"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18 C
Trikala

Τα Τέμπη είναι μια ανοιχτή πληγή για την ελληνική κοινωνία.

lafarm

Σχετικά άρθρα

Κώστας Κωστούλας

Η τραγωδία των Τεμπών δεν ξεχάστηκε και ταρακουνάει την κυβέρνηση.

Όλοι γνωρίζουμε την εξέλιξη των πραγμάτων μετά την τραγωδία στα Τέμπη.

Το ζήτημα βέβαια είναι πως, ακόμη και τώρα που ο κόσμος έχει εξοργιστεί, η διαχείριση αυτής της οργής από την όποια αντιπολίτευση είναι επίσης εξοργιστική.

Την ίδια ώρα σουλατσάρουν μπροστά στις οθόνες μας ψάχνοντας ψήφους, και κουνώντας το δάχτυλο στους αντιπάλους τους, μιλώντας περί ευθύνης.

Είναι εμφανές το αίσθημα οργής καθώς δεν αποδίδεται δικαιοσύνη, παρά τις προσπάθειες από διάφορες πλευρές να υποβιβαστεί το θέμα και να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη.

 Μιλάνε για ευθύνη όλοι αυτοί που κρύβονται πίσω από τη βουλευτική ασυλία και πίσω από τον νόμο Βενιζέλου, περί ευθύνης υπουργών.

Δεν δίνουν δεκάρα, μιλάμε. Γραμμένους μας έχουν.

Η απονομή ευθυνών δεν είναι μόνο προς την πλευρά των πολιτικών και της εταιρείας, που είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για την τραγωδία, είναι και προς την πλευρά των πολιτών που τους ψήφισαν όλους αυτούς.

Τώρα το μεγαλύτερο ποσοστό της κοινωνίας έχει συνειδητοποιήσει ότι εάν δεν γίνει σε βάθος διερεύνηση και δεν αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες, πολιτικές και ποινικές, θα περιμένουμε την επόμενη τραγωδία.

Σε λίγο θα ανάψει ο εκλογικός πυρετός. Θα ανάψουν λίγο τα αίματα.

Κάπου στο μπαγκράουντ, θα παίζουν και οι έρευνες για την “απονομή δικαιοσύνης για τα Τέμπη”.

Λοιπόν, η τιμωρία των υπευθύνων και η παρουσία ενός πολιτικού συστήματος που θα αναλάβει τις ευθύνες του είναι το ελάχιστο χρέος.

Αν εμπεδωθεί αυτή τη στιγμή στην κοινωνία το συμπέρασμα ότι εξουσία σημαίνει και ατιμωρησία, είναι κάτι που θα έχει μεγάλο κόστος όχι μόνο για την ίδια την κυβέρνηση αλλά και για την ίδια τη λειτουργία της δημοκρατίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης