Ο Βόλος στις 6 πιο όμορφες παραθαλάσσιες πόλεις τής Ευρώπης Reviewed by Momizat on . Η βρετανική εφημερίδα Guardian, σε πρόσφατο άρθρο της, προτείνει στους αναγνώστες της 6 υπέροχες παραθαλάσσιες πόλεις της Ευρώπης που αξίζει κάποιος να επισκεφτ Η βρετανική εφημερίδα Guardian, σε πρόσφατο άρθρο της, προτείνει στους αναγνώστες της 6 υπέροχες παραθαλάσσιες πόλεις της Ευρώπης που αξίζει κάποιος να επισκεφτ Rating: 0

Ο Βόλος στις 6 πιο όμορφες παραθαλάσσιες πόλεις τής Ευρώπης

Ο Βόλος στις 6 πιο όμορφες παραθαλάσσιες πόλεις τής Ευρώπης

Η βρετανική εφημερίδα Guardian, σε πρόσφατο άρθρο της, προτείνει στους αναγνώστες της 6 υπέροχες παραθαλάσσιες πόλεις της Ευρώπης που αξίζει κάποιος να επισκεφτεί. Ανάμεσα σε αυτές βρίσκεται και μία ελληνική! Ο λόγος για τον Βόλο, μία από τις μεγαλύτερες και ωραιότερες πόλεις της Ελλάδας.
O Guardian περιγράφει τον Βόλο ως μια ζωντανή πανεπιστημιούπολη, που συνδυάζει πλούσια ιστορία, πολιτισμό και καλό φαγητό. Επίσης, αναφέρει ότι η πρωτεύουσα του νομού Μαγνησίας αποτελεί πύλη πρόσβασης για τα νησιά Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο αλλά και ελκυστική βάση για την εξερεύνηση των μαγευτικών ακτών του Πηλίου.Στο άρθρο γίνεται αναφορά στα ενδιαφέροντα αξιοθέατα της πόλης, όπως το Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο, το Μουσείο της Πόλης του Βόλου και το παλιό Εργοστάσιο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα, ένα μνημείο της βιομηχανικής κληρονομιάς της πόλης, το οποίο έχει μετατραπεί σε χώρο πολιτισμού και ψυχαγωγίας.
Η βρετανική εφημερίδα προτείνει μια βόλτα στη συνοικία των Παλαιών, ενώ σημειώνει πως ο Βόλος διαθέτει τον ωραιότερο σιδηροδρομικό σταθμό σε όλη την Ελλάδα.Ακόμη, συστήνει στους επισκέπτες να εξερευνήσουν το Βόλο με ποδήλατο, ακολουθώντας τους ντόπιους στις βόλτες τους στην παραλιακή, αλλά και ανακαλύψουν τις όμορφες παραλίες του Πηλίου- από τα Καλά Νερά, την Άφησσο και το Λεφόκαστρο μέχρι τη Μηλίνα και το Τρίκερι στο νότιο άκρο του Πηλίου. Φυσικά, αναφέρεται και στα φημισμένα τσιπουράδικα του Βόλου, τονίζοντας ότι σε αυτά δεν παραγγέλνεις ποτέ- οι μεζέδες έρχονται μαζί με κάθε καραφάκι τσίπουρο. Και όσο έρχονται τα καραφάκια, τόσο καλύτεροι γίνονται οι μεζέδες.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή