενων μαθητών.
Έτσι, πέρα από τα γεγονότα ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα αίτια που έχουν πάντα να κάνουν με την επέμβαση μεγάλων οικονομικά δυνάμεων , όπως οι ΗΠΑ, αλλά και στις γνωστές σε όλους μας συνέπειες.
Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που δια στόματος κρατούμενου – μαθητή, ακούστηκε η φράση του στρατιώτη που οδηγούσε το άρμα μάχης, Α.Σκευοφύλακα: «Ντρέπομαι γι’ αυτό που ήμουν, γι’ αυτό που έκανα». Και πιο κάτω: «Είχαν μεγάλη ψυχή. Ήταν παλικάρια»
Η γιορτή τελείωσε, τα μικρόφωνα και ο προτζέκτορας έκλεισαν και καθώς μαζεύονταν οι καρέκλες, ένας αλλοδαπός μαθητής μας ρώτησε: « Τόσα που έχετε περάσει από Ναζί και δικτάτορες, πώς μπορεί να υπάρχουν Έλληνες που υποστηρίζουν φασιστικά καθεστώτα;»
Αλήθεια πώς;

Μ.Μ.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και άτομα κάθονται

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή