Μπατζίνα – Η πίτα των Τρικαλινών ! Reviewed by Momizat on . Η μπατζίνα είναι μία παραδοσιακή πίτα από την Θεσσαλία, πανεύκολη αλλά πεντανόστιμη πολύ λεπτή αλμυρή κολοκυθόπιτα.Αυτή η πιτούλα εκείνα τα χρόνια αποτελούσε το Η μπατζίνα είναι μία παραδοσιακή πίτα από την Θεσσαλία, πανεύκολη αλλά πεντανόστιμη πολύ λεπτή αλμυρή κολοκυθόπιτα.Αυτή η πιτούλα εκείνα τα χρόνια αποτελούσε το Rating: 0

Μπατζίνα – Η πίτα των Τρικαλινών !

Μπατζίνα – Η πίτα των Τρικαλινών !

Η μπατζίνα είναι μία παραδοσιακή πίτα από την Θεσσαλία, πανεύκολη αλλά πεντανόστιμη πολύ λεπτή αλμυρή κολοκυθόπιτα.Αυτή η πιτούλα εκείνα τα χρόνια αποτελούσε το κολατσιό όλων για τα παιδιά στο σχολείο, για τους μεγάλους που δούλευαν στα χωράφια, σαν κέρασμα, σαν εύκολη λύση για να χορτάσουν την «πείνα» τους εκείνα τα δύσκολα χρόνια!
Φυσικά τα υλικά τότε ήταν αγνά, συνήθως ψηνόταν στο ξυλόφουρνο!
Μία πίτα που «κρύβει» την ελληνική παράδοση και τον τρόπο ζωής των προηγούμενων χρόνων!

Η πλέον πανεύκολη και γρήγορη πίτα, κατευθείαν από τον τσελεμεντέ της θεσσαλιώτισσας γιαγιάς, είναι από τα πιο νόστιμα και απλά φαγητά που θα φτιάξετε ποτέ.

Υλικά
Μισή κολοκύθα
1 ποτήρι του νερού γάλα
1 φακελάκι μπέικινγκ πάουντερ
3-4 αβγά
Αλεύρι και τυρί τριμμένο (όσο χρειαστεί μέχρι να πήξει το μείγμα)

Εκτέλεση
1. Τρίβουμε την κολοκύθα ολόκληρη και βάζουμε τα τρίμματα σε ένα μπολ.
2. Ρίχνουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε με τα χέρια. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δώσουμε στο αλεύρι και στο τριμμένο τυρί, ώστε η ποσότητα να κάνει το μείγμα πηκτό.
3. Απλώνουμε σε ένα λεπτό ταψί και ψήνουμε την πίτα για περίπου 40 λεπτά στους 180C, σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει. Η μπατζίνα δεν φουσκώνει πολύ έτσι δεν υπάρχει λόγος άγχους για τη συγκεκριμένη κολοκυθόπιτα εάν φαίνεται λίγο επίπεδη. Ο χρόνος στο ψήσιμο είναι σχετικός για αυτό μπορείτε να δοκιμάσετε να τρυπήσετε με ένα μαχαίρι την πίτα για να δείτε αν είναι έτοιμη.
4. Ξεφουρνίστε και κόψτε σε κομμάτια.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή