Διεθνής και στο… μπαλκόνι ο Γ. Χονδρός Reviewed by Momizat on . Ακόμη ένα... σκαλί στις διεθνείς επαφές ανέβηκε ο Γιώργος Χονδρός. Μέχρι τώρα, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ απο τα Τρίκαλα, είχε αναλάβει επαφές με κόμματα στη Γερμαν Ακόμη ένα... σκαλί στις διεθνείς επαφές ανέβηκε ο Γιώργος Χονδρός. Μέχρι τώρα, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ απο τα Τρίκαλα, είχε αναλάβει επαφές με κόμματα στη Γερμαν Rating: 0

Διεθνής και στο… μπαλκόνι ο Γ. Χονδρός

Διεθνής και στο… μπαλκόνι ο Γ. Χονδρός

Ακόμη ένα… σκαλί στις διεθνείς επαφές ανέβηκε ο Γιώργος Χονδρός. Μέχρι τώρα, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ απο τα Τρίκαλα, είχε αναλάβει επαφές με κόμματα στη Γερμανία και την Αυστρία κυρίως, παίρνοντας μέρος σε καμπάνιες υπέρ της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ ή υπέρ του ΟΧΙ ή εκπροσωπώντας το κόμμα. Πλέον, στη χθεσινή συγκέντρωση – την πολύ μεγάλη συγκέντρωση – του κόμματος στο Σύνταγμα, είχε κι έναν άλλον ρόλο: συνοδεύοντας τον Γκρέγκορ Γκίζι (πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Die Linke), ήταν και ο μεταφραστής του στην ομιλία του στη συγκέντρωση. Εκεί, σε γενικέ γραμμές ο κ. Γκίζι είπε πως η ελληνική κυβέρνηση στις πολύ δύσκολες διαπραγματεύσεις και στις δυσκολότερες που ήταν με τη Γερμανία, αυτό που κατάφερε ήταν το καλύτερο που μπορούσε να γίνει. Επισήμανε ότι με ένα γκρέξιτ οι κίνδυνοι θα ήταν απρόβλεπτοι. Ο κ. Γκίζι τόνισε ορισμένους λόγους “γιατί” να ψηφίσει κανείς μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα: Μόνο μια τέτοια κυβέρνηση, είπε, μπορεί να καταπολεμήσει τη διαφθορά και να εφαρμόσει φορολογική δικαιοσύνη. Ένας ακόμη λόγος, τόνισε, είναι ότι στην ευρωζώνη υπάρχει μόνο μια κυβέρνηση που δεν είναι νεοφιλελεύθερη, αλλά αριστερή και κοινωνική, εκείνη της Ελλάδας και πως εάν επανεκλεγεί οι υπόλοιπες θα έχουν σοβαρό πρόβλημα.
xondros2Στη συγκέντρωση διεθνοποιήθηκε σημαντική η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς μετείχαν επίσης με χαιρετισμό:

ο Πιέρ Λοράν (Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Γαλλίας),
ο Πάμπλο Ιγκλέσιας (επικεφαλής των Ποδέμος)
η Σκα Κέλερ (Ευρωπαίοι Πράσινοι).
Στη συνέχεια, μετά τη συγκέντρωση, ήπιαν όλοι ένα χαλαρό ποτό και συζήτησαν τα της πολιτικής κατάστασης, με τη μίξη πολλών γλωσσών, αλλά μίας συνισταμένης: της ανάγκης εφαρμογής άλλης πολιτικής στην Ευρώπη.

xondros

Η ομιλία και η μετάφραση στο παρακάτω βίντεο

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή