Κλείνει το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Ασκληπιού στα Τρίκαλα – “Λουκέτο” σε 41 υπόκαταστηματα Reviewed by Momizat on . Λουκέτο σε 41 καταστήματα σε όλη τη χώρα βάζει η Εθνική Τράπεζα αφού ξεκίνησε πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου τουλάχιστον 800 εργαζομένων της στις 10 Νοεμβρίου. Από Λουκέτο σε 41 καταστήματα σε όλη τη χώρα βάζει η Εθνική Τράπεζα αφού ξεκίνησε πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου τουλάχιστον 800 εργαζομένων της στις 10 Νοεμβρίου. Από Rating: 0

Κλείνει το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Ασκληπιού στα Τρίκαλα – “Λουκέτο” σε 41 υπόκαταστηματα

Κλείνει το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Ασκληπιού στα Τρίκαλα – “Λουκέτο” σε 41 υπόκαταστηματα

Λουκέτο σε 41 καταστήματα σε όλη τη χώρα βάζει η Εθνική Τράπεζα αφού ξεκίνησε πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου τουλάχιστον 800 εργαζομένων της στις 10 Νοεμβρίου.

Από τα 41 καταστήματα που κλείνουν τα 4 καταστήματα βρίσκονται στη Θεσσαλία: Οδός Ασκληπιού Τρικάλων, Φιλιππούπολη Λάρισας, Οδός Υψηλάντου Καρδίτσας και Παλαμάς Καρδίτσας.

Μετά από ολιγοήμερη καθυστέρηση λόγω της επιβολής του νέου γενικού lockdown η Διοίκηση της Εθνικής τράπεζας έθεσε σε ισχύ από τις (10/11) το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου εργαζομένων, που έχει στόχο την αποχώρηση τουλάχιστον 800 τραπεζοϋπαλλήλων.

Η χρονική σύμπτωση του κλεισίματος καταστημάτων με τη νέα εθελούσια αποτελεί καινοφανή πρακτική στο τραπεζικό σύστημα, καθώς για πρώτη φορά συνδέεται ευθέως το κλείσιμο συγκεκριμένων καταστημάτων με τις αποχωρήσεις υπαλλήλων, με αποτέλεσμα η εθελουσία να γίνεται, σε πολύ μεγάλο βαθμό, αναγκαστική.

Ειδικότερα, την Παρασκευή ανακοινώθηκε ξαφνικά στους διευθυντές 41 καταστημάτων από τη διοίκηση ότι αυτά θα κλείσουν το αμέσως επόμενο διάστημα. Το απασχολούμενο προσωπικό σε αυτά τα καταστήματα, αν υποτεθεί ότι θα αποχωρήσει με την εθελουσία, θα καλύψει σε μεγάλο βαθμό το στόχο της διοίκησης για τουλάχιστον 800 αποχωρήσεις.

Eίναι η πρώτη φορά που ένα πρόγραμμα κλεισίματος καταστημάτων ανακοινώνεται αιφνιδιαστικά και μόλις λίγα 24ωρα πριν την ενεργοποίηση προγράμματος εθελουσίας, όπως συμβαίνει τώρα στην Εθνική. Με αυτό τον τρόπο, το κλείσιμο καταστημάτων μετατρέπεται από μια συνήθη τραπεζική πρακτική αναδιάρθρωσης λειτουργιών σε ένα μηχανισμό άμεσης «καθοδήγησης» προς τους υπαλλήλους που η διοίκηση επιδιώκει να απομακρύνει, με αποτέλεσμα το πρόγραμμα αποχώρησης να χάνει τον εθελοντικό χαρακτήρα του και να μετατρέπεται σε ένα στοχευμένο πρόγραμμα απομάκρυνσης συγκεκριμένων εργαζομένων, οι οποίοι βρίσκονται πλέον σε καθεστώς ισχυρής πίεσης να αποδεχθούν όσα επιχειρεί να επιβάλει η τράπεζα, ή να ρισκάρουν μια εργασιακή περιπέτεια.

Συγκεκριμένα τα 41 καταστήματα που κλείνουν είναι τα εξής :

1. Αγ. Θωμά
2. Οδ. Σοφούλη
3. Περισσού
4. Αγ. Βαρβάρας
5. Μητροπόλεως
6. Σόλωνος
7. Ν. Κόσμου
8. Λεωφ. Δημοκρατίας Πειραιά
9. Πικερμίου
10. Γλυκών Νερών
11. Καλύβιων Αττικής
12. Καματερού
13. Λεωφ. Κηφισίας
14. Κέντρου Αμαρουσίου
15. Λεωφ. Πάρνηθος Μενιδίου
16. Μαραθώνα
17. ΟΤΕ Αμαρουσίου
18. Κυλλήνης
19. Πλ.Ομονοίας Πάτρας
20. Φηρών
21. Νάουσας Πάρου
22. Σύρου (Νεώριο)
23. Παραλίας Καλαμάτας
24. Διαβατών
25. Αμύνταιου
26. Βόνιτσας
27. Κόνιτσας
28. Παλαμάς Καρδίτσας
29. Φιλιατών
30. Σκύδρας
31. Ν. Κρήνης
32. Φάρκαινας Χίου
33. Ολύμπου Κατερίνης
34. Οδ. Σαράντα Εκκλησιών Ξάνθης
35. Οδ. Ασκληπιού Τρικάλων
36. Κέντρου Πόλεως Ιωαννίνων
37. Μαλεσίνας
38. Φιλιππούπολης Λάρισας
39. Πολίχνης
40. Οδ. Υψηλάντου Καρδίτσας
41. Νευροκοπίου

Σχόλια (1)

  • Nothingman

    Κλείστε και το κεντρικό!!!
    Έτσι κι αλλιώς με ενα κατάστημα θα είναι αδύνατο να εξυπηρετηθεί οποιοσδήποτε πολίτης γιατί δεν εχει τη δυνατότητα να χάσει ολόκληρη τη μερα του στην τράπεζα

    Απάντηση

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή