"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.4 C
Trikala

Μετά θα λογαριαστούμε, δεν ξεχνάμε

lafarm

Σχετικά άρθρα

Τώρα τον πρώτο και κρίσιμο ρόλο τον παίζουν οι ιατροί , οι νοσοκόμοι , όλο το προσωπικό των νοσοκομείων.

Ας τους βοηθήσουμε να κάνουν όσο μπορούν καλύτερα την δουλειά τους μέχρι να τελειώσει , με το μικρότερο δυνατό κόστος για την κοινωνία, αυτή η πανδημία.

Οι υπόλοιποι έχουμε το χρόνο τώρα να αναλογιστούμε , τι φταίει ,ποιος φταίει , ποιος πρέπει να πληρώσει, και τι πρέπει να γίνει την επόμενη ημέρα.

Ένας ιός είναι η αφορμή για να αναδείξειότι παγκοσμίως , στην ΕΕ, στην Ελλάδα όλα είναι στημένα και λειτουργούν με εγκληματικό τρόπο για τον άνθρωπο και το Περιβάλλον.Δεν είναι ο ιός που φταίει, επιδημίες άλλωστε είχαμε και στο παρελθόν.

Οι ιατροί , οι βιολόγοι, οι επιδημιολόγοι , θα μας απαντήσουν στα ερωτήματα στο τι είναι αυτός ο ιός γιατί εμφανίστηκε και πως αντιμετωπίζεται ιατρικά. Στα άλλα, τα κοινωνικά και πολιτικά ερωτήματα περιμένουμε απαντήσεις και να χρεωθούν αν και όπου πρέπει ευθύνες.

Ας ετοιμαστούμε από τώρα για την επόμενη ημέρα κάνοντας τα κατάλληλα ερωτήματα.

Γιατί , εξελίχθηκε σε πανδημία;

Γιατί, σαρώνει την Ευρώπη;

Γιατί έχουμε τόση μεγάλη διαφορά σε ποσοστά θανάτων ανάμεσα σε χώρες της ΕΕ;

Γιατί τρέχουν πανικόβλητες οι κυβερνήσεις πίσω από τις εξελίξεις;

Γιατί ήταν απροετοίμαστες??

Γιατί σε όλες τις χώρες (ακόμα και στην Γερμανία) διαμαρτύρεται το προσωπικό των νοσοκομείων για ελλείψεις σε βασικά αναλώσιμα υλικά;;;

Γιατί κατέρρευσαν οι οικονομίες;

Πως βρέθηκαν τώρα τα δις για την στήριξη των οικονομιών ενώ εδώ και 12 χρόνια έχουν βάλει στο γύψο το Κοινωνικό Κράτος και τα Δικαιώματα σε όλη την Ευρώπη και ειδικά στο Νότο;

Γιατί , οι υμνητές του ιδιωτικού και της ατομικής ευθύνης , γλύφουν εκεί που έφτυναν, το κοινωνικό , το συλλογικό , το Δημόσιο και στην κοινωνική ευθύνη;

Ο κατάλογος των ερωτημάτων κάθεμέρα που περνάει θα μεγαλώνειμαζί με τον κατάλογο των νεκρών και με την κοινωνική και οικονομική καταστροφή.

Τώρα με πόνο, ανησυχία άλλα και οργή κάνουμε, με όση περισσότερη νηφαλιότητα μπορούμε , τα ερωτήματα για να δώσουμε τις απαντήσεις . Αλλά η κοινωνική και πολιτική απάντηση πρέπει να είναι μια.ΜΕΤΆ ΘΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΤΟΥΜΕ

Η επόμενη ημέρα δεν θα είναι όπως πριν.

Μετά θα λογαριαστούμε με όλους τους παραγωγούς ,οπαδούς , υποστηρικτές , τους ανεκτικούς, στην κοινωνική και πολιτική αφέλεια , στον χαζοχαρούμενο εφησυχασμό και ατομικισμό, στη θρησκοληψία, στις ιδεοληψίες, στη θεοποίηση του τίποτα και των Τίποτα, της λογικής του όλα πουλιούνται και όλα αγοράζονται, στο κοινωνικό δαρβινισμό , στη πολιτική ανικανότητα και στις εγκληματικές πολιτικές επιλογές .

Όλα αυτά τα στοιχεία του παγκοσμιοποιημένου νεοφιλελεύθερου μοντέλου που ηττήθηκαν από έναν ιό.

Τελικά, μερικά πράγματα είναι αδιαπραγμάτευτα και την επόμενη ήμερα εκεί θα δοθεί η μάχη .

Η υγεία, η παιδεία, το περιβάλλον, τα δικαιώματα είναιαδιαπραγμάτευτα. Ας ελπίσουμε να περάσουμε αυτό το δράμα με τις λιγότερες δυνατές απώλειες. Αλλά την επόμενη ημέρα όλοι πρέπει να επανατοποθετηθούμε και το ξαναλέμε γιατί δεν ξεχνάμε .Μετά θα λογαριαστούμε , κοινωνικά και πολιτικά.

Νίκος Βρυώνης

Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Αρ. Ρεύματος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης